Csongrád Sport

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

A Tour de Puszta 5 volt az tavaszi első versenye a Körös-toroki Oxigénfalók ifjainak, melyet immár  egyesületté alakulva a kiskunfélegyházi Bringabarátok rendeztek.

A legfiatalabb induló Giricz Angéla (7éves) volt, 11 km-es távon a hölgyek között a III. lett, a leányok között így az első! Joel testvére (10) ugyanezen a távon szintén III. lett a férfiak csoportjában, ez a srácok között a II. helyet jelentette. Benjámin (12) már 25 km-en indult, ahol az előkelő 5. helyet szerezte meg a férfiak között. Gábriel (14) nagy meglepetéssel az abszolút III. helyet szerezte meg – a rengeteg téli montizásnak megérett a gyümölcse! 

Tályai Gábor (28) pedig a leghosszabb távon (48 km), a legdurvább terepviszonyok között versenyezve a 14. helyen zárt, ami nagyon jónak mondható  – ezen a távon több mint 100, összességében 250 induló között.

A csongrádiak pedig még jobb barátságba kerültek a szervezőkkel – akiket eddig mint a mountain bike-jaik beszerzőit és karbantartóit tisztelhettek. Köszönhető ez a családias hangulatú megmérettetésnek is, melyet a verseny mellett kialakított akadálypálya, közlekedésbiztonsági vetélkedő, játszótér stb. még emlékezetesebbé tett, nem beszélve a hatalmas plüss-figuráról, melyet minden 10 éves vagy fiatalabb résztvevő ajándékba kapott…

Az Országos Országúti Kerékpáros Diákolimpia® helyszíne az előző évekhez hasonlóan Debrecen-Bocskaikertben volt, rekordszámú, 300 feletti nevezéssel és esős, hideg idővel. A szigorú műszaki szabályok (főleg az engedélyezett áttételek miatt) végül Csongrádról a Giricz testvérek indulhattak az időfutamokon, s igen jó eredményekkel zártak. Benjámin (U13B) kiemelkedő teljesítményével a dobogó II. fokára állhatott, Joel (U11B) IV., Abigél (WU17B) V., Gábriel (U17B) VI., Balázs (U19B) szintén VI. lett. 

A két bátor srác, Joel (U13 19km) és Benjámin (U15, 38 km) indult a Hajdú Kupán is, melyet ugyanezen a helyszínen délután tartottak. Jól helyt álltak, a középmezőny derekán végeztek ezen a mezőnyversenyen, ahol leginkább a nagy egyesületek igazolt versenyzői indultak.

S mivel a következő napra is szerveztek kerékpáros megmérettetést Debrecenben, a VeloParkban, kipróbálták magukat a Főnix Kupán, a Kritérium versenyen is. Bár még soha nem vettek részt sok körös, üldözős, kiesős (Scratch, Eliminációs) küzdelemben, olykor sikerült a középmezőnyt itt is “megcsípniük”, s mindig néhány híres csapat versenyzőt is maguk mögött hagyni…

A Magyar Amatőr Kerékpáros Szövetség Szentendrei-szigeten rendezett időfutam versenyén már néhányszor megfordultak az Oxigénfalók a korábbi években. A változó széljárás, a toldott-foldott, kátyús út és a forgalomban zajló verseny mindig különleges kihívást jelent. Hárman abszolválták dobogón: Joel (U13) I. helyezéssel, Benjámin (U15) szintén arany-, Abigél (WU17) pedig ezüst éremmel. Bár a legjobb időt Balázs (U19) futotta, ez ott az V. helyre volt elég, míg Gábriel (U17) egy technikai malőr miatt a sereghajtók közé soroltatott.

Az Új Bárka Egyesület és Csongrád Város támogatása mellett köszönet illeti a Bacsó Családot (szállás), Hankó Zoltánt, Radics Ferencet, Papp Róbertet (technikai eszközök) segítségükért!

Forrás, fotók: Oxigénfalók- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki kerékpárt lopott Csongrádon

Szabó Viktor