Kék Hírek Szentes

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Televíziósok, rádiósok és különböző médiaszakemberek tartottak előadásokat a szentesi iskolában. 

A nap Galambos Istvánnak, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársának előadásával indult, mely elsősorban a mostanában elterjedt „social media” szabályozási kereteinek és az egyénre gyakorolt, esetenként nem kívánatos hatásairól szólt. Természetesen sok valós helyzet bemutatásával, így közelítve a mindennapokhoz a témát – kezdték a beszámolót az intézmény Facebook oldalán.

Farkas Erika rádiós műsorvezetőként, a közmédia elismert szereplőjeként beszélt a riportkészítés nehézségeiről, a rádiózás sajátosságairól. Tudása, tapasztalata és egyetemi oktatói tevékenysége számos mozzanattal mutatta be a „frontvonalban” dolgozók életét, de a műsorkészítők mindennapi munkáját is.

Novodomszky Éva, a gimnázium volt tanítványaként is beszélt az előző témához kapcsolódva a fenti munkák tévés megvalósíthatóságáról, felvázolva szakmai életútját is, külön kiemelve azokat az alapokat, melyekkel a gimnázium járult hozzá pályaválasztásához, sikereihez.

Bodolay-Papp Zsófia az NMHH munkatársaként érkezett, de természetesen gazdag szerkesztői tapasztalatairól is mesélt, bemutatva néhány humoros részlettel, hogyan néznek ki a műsorkészítők mindennapjai. Itt jött el a pillanat a tanulók bevonására, riportot kellett rögtönözve készíteniük a jelen lévő közéleti szereplőkkel. Természetesen ezeket ki is elemezték, itt is nagyon fontos volt a szakemberek iránymutatása.

A gyakorlati munka nem ért véget, Szudár László a Csaba TV Goldmark-díjas producere adott a képalkotáshoz kapcsolódó feladatot, mely szintén elemzések tárgya lett, hozzájárulva a jelen lévők vizuális épüléséhez. Ezt megelőzően egy rövid elméleti ismertető alapozta meg a munkát.

A jó hangulatú, tartalmas nap csak programjában ért véget, hiszen elindított egy olyan együttműködést, mely a későbbiekben is lehetőséget ad a gimnázium tanulóinak a tapasztalatszerzésre, esetleg elhelyezkedésre a média világában.

Fotók: HMG Facebook oldala- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Vihar a baloldal szentesi bilijében! Krausz Jánosné kiosztotta a körzet DK-s képviselőjelöltjét

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Fontos, hogy legyen víziónk! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Gyereknapi plüsskeresést hirdetett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor