Kék Hírek Szentes

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Televíziósok, rádiósok és különböző médiaszakemberek tartottak előadásokat a szentesi iskolában. 

A nap Galambos Istvánnak, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársának előadásával indult, mely elsősorban a mostanában elterjedt „social media” szabályozási kereteinek és az egyénre gyakorolt, esetenként nem kívánatos hatásairól szólt. Természetesen sok valós helyzet bemutatásával, így közelítve a mindennapokhoz a témát – kezdték a beszámolót az intézmény Facebook oldalán.

Farkas Erika rádiós műsorvezetőként, a közmédia elismert szereplőjeként beszélt a riportkészítés nehézségeiről, a rádiózás sajátosságairól. Tudása, tapasztalata és egyetemi oktatói tevékenysége számos mozzanattal mutatta be a „frontvonalban” dolgozók életét, de a műsorkészítők mindennapi munkáját is.

Novodomszky Éva, a gimnázium volt tanítványaként is beszélt az előző témához kapcsolódva a fenti munkák tévés megvalósíthatóságáról, felvázolva szakmai életútját is, külön kiemelve azokat az alapokat, melyekkel a gimnázium járult hozzá pályaválasztásához, sikereihez.

Bodolay-Papp Zsófia az NMHH munkatársaként érkezett, de természetesen gazdag szerkesztői tapasztalatairól is mesélt, bemutatva néhány humoros részlettel, hogyan néznek ki a műsorkészítők mindennapjai. Itt jött el a pillanat a tanulók bevonására, riportot kellett rögtönözve készíteniük a jelen lévő közéleti szereplőkkel. Természetesen ezeket ki is elemezték, itt is nagyon fontos volt a szakemberek iránymutatása.

A gyakorlati munka nem ért véget, Szudár László a Csaba TV Goldmark-díjas producere adott a képalkotáshoz kapcsolódó feladatot, mely szintén elemzések tárgya lett, hozzájárulva a jelen lévők vizuális épüléséhez. Ezt megelőzően egy rövid elméleti ismertető alapozta meg a munkát.

A jó hangulatú, tartalmas nap csak programjában ért véget, hiszen elindított egy olyan együttműködést, mely a későbbiekben is lehetőséget ad a gimnázium tanulóinak a tapasztalatszerzésre, esetleg elhelyezkedésre a média világában.

Fotók: HMG Facebook oldala



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egy 39 éves férfi rongált meg egy csongrádi ingatlant

Szabó Viktor

Már csak 100 km hiányzik Cseuz Lászlónak Párizsig

Szabó Viktor

Pingpongasztalt kaptak az Apponyi tér környéki szentesi gyerekek

Szabó Viktor

Halálos baleset: Vonat elé hajtott agy autó Szentes és Csongrád között

Szabó Viktor

Hova fajul a világ?! Pálinkát is loptak egy derekegyházi tanyáról!

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

Kiválóan szerepelt a szentesi Pengő László a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-Bajnokságán, Lisszabonban

Szabó Viktor

Elöntötte Szentest az eső: 60 milliméter zúdult le

Szabó Viktor

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor