Szentes

Gólyákat mentettek szentesi állatvédők

Összesen hat, tavaly megsérült, mostanra felépült fehér gólya térhetett vissza a természetbe a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont alapítványnak köszönhetően. A szervezet a közösségi oldalán egy videót is megosztott a madarak szabadon engedéséről.

A fokozottan védett fehér gólyák közül volt, akinek a szárnya vagy a lába sérült, nyílt töréssel, legyengülve kerültek a szervezet gondozásába, de ketten áramütés miatt szinte lebénult állapotban voltak.

„Küzdöttük, és küzdöttek ők is.Élni akartak, és visszatérni a természetbe, hiszen az az ő otthonuk. Ég veletek, legyetek nagyon boldogok” – olvasható a mentőközpont bejegyzésében.

Vízpart mellett engedték el a gyönyörű madarakat, nem engedték őket egyből a magasba, mert természetesebb, ha ők emelkednek a felhők közé.

Az alapítványhoz hetente több sérült egyed érkezik, akiknek a kezelési és műtéti költsége sokba kerül. Egyre nagyobb kiadást igényel a lábadozó és a tartósan sérült madarak és vadak ellátása is, hiszen napról napra több állatról kell gondoskodniuk.

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány összességében évente közel ezer sérült vagy elárvult, többnyire védett madarat és vadállatot fogad.

Az összetett munkának köszönhetően a beérkezett mentett állatok közel hetven-nyolcvan százalékát vissza tudják engedni a természetbe.

Fotó, videó: Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bozó Zoltán: hatékony gazdaságfejlesztést sem lehet megcsinálni ott, ahol a lakosoknak nincs alapvető biztonsági komfortjuk

Szabó Viktor

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

Vihar a baloldal szentesi bilijében! Krausz Jánosné kiosztotta a körzet DK-s képviselőjelöltjét

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Fontos, hogy legyen víziónk! + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Gyereknapi plüsskeresést hirdetett Bozó Zoltán és csapata

Szabó Viktor

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor