Szentes

Szájsebészeti ambulanciát alakítottak ki a szentesi kórházban

A fejlesztéseknek és a kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek a várólisták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központja Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum szájsebészeti ambulanciáján – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

A szentesi régióban sokan élnek, és a szájsebészet olyan terület, ahol a következő ellátási lehetőség mintegy 60-70 kilométerre, Szegeden vagy Kecskeméten vehető igénybe, ezért az SZTE vezetése úgy döntött, hogy az SZTE Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikája veszi át és helyben megszervezi a részleg működtetését.

Korábban az ambulancián hetente két nap fogadták a pácienseket, a fejlesztés célja, hogy minden hétköznap, az eddiginél kétszer nagyobb kapacitással működő részleget alakítsanak ki. Jelenleg egy rendelőben folyik a betegellátás, de már hetente négy nap, és zajlik a második rendelő kialakítása.

Piffkó József, az SZTE Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára kifejtette, a meglévő eszközparkot bővítették és modernizálták. Eddig több hónap volt a várakozási idő, ez másfél hónapra csökkent. A kapacitásbővítéssel pedig még rövidebb idő alatt, akár egy-két héten belül el tudják látni a betegeket.

A professzor hangsúlyozta, céljuk, hogy az egyetemi integráció előnyeit a Szentesen és környékén élők érezzék, az ellátás színvonala javuljon.

A betegek akár fogorvosuktól, akár háziorvosuktól vagy más szakorvostól kapott beutaló birtokában foglalhatnak időpontot telefonon a szentesi szájsebészetre. Egy új fogászati röntgengépet is beszerzett az SZTE, melyet integrálnak az egyetem radiológiai rendszerébe. A képalkotó berendezés kapacitását a szentesi rendelőben dolgozó fogorvosok páciensei is igénybe vehetik majd.

A gyógyítás mellett az oktatás terén is szerepet szánnak a megújult szentesi részlegnek. Azoknak a fogorvosoknak, akik szájsebészeti szakvizsgát szeretnének tenni, a klinikán hat hónapos, fekvőosztályos gyakorlatot kell elvégezniük. Forgó rendszerben ők is részt vesznek majd a betegellátásban – közölte a professzor.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen is megindult a választási kampány + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: Minden új dolog csak akkor lehet igazán sikeres, ha minél több embernek a céljait szolgálja

Szabó Viktor

Úszótáborok indulnak Szentesen

Szabó Viktor

Kiváló eredményeket értek el a Horváth Mihály diákjai Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Mutatjuk a Mi Hazánk szentesi képviselőjelöltjeit!

Szabó Viktor

Összművészeti fesztivált rendeznek Szentesen

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor