Csongrád

Kívül-belül megújult a csongrádi ravatalozó épülete

Befejeződtek a felújítási munkálatok a Csongrádi temető ravatalozó épületében, melyet 2023. szeptemberében kezdtek meg a Városellátó Intézmény által kiírt pályázat útján megbízott kivitelezők.

Először az épület külső, rossz állapotban lévő egyenetlen homlokzati vakolatát verték le, majd új vakolat került fel, üveg szövetháló erősítéssel a teljes homlokzaton. Bádogozozási munkálatokat is végeztek a korrodálódott párkányokon. Tetőcserepezéssel és lécezés cserével folytatódott a felújítás. A lépcsőt is kijavították és a díszkupolát és a nyílászárókat újra festették. A belső tér is megújult, itt gipszkarton födém került beépítésre, továbbá új villanyvezetékeket és lámpatesteket szereltek be és új kerámiapadlót kapott a belső ravatalozó. A ravatalozó felújítása bruttó 20.018.985 Ft volt, melyet a város saját forrásból finanszírozott.

A megújult belső tér kialakításához a Black Box Kft. bruttó 1.908.556 Ft-tal járult hozzá. Nekik köszönhetően az új hidegburkolat, álmennyezet gipszkartonozása és festése valósult meg és új spot lámpák és fali karok, valamint a belső drapériák és berendezések nyújtanak majd a gyászoló családoknak méltó helyet az elbúcsúzáshoz szeretteiktől.

A munkálatokat a Városellátó Intézmény rendelte meg és pályáztatta, a kivitelezési munkálatokban Bárdos Roland e. v., Berencsi Lajos statikus, Fássy Zoltán felelős műszaki vezető, Nagyistók Tibor műszaki ellenőr és a BLACK-BOX 97 Kft. vett részt.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor