Szentes

Befejeződött Szentes központjában elhelyezkedő Református Imaház korszerűsítése

Befejeződött Szentes központjában elhelyezkedő Református Imaház korszerűsítése, amelynek keretein belül az épület belső felújítása és eszközállományának fejlesztés valósult meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 19,47 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség által megvalósított fejlesztés során a helyi védelem alatt álló Református Imaház belső megújítására került sor. A projekt eredményeként az épület ismét közösségi térként tud működni, visszakapcsolva a város közösségi- kulturális-, zenei-, és szakrális vérkeringésébe.

A projekt keretében ehhez a működőképességet biztosító eszközök (harmonikaajtó, beépített szekrények, könyvespolcok, beépített térelválasztó elemek, székek, foglalkoztató asztalok) és konyhabútorok beszerzésére, illetve a telepítésükkel, beüzemelésükkel kapcsolatos asztalosipari munkák elvégzésére, továbbá klímakészülékek telepítésére került sor.

A fejlesztést indokolta, hogy a korábban üresen álló Imaház épületének berendezésével lehetőség nyíljon Szentes város egyik legrégebbi közösségi terének újbóli megnyitására, működtetésére.

Az Imaház, mint közösségi tér jelentőségét növeli, hogy a város központjában egy nem önkormányzati fenntartású helyként működik, ami alternatívát jelenhet szolgáltatásokban és a helyi igényekhez illeszkedő programkínálatban is a célcsoportoknak, illetve a települési szintű önszerveződő közösségeknek is.

A város kulturális és közösségi életére élénkítő hatással bíró fejlesztés olyan kezdeményezéseknek, illetve programoknak is teret adhat, amelyre az intézményesült közművelődés keretein belül kevesebb lehetőség van.

A helyi igényeket kiszolgáló közösségi tér erősíti a helyi lakosság identitását, kulturális-közösségi tevékenységek iránti nyitottságát.

A projekt keretében a pályázó Egyházközség a város lakói, mint célközönség számára egy újabb kulturális helyszínt alakított ki, amely a helyi szükségletekkel összhangban van.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2022-00960 azonosítószámú projektről a http://szentesnagytemplom.hu oldalon olvashatnak bővebb információt.

Borítókép: szentesnagytemplom.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A polgármester már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta a HMG és a Lajtha együttműködését

Szabó Viktor

Ismét segítségre van szükség, Cs3.hu Család! Találjuk meg a szentesről eltűnt Vida Vivien Patríciát!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Nem szűnik meg a drámatagozat, hanem egy régóta szükségszerű fejlesztés történik!

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor

300 milliós hitelt vett fel Szentes

Szabó Viktor

Séta a szentesi vasúti relikviák között

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor