Szentes

Befejeződött Szentes központjában elhelyezkedő Református Imaház korszerűsítése

Befejeződött Szentes központjában elhelyezkedő Református Imaház korszerűsítése, amelynek keretein belül az épület belső felújítása és eszközállományának fejlesztés valósult meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 19,47 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség által megvalósított fejlesztés során a helyi védelem alatt álló Református Imaház belső megújítására került sor. A projekt eredményeként az épület ismét közösségi térként tud működni, visszakapcsolva a város közösségi- kulturális-, zenei-, és szakrális vérkeringésébe.

A projekt keretében ehhez a működőképességet biztosító eszközök (harmonikaajtó, beépített szekrények, könyvespolcok, beépített térelválasztó elemek, székek, foglalkoztató asztalok) és konyhabútorok beszerzésére, illetve a telepítésükkel, beüzemelésükkel kapcsolatos asztalosipari munkák elvégzésére, továbbá klímakészülékek telepítésére került sor.

A fejlesztést indokolta, hogy a korábban üresen álló Imaház épületének berendezésével lehetőség nyíljon Szentes város egyik legrégebbi közösségi terének újbóli megnyitására, működtetésére.

Az Imaház, mint közösségi tér jelentőségét növeli, hogy a város központjában egy nem önkormányzati fenntartású helyként működik, ami alternatívát jelenhet szolgáltatásokban és a helyi igényekhez illeszkedő programkínálatban is a célcsoportoknak, illetve a települési szintű önszerveződő közösségeknek is.

A város kulturális és közösségi életére élénkítő hatással bíró fejlesztés olyan kezdeményezéseknek, illetve programoknak is teret adhat, amelyre az intézményesült közművelődés keretein belül kevesebb lehetőség van.

A helyi igényeket kiszolgáló közösségi tér erősíti a helyi lakosság identitását, kulturális-közösségi tevékenységek iránti nyitottságát.

A projekt keretében a pályázó Egyházközség a város lakói, mint célközönség számára egy újabb kulturális helyszínt alakított ki, amely a helyi szükségletekkel összhangban van.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2022-00960 azonosítószámú projektről a http://szentesnagytemplom.hu oldalon olvashatnak bővebb információt.

Borítókép: szentesnagytemplom.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

BREAKING! Megtalálták a szentesi gyilkosság elkövetőjét!

Szabó Viktor

Szabó Zoltánék megkezdték lejáratókampányukat

Szabó Viktor