Szentes

Szentesen is találkozhatunk a Volánbusz új járműveivel

Credobus Econell 12 típusú autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz járműállománya Csongrád-Csanád vármegyében: a 12 új jármű novemberben állt forgalomba a térségben.

Az érintett vonalakon a társaság évente csaknem 4 millió utazásról gondoskodik, az új, mikrobiológiai védelemmel is ellátott járművek pedig tovább emelik a személyszállítási szolgáltatás színvonalát és egy évvel csökkentik a flotta átlagéletkorát.

A Volánbusz 2018 óta Csongrád-Csanád vármegye 293 darabos állományának már több mint negyvenöt százalékát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. Idén nyárig 122 új autóbusz érkezett a flottába, mely novemberben tovább frissült újabb 12 dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel. A legutóbbi beszerzésnek köszönhetően a járműállomány 4 százaléka megújult, átlagéletkora 10,2 évről 9,2 évre csökkent.

A szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú buszok Szeged és Szentes vonzáskörzetében állnak forgalomba. Az új buszok nettó beszerzési értéke 858 millió forint.

A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek. A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, mely a fény segítségével éri el a kívánt hatást. Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet, amely megóvja a társaság utasait és munkavállalóit az egészségügyi kockázatoktól. A kezelést egy év múlva megismétlik.

Hazánknak ma már nincs olyan járása, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A MÁV-VOLÁN-csoport jármű-fiatalítási programjának keretében – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – megérkezett a két és fél ezredik új autóbusz is a Volánbuszhoz, így az elmúlt 5 évben a közel 6000 darabos járműállomány már több mint 40 százalékát lecserélte a közlekedési társaság.

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Csongrád-Csanád vármegyében 557 autóbusz-vezető 36 helyi és 87 helyközi vonalon szállítja az utasokat, csaknem 55 millió utazásról gondoskodva évente.

A 2022 decemberében indult és idén áprilisban eredményesen lezárt közbeszerzési eljárásnak köszönhetően a Kravtex Kft. 2023-ban 200 darab Credobus Econell 12 típusú, kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló autóbuszt szállított a Volánbusznak összesen 14,3 milliárd forint értékben. Az első 27 jármű Vas, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében már nyár eleje óta közlekedik. A további 173 autóbusz októberben és novemberben érkezett a társasághoz, és szinte valamennyi vármegye helyközi közlekedésében megjelentek.

A Csongrád-Csanád vármegyébe érkezett 12 autóbusz közül 7 darab a szegedi telephely állományába került és a Szeged–Pusztaszer, Szeged–Ásotthalom, Baks–Kistelek, Kistelek–Kiskunmajsa, Szeged–Kistelek, Szeged–Csengele, Szeged–Kiskunfélegyháza, Szeged– Tiszasziget, Szeged–Makó, Szeged–Dóc, Csengele–Kistelek, Szeged–Szatymaz–Zsombó, Kistelek–Baks, Kistelek–Pusztaszer, Szeged–Kübekháza, Szeged–Domaszék, Szeged–Röszke, Szeged–Deszk, Szeged–Baks vonalakon szállítja az utasokat.

A szentesi telephelyre érkezett 5 jármű a Szentes–Nagymágocs, Szentes–Székkutas, Szentes–Árpádhalom, Szentes–Orosháza, Szentes–Szarvas, Szentes–Hódmezővásárhely, Szentes–Eperjes, Szentes–Csongrád, Szentes–Nagytőke közlekedő viszonylatokon állt forgalomba.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási showt nyomott Majka a Krimóban

Szabó Viktor

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt egy diákját megkörnyékező tanár ellen

Szabó Viktor

Farkas Sándor: lassan minden akadály elhárul a 451-es felújítása elől

Szabó Viktor

70 éves korában elhunyt a szentesi vízilabdázók egyik legnagyobb szurkolója

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Folytatódik a hőség, mutatjuk, hol tudsz felfrissülni Szentesen!

Szabó Viktor

Simicskó István Szentesen: a honvéd kadétprogram sikertörténet

Szabó Viktor

Mit titkolnak a szentesi strand átvilágítása kapcsán?

Szabó Viktor