Csongrád Szentes

Rászorulóknak gyűjtöttek a szentesi és csongrádi fiatalok

Egy nagyívű összefogásnak köszönhetően több család karácsonyát is szebbé varázsolták Szentesen és Csongrádon.

Sok közösséget megmozgatnak a decemberi ünnepek, amelyek leginkább arra orientálódnak, hogy minél több család tudjon boldogan karácsonyozni. A szentesi fiatalok egyik csoportja már 3 éve elindította azt a kezdeményezést, amely számos családnak szerzett boldog pillanatokat. A példaértékű akció 2021-ben kezdődött, akkor 2 szentesi üzletben voltak jelen. Az idei évben már 3 szentesi és 1 csongrádi kereskedés is csatlakozott.

A nemes akció lényege, hogy a kijelölt üzletben a vásárlók a saját részükre megvásárolt árucikkekből, az adományok részére elhelyezett kosárba is tegyenek a megvett termékekből, amely segítséget jelenthet az ünnepi időszakban a nehéz körülmények között élő családok számára. Az összegyűlt adományok évről-évre gyarapodnak, mivel a lakosság is egyre szívesebben adományoz. A Hunor Coop Zrt. szentesi üzleteiben már várják mikor lesz lehetőség az ünnepi időszakban egy kis jó cselekedetre. Idén Csongrádon is csatlakozott a Hunor Coop Zrt. képviselete, így ott is szép számmal gyűltek az adományok a két nap alatt.

„Már az elmúlt években is figyelemre méltó volt a szentesi fiatalok kezdeményezése az ünnepi időszakban. 2023-ban nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy velük együttműködve, segítsük a családokat, és örömömre szolgál, hogy nagyon sok csongrádi lakos állt a jó ügy mellé. A két nap alatt velem együtt, Bartókné Vincze Zsuzsanna, Tóth Szabolcs, Dr. Fekete János, és Balog András, Gyovai Gáspár, Komlósiné Rácz Nikolett és Máté Attila segítettek a gyűjtési akcióban” – mondta el Gyovai Zsolt.

Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatója, a kezdetektől fogva támogatta a fiatalokat, akik aktivitásukkal bebizonyították, hogy nagyon sok jó és adakozó szellemű ember van a környezetünkben. Míg 2022-ben közel 40 család ünnepét tudták szebbé varázsolni, idén ez a szám több mint a kétszerese lett.

„Egyrészt szeretnénk példát mutatni a felnövekvő generációnak, másrészt pedig ösztönözni a velünk együtt élő embereket arra, hogy minél többen álljanak a jó ügy mellé és segítsenek ők is rászoruló embertársaiknak. Szerencsére a kívánságunk meghallgatásra talált, és nagyon sokan voltak jelen a két nap alatt illetve a segítőink száma is egyre nő. Köszönettel tartozunk azoknak, akik ez idő alatt végig velünk voltak, mint az Arató család, Horváth Kamilla, Bakos Gábor, Fási Regő, hiszen hosszú órákon át velem együtt gyűjtötték az adományokat – mondta el Pászti Dani főszervező.

Kétségtelen, hogy kapni nagy öröm, de adni szívmelengető. Erről tesznek évente tanúbizonyságot a szentesi fiatalok és most már a csongrádiak is. Így szép a karácsony, ha van összefogás, mert minél többen segítenek, annál többen lehetnek boldogok az év legszebb ünnepén.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kívül-belül megújult a csongrádi ravatalozó épülete

Szabó Viktor

A polgárőröknek (is) köszönhetően probléma mentesen űzték el a telet Szentesen

Szabó Viktor

Lövések hangja zavarhatja meg a szentesi csöndet

Szabó Viktor

Árad a Tisza, nem üzemel a híd sem Csongrádnál!

Szabó Viktor

Péntek este kigyulladt egy lakóház Csongrádon

Szabó Viktor

Ápolót keresnek a szentesi kórház belgyógyászati szakrendelésére!

Szabó Viktor

Készenléti rendőrök oltottak el egy égő autót Szentesnél

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Két diák jutott a vármegyei döntőbe a Boros Kazinczy-versenyén

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább