Külföld

„Fehéreket jöttünk ölni”. Ezt mondták a lincselő migránsok a francia falunapon, és egy kamaszfiút meg is öltek

Egész Franciaország ledöbbent a tragikus, brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságon.

Egész Franciaországot megrázta, hogy Crépolban (Drôme megye) egy francia falunapon bevándorlók szabályos lincselést tartottak, egy 16 éves kamaszfiút meggyilkoltak, 17 fiatalt pedig összevissza vágtak, megsérültek, közülük hárman életveszélyesen, többségük kórházba került. A francia országos médiumok egyszerű tömegverekedésnek hazudták a példátlan terrort, azonban a „Le Dauphine Libéré” megírta, hogy bevándorlókról van szó, és egyikük kifejezetten úgy jött a faluba: „Azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket”.

Az Actu.fr internetes portál értesülései szerint a falusi bálon a faluházban 300-400 ember gyűlt össze táncolni, szórakozni, amikor hajnali 2 óra körül idegenek – a „france bleu drôme ardèche” szerint körülbelül tízen – léptek be a terembe és egyelőre ismeretlen okokból rátámadtak az ünneplőkre.

A durva, erőszakos támadáshoz a tűzoltókat is ki kellett hívni, akik a bent levőket evakuálták. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

Azért fontos kihangsúlyozni, hogy a hivatalos közlemények szerint eddig ismeretlen okból történhetett a tragédia, mert a „Le Dauphine Libéré” regionális napilapban az jelent meg, hogy a gyilkosság és a verekedés valójában egy fehérek elleni merénylet volt. Megszólaltatott szemtanúk vallottak erről, egyikük ezt nyilatkozta:

„Éppen haveri körben szórakoztunk, és igazán jól mulattunk. A buli vége felé ismeretlenek léptek be a terembe, de már behallatszott, hogy kint gyülekeznek a többiek, valami történhetett. Kimentem megnézni, hogy mi a helyzet, majd ekkor valaki vállon és a hátamba szúrt, de Thomas haveromat is megszúrták. Megijedtem és bemenekültem a terembe. Egy másik haveromat is hátba szúrták, neki a veséjét is megszúrták, próbáltam elszorítani a vérzést, horror volt az egész. Számomra egyértelmű, hogy ez merénylet volt.”

A TÁMADÓK AZT KIABÁLTÁK, HOGY „AZÉRT JÖTTÜNK, HOGY LESZÚRJUK A FEHÉREKET”.

A mellette álló szemtanú megerősítette az elmondottakat, hozzátéve, hogy “ez nem amolyan szokásos báli balhé volt, ahol kisebb-nagyobb pofonok csattannak el, nem is igazi az a bál, ahol ez nem így van, az ilyesmit megszoktuk. De itt egyáltalán nem ez történt. Egyszer csak 15-20, teljesen ismeretlen ember belépett a terembe, látszott rajtuk, hogy gyilkolni jöttek. Valóban egy merényletet éltünk át!” – mondta el a szemtanú, majd egy mellette álló lány így folytatta:

„Amikor az eset történt, én épp a parkolóban voltam, közel a rendészhez. Szerettem volna bemenni, de a rendész nem engedett, azt mondta, hogy vége van a bálnak. Tumultusra lettem figyelmes, majd láttam, hogy a rendészt is leszúrták, a keze vérben úszott, még a cipőm is véres lett.”

A rendész azt kiabálta, hogy „kés van náluk, szúrnak, meneküljetek”. Két szülővel bementem a terembe ezután, ahol totális pánik uralkodott. Volt, aki verekedett, mások vérben feküdtek, minden csupa vér volt. Borzasztó volt, nem szabad ilyeneket átélni 16 évesen… Egy másik fiatal lány szomorúan tette hozzá: elfogadhatatlan, hogy szórakozni megyünk egy bálba és egy baráttal kevesebb jön ki élve…”, majd a barátnője karjaiba zuhant zokogva.

Az újságcikket többek között Raphaël Ayma osztotta meg, az Fdesouche.com X-fiókján pedig közzétették a gyilkos támadók egy barátjának videóját, amelyben többek között azt mondja (jellegzetes francia migráns akcentussal), hogy egyáltalán nem szomorú amiatt ami történt, sőt zavaros beszédében a kongói etnikai tisztogatásra is hivatkozik, amit a fehérek követtek el, majd a palesztinokat is védelmébe veszi. Azt mondja még durva cinizmussal, hogy „szeretem ezt az országot, segélyen élek, ingyen van a fogorvos, de nem szeretem a rasszista franciákat”.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hat ország agrárkamarája tiltakozik az EU mezőgazdasági politikája ellen

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: el kell kerülni az ukrajnai háború és a közel-keleti konfliktus eszkalálódását

Szabó Viktor

Gazdák vonultak utcára Hollandiában, több autópálya forgalma akadozik

Szabó Viktor

Az olasz gazdák Brüsszelbe indultak tüntetni, és traktoraikkal Rómát is be akarják venni

Szabó Viktor

Varga Judit: Magyarország nem enged a zsarolásnak

Szabó Viktor

Varga Mihály: újabb uniós utalással 53 milliárd forint érkezett Magyarországra

Szabó Viktor

Donald Trump győzött az első republikánus előválasztáson

Szabó Viktor

Orbán Viktor szövetségese nyerte a szerbiai választásokat

Szabó Viktor

Friss felmérés: a magyarok ellenzik Ukrajna további finanszírozását

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább