Szentes

Ingyenes laptopokat kaptak a szentesi diákok

Hatalmas segítséget adott át a Horváth Mihály Gimnázium diákjainak Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője. A kormány által biztosított ingyenes laptopok nagy segítséget jelentenek a tanároknak és diákoknak egyaránt.

Összesen 36 milliárd forint értékben, 140 ezer notebook kiosztása kezdődött meg a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak, melyekből a szentesi diákok is részesülnek. Nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így 1462 településen 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztanak ki ilyen eszközöket.

A szolgáltató állam koncepciójába illeszkedő módon azt tűzték célul, hogy az 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden tanulónak, aki igényli, rendelkezésére bocsássanak egy hordozható számítógépet, amellyel hozzá tudnak férni mindazon fejlesztéshez, amely eddig megvalósult, illetve a jövőben megvalósul.

Csütörtök délután a Horváth Mihály Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatót Farkas Sándor országgyűlési képviselő, melyen elmondta, a kormány ezzel az akcióval is a családokat próbálja segíteni. Az eszközök körül 94 darab kerül a diákokhoz, 40 darab pedig marad az iskolában, segítve ezzel az oktatást és a továbbképzéseket.

Fotók: Farkas Sándor közösségi oldala


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hazai pályán nevettet ma Kőhalmi Zoltán

Szabó Viktor

20 évesen lopott pénzt egy szentesi ingatlanból, lekapcsolták a zsaruk

Szabó Viktor

Gyász: Elhunyt a szentesi születésű Bajomi Nagy György színművész

Szabó Viktor

Megújul a szentesi Péter Pál polgárház kertje

Szabó Viktor

Húzós és eredményes hétvégét zártak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Új helyre kerül a NAV szentesi ügyfélszolgálata

Szabó Viktor

A szentesi katonáknak (is) köszönhetjük az Ország Karácsonyfáját

Szabó Viktor

Elhunyt a szentesi vízilabda-ikon

Szabó Viktor

Végleg összeveszhetett a szentesi baloldal

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább