Szentes

Ingyenes laptopokat kaptak a szentesi diákok

Hatalmas segítséget adott át a Horváth Mihály Gimnázium diákjainak Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője. A kormány által biztosított ingyenes laptopok nagy segítséget jelentenek a tanároknak és diákoknak egyaránt.

Összesen 36 milliárd forint értékben, 140 ezer notebook kiosztása kezdődött meg a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak, melyekből a szentesi diákok is részesülnek. Nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így 1462 településen 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztanak ki ilyen eszközöket.

A szolgáltató állam koncepciójába illeszkedő módon azt tűzték célul, hogy az 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden tanulónak, aki igényli, rendelkezésére bocsássanak egy hordozható számítógépet, amellyel hozzá tudnak férni mindazon fejlesztéshez, amely eddig megvalósult, illetve a jövőben megvalósul.

Csütörtök délután a Horváth Mihály Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatót Farkas Sándor országgyűlési képviselő, melyen elmondta, a kormány ezzel az akcióval is a családokat próbálja segíteni. Az eszközök körül 94 darab kerül a diákokhoz, 40 darab pedig marad az iskolában, segítve ezzel az oktatást és a továbbképzéseket.

Fotók: Farkas Sándor közösségi oldala



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi házból lopott egy csongrádi férfi

Szabó Viktor

BREAKING! Meghalt egy 40 év körüli nő Szentesen, vizsgálatot folytat a rendőrség! 

Szabó Viktor

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Elindult a lejáratókampány Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor