Felgyő

Nótaszótól volt hangos Felgyő

10 éves jubileumát ünnepelte a Felgyői Dalárda, akik az elmúlt időszakban számos minősítésen vettek részt.

Érdemeiket növeli, hogy mindezek mellett a közösségépítés terén is kiemelkedő eredményeket értek el, hiszen VII. alkalommal rendezték meg házigazdaként a Felgyői Népdalköri Találkozót, 10 dalos csoport résztvételével. Az idei eseményre térségünkből számos település vagy város képviseltette magát, így Szentesről a „Tilinkó” Népdalkör, Mindszentről az Alkony Népdalkör, Csanytelekről a Kéknefelejcs Népdalkör, Csongrádról a Röpülj Páva Népdalkör, Derekegyházáról a Bárdos János Népdalkör, a Jászszentlászlói Nyugdíjasklub, a Pusztaszeri Dalárda, Baksról a Szivárvány Népdalkör és Szegvárról a Bazsa Mári Népdalkör. A népszerű eseményen Gombosné Szilágyi Erzsébet a Felgyői Dalárda vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Horváth Lajos Felgyő község polgármestere nyitotta meg a hetedik alkalommal megrendezett hagyományőrző találkozót. Ebből az alkalomból a házigazdákat egy impozáns tortával lepte meg a polgármester úr, megköszönve eddigi munkájukat, méltatva az elért eredményeiket. A találkozó további részében 10 perces előadások következtek, ahol mindenki erre az alkalomra összeállított népdalcsokorral mutatkozott be. A vendéglátók mindig nagy izgalommal készülnek, ahol páratlan vendégszeretetük is megmutatkozik.

„Amellett, hogy 10 éve alakultunk meg, nem csak az éneklés öröme köt össze minket. Egy jókedvű baráti társasággá alakultunk az évek folyamán. Ami szomorú, hogy sok énekes társunk már nem lehet közöttünk, hiszen leginkább idősek a csoportunk tagjai, ami viszont nagyon jó, hogy folyamatosan bővülünk, és egyre több fiatal is van közöttünk. Ezt a találkozót 7 éve álmodtuk meg, azóta töretlenül és a lehető legnagyobb szeretettel várjuk a meghívottakat. Szeretnek hozzánk jönni és amellett, hogy együtt énekelünk, együtt is ebédelünk, és késő délutánig szól a nóta Kovács Zoltán zenész jóvoltából. Számos kapcsolatot építettünk ki az évek folyamán, szeretünk együtt lenni, jó hangosan szívből jóízűen énekelni. A hagyományok ápolása nagyon fontos számunkra, mivel vannak, akiknek ez egyfajta örömforrás az idős éveikben. Elképesztő hallani, ahogy az egyes csoportok elkezdik az előadásukat és több mint 100 ember énekel velük együtt. Felemelő az érzés az a szeretet, ami felénk árad, de mi is mindent megteszünk azért, hogy a vendégeink a lehető legjobban érezzék magukat nálunk.”-mondta el Gombosné Böbe az esemény fő szervezője.

Díjakat nem osztogatnak, de jó szót, kedvességet, odafigyelést annál többet. Évente ez egy olyan alkalom, ahol az együttlét örömét talán csak az éneklés szeretete tudja felülírni, bár a táncos lábak is erőre kaptak az ebéd elfogyasztása után. A vendégek apró ajándékokkal kedveskedtek felgyőieknek, akik a finom ebéd mellett virágcsokorral és egy jubileumi bögrével köszönték meg a megjelenést.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor

Retro Majális Felgyőn

tk_arpad

Felgyőn már 10 éve szól a nóta

cs3_admin

Átadták az új bölcsődét Felgyőn

tk_arpad

Retro majálisra készülnek Felgyőn

cs3_admin

TOP 10-ben a felgyői lovas család csikója –  első magyarként a világbajnokságok történetében

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább