Csongrád

Rekordot lőttek a nagycsaládosok Csongrádon

Óriási vízipisztolycsatát élhettek át a csongrádi fürdőben a vendégek augusztus 19-én, amivel nem csak élményeket szereztek, hanem rekordot is döntöttek.

A Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete nemcsak a családok érdekképviseletén munkálkodik hosszú évek óta, hanem a saját és városi rendezvényeken is sok önkéntes feladatot vállalnak. Így jött az ötlet, hogy az idei Makk Marci Nemzetközi Egészségnapon egy rekordkísérletben is részt vegyenek, amelyet a Magyar Fürdőszövetség hirdetett meg. Ehhez a felhíváshoz közel 40 fürdő csatlakozott. Erősné Szabó Mária a nagycsaládosok egyesületének elnöke, nagyon készült erre az eseményre és számos felhívást intéztek a helyiekhez.

„Bár nagyon szűkös volt az idei anyagi ráfordítás lehetősége, mivel nem volt pályázati forrásunk, ennek ellenére a civil szervezetek hatalmas segítséget nyújtottak azáltal, hogy minden bemutatót és foglakozást térítésmentesen tartottak meg a rendezvényen. A Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda évek óta biztosítja a helyszínt számunkra, így teljesen kézenfekvő volt a döntés, hogy a rendezvény keretein belül, erre a felhívásra jelentkezzünk. Valóban nagyon készültünk erre a napra, hiszen mint minden évben, most is nagyon sok helyről és nagy létszámban érkeztek hozzánk. Vajdaságról és Felvidékről 6 egyesület, akik kézműves foglakozásokkal készültek. A belföldi egyesületek közül érkeztek Ópusztaszerről, Orosházáról, Makóról, Nyíregyházáról, Domaszékről, Mórahalomról, Kondorosról, Gábortelepről, és a gyulaiak, 51 fővel jöttek el Csongrádra. 50 önkéntes segítette a rendezvény lebonyolítását, akik közül többen lehetőséget kaptak arra, mint érettségi előtt álló diákok, hogy az 50 órás önkéntes munkavállalásukat is letölthessék a program keretein belül. Pénteken tartottuk a főpróbát a rekordkísérlet kapcsán, ma pedig már a rekordkísérleten is túl vagyunk, amelynek már izgatottan várjuk az eredményét” – mondta el a csongrádi egyesület elnöke.

Egyszerre a legtöbb fürdőben, ugyanabban az időben a vízipisztoly csatázók száma már megdőlt, de az országosan egyszerre csatázók összlétszáma is rekord lett, illetve 2012 óta Szigetvár tartotta 800 fővel a rekordot, és ezt is felülmúlták 1200 fővel Hajdúszoboszlón, amely országos csúcshoz, Csongrád 155 fővel járult hozzá.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor