Baks Csanytelek Kék Hírek

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

A Kisteleki Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az eljárást egy férfi ügyében, aki Bakson egy nyitva hagyott autóból pénzt és bankkártyát lopott, egy másik nyitva maradt kocsit pedig el is vitt.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető 2023. március 29-én este vett észre egy nyitva hagyott autót Bakson. Az autóba ülve gyors kutatást követően megtalálta a sértett irattartóját, amit magához véve folytatta késői sétáját. Egy újabb nyitott autóra lett figyelmes, amiben az indítókulcsot is megtalálta, így könnyűszerrel el tudta vinni a járművet. A rendőrök reggelre azonosították a 20 éves csanyteleki férfit, akit elfogtak, és előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra.

Lopás és jármű önkényes elvételének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A kisteleki nyomozók az ügy vizsgálatát befejezték, az eljárás iratait megküldték az ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a járműtulajdonosok figyelmét:

– Mindig zárják be az ajtókat, az ablakokat húzzák fel, és kapcsolják be a riasztót akkor is, ha pár perce szállnak ki! Kiszállás után ellenőrizzék a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élesítését! 

– A riasztóberendezés mellett alkalmazhatnak mechanikai védelmet (kormány-, pedál-, váltózár) is.

– Táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t, egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, okmányokat ne hagyjanak a gépjármű utasterében (még a kesztyűtartóban sem)!

– Ugyanez igaz az üres táskára, ruhaneműre is, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!

– Ha módjukban áll, vegyék igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket! Esti parkoláskor lehetőség szerint kivilágított helyen álljanak meg!

Borítókép: illusztráció- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Körös-toroki nyaralókból lopott egy trió, akik ellen nyomozás indult

Szabó Viktor

Cs3.hu Család, riadó! Eltűnt egy Csongrádi nő, segítsünk megtalálni!

Szabó Viktor

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi 

Szabó Viktor

Bajnoki falunap volt Csanyteleken

Szabó Viktor

Traktort és medencét is loptak egy csongrádi tanyáról

Szabó Viktor

Hosszabbítókat, antik kályhákat, gázpalackot és tejeskannát is lopott Szentesen a 37 éves férfi

Szabó Viktor

Kerozinnal durrant a Falunapok Csanyteleken

Szabó Viktor