Szentes

Szentesen merültek a kadétok

Kihívásokkal teli hetet szervezett az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred azon kadét táborozói számára, akik az ország több iskolájából, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Kollégiumból és tagintézményeiből érkeztek – számoltak be az alakulat közösségi oldalán.

A búvár tematikájú táborban összesen 14 kadét vett részt, akiket a műszakiak rögtön a mélyvízbe dobtak. A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával megvalósult sport tábor a Rákóczi Honvéd Sportegyesület és a műszaki ezred közös szervezésében jött létre, amelyen azok a diákok vettek részt, akik az elmúlt tanévben kimagasló eredményeket értek el mind tanulmányi, mind sportteljesítményük alapján.

A táborozókat meglátogatta Kálmán Péter, a Honvédelmi Sportszövetség szakmai osztályvezetője, aki örömmel találkozott és beszélgetett velük. Elmondta, hogy a Honvédelmi Táborok lehetőséget adnak a fiataloknak arra, hogy megtalálják azt az érdeklődésüknek megfelelő irányt, amelyben a leginkább ki tudnak teljesedni. A cél az, hogy minél jobban megismerkedhessenek a búvárkodással és a jövőben akár többen is búvárként térjenek vissza, elsősorban a szentesi alakulathoz, vagy a Magyar Honvédség más szervezeteihez.

A hét folyamán a búvár alapismeretek elméleti oktatását követően az első napokban szabadtüdős és légzőkészülékes merüléseket hajtottak végre, de igazi kedvenc a Városi Uszoda 50 méteres úszómedencéjében végzett merülési gyakorlatok voltak. Itt különböző apnea (légzéstechikai) és víz alatti ügyességi feladatok is vártak a búvártanoncokra.

A 4 legjobban teljesítő kadét a – Honvédelmi Spotszövetség támogatásával –további búvárképzésen vehet részt Szentesen, amelynek végén búvárigazolványt kapnak.

Fotók: Janó Miklós törzsőrmester
Forrás: MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Facebook oldala/Baranyai Erika Piros t. százados- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kowalsky meg a Vega: Hajrá Szentes, hajrá Krimo!

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Lehetőség, lendület, Szentes! – Bozó Zoltán bemutatta programját

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni a szentesi Papp Tibort!

Szabó Viktor

Bizonyítványt kaptak a jövő távközlési szakemberei

Szabó Viktor

Elapadt a Tisza Szentesen

Szabó Viktor

Felborult egy autó Szentesen – teljes útzár!

Szabó Viktor

Családi napot tartottak a szentesi HMG-ben

Szabó Viktor

Szijjártó Péter Szentesen: Az nem helyes, nem megy, hogy a nemzet sportvárosa sportcsarnok nélkül maradjon!

Szabó Viktor