Szentes

Szentesen merültek a kadétok

Kihívásokkal teli hetet szervezett az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred azon kadét táborozói számára, akik az ország több iskolájából, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Kollégiumból és tagintézményeiből érkeztek – számoltak be az alakulat közösségi oldalán.

A búvár tematikájú táborban összesen 14 kadét vett részt, akiket a műszakiak rögtön a mélyvízbe dobtak. A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával megvalósult sport tábor a Rákóczi Honvéd Sportegyesület és a műszaki ezred közös szervezésében jött létre, amelyen azok a diákok vettek részt, akik az elmúlt tanévben kimagasló eredményeket értek el mind tanulmányi, mind sportteljesítményük alapján.

A táborozókat meglátogatta Kálmán Péter, a Honvédelmi Sportszövetség szakmai osztályvezetője, aki örömmel találkozott és beszélgetett velük. Elmondta, hogy a Honvédelmi Táborok lehetőséget adnak a fiataloknak arra, hogy megtalálják azt az érdeklődésüknek megfelelő irányt, amelyben a leginkább ki tudnak teljesedni. A cél az, hogy minél jobban megismerkedhessenek a búvárkodással és a jövőben akár többen is búvárként térjenek vissza, elsősorban a szentesi alakulathoz, vagy a Magyar Honvédség más szervezeteihez.

A hét folyamán a búvár alapismeretek elméleti oktatását követően az első napokban szabadtüdős és légzőkészülékes merüléseket hajtottak végre, de igazi kedvenc a Városi Uszoda 50 méteres úszómedencéjében végzett merülési gyakorlatok voltak. Itt különböző apnea (légzéstechikai) és víz alatti ügyességi feladatok is vártak a búvártanoncokra.

A 4 legjobban teljesítő kadét a – Honvédelmi Spotszövetség támogatásával –további búvárképzésen vehet részt Szentesen, amelynek végén búvárigazolványt kapnak.

Fotók: Janó Miklós törzsőrmester
Forrás: MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Facebook oldala/Baranyai Erika Piros t. százados



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

CS3.HU EXKLUZÍV: Megkérdeztük Farkas Sándort a szentesi gyilkosságról

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor

Ünnepélyes ezredsorakozót tartottak Szentesen + FOTÓK + VIDEÓ!

Szabó Viktor