Csongrád Sport

Ismét jól szerepeltek a csongrádiak az Országos Pályakerékpáros Diákolimpián és Mountain Bike-ban, Tamásiban

Június elején több országos kerékpáros verseny volt Tamásiban, különféle szakágakban és rendezőkkel.

A Körös-toroki Oxigénfalók G-Teamje, azaz a Giricz-testvérek nyaralása pont erre az időszakra esett – a viszonylag közeli Balatonnál. Az ebből is fakadó logisztikai kihívásokat leküzdve többen két igen eltérő bicajos versenyen indultak és ragyogó eredményeket értek el.

A Pályakerékpáros Diákolimpiát nem véletlen csak néhány hete írták ki, mint kiderült sajátosan összevegyítették az Országos Bajnoksággal is, így hajnali kelés és korai érkezés után mégiscsak a délutáni hőségben kellett küzdeniük a csongrádiaknak.

A forró “betonteknőben” – azaz 387m hosszú körpályán, gyakorlatilag egyéni időfutamokban a következő eredmények születtek:

Giricz Joel U11B 200m I. hely, 500m II.hely. Giricz Benjámin U13B II. hely 200, 500 és 1000m-en is. Giricz Gábriel U15B 200m V. hely, 500m V.hely, 1000m IV.hely.

Giricz Abigél WU17B I. hely 200, 500 és 1000m-en is. Giricz Balázs U19B I. hely 200, 500 és 1000m-en is.

Pár nappal később már barátságosabb környezetben, más szervezésben, a Lovarda területén az XX. Tamási Bringakupa 4. fordulója zajlott, ami egy amatőr tömegrajtos Mountain Bike verseny. Itt a legfiatalabb Oxigénfaló, Giricz Angéla I. helyezést ért el U9-ben, Joel III. lett U11-ben, Benjámin U13-ban pedig az aranyérmet gyűjtötte be. 

A legizgalmasabb futam az U15 korosztályé volt: erős rajt után az első 4 bicajos között az első körben kemény, az 5. körig óvatos taktikus, majd a 6-ban meglepő helycserékkel tarkított versenyben Gábriel végül az ezüstérmet nyerte meg.

Köszönjük a támogatást, Csongrád Városának, az Új Bárka Egyesületnek, Hegyi András bácsinak (szállás), Giricz Abigélnek (monti, fotó+videók).

A versenyeken szerzett élményekről bővebb, profibb kép (Vígh Attila), s majd videóanyaggal a Körös-toroki Oxigénfalók Kerékpáros Team lapjain találkozhatnak az érdeklődők:

http://www.KTOF.team, facebookon: https://www.facebook.com/korostorokioxigenfalok


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyarországon rendezik az U19-es női labdarúgó Európa-bajnokságot

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni egy eltűnt csongrádi fiatalembert!

Szabó Viktor

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Rekordot lőttek a nagycsaládosok Csongrádon

Szabó Viktor

Történelmet írt a mindszenti Ugrai Panna és a csongrádi születésű edzője!

Szabó Viktor

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

Szabó Viktor

Európa-bajnokságra utazott a mindszenti Ugrai Panna

Szabó Viktor

Féltékenységből, téglával vágtak homlokon egy férfit Csongrádon, majd ki is rabolták

Szabó Viktor

Csípőjén ment be, bokáján jött ki a villám, azóta csodás dolgok történnek a nővel, akit Csongrádon ért baleset

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább