Szentes

Alakulatnapot tartottak a szentesi katonák

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred a tiszabecsi csata évfordulóján, július 14-én tartotta csapatünnepét, ünnepélyes ezredsorakozóval és megemlékezéssel.

320 éve Tiszabecsen vívták meg a kurucok első győztes csatájukat, amellyel kezdetét vette a Rákóczi-szabadságharc.

A történeti áttekintés után köszöntő levelek és elismerések átadása, majd a laktanya II. Rákóczi Ferenc emlékművének megkoszorúzása következett – számoltak be az alakulat közösségi oldalán.

A program kötetlen sportrendezvénnyel folytatódott, mely során a résztvevők különböző csapatsportokban, kosárlabda, röplabda, jeleskedhettek, de airsoft lövészettel, asztalitenisszel, darts-szal, óriás sakkal és malommal is versenyezhettek. A labdarúgás szerelmesei pedig nagypályás futballmérkőzésen mérhették össze erejüket a MAS SE vendégcsapatával, melyhez hasonló esemény 10 évvel ezelőtt volt utoljára alakulatunknál.

A jó hangulatot az alegységek bográcsaiban rotyogó egytálétel is fokozta. De nem csak a finom étel és a közös főzés volt az, ami összehozta a honvédeket, hanem az, hogy újfajta sportokba is bepillantást nyerhettek.

A zumba ritmusa fergeteges hangulatot varázsolt a pályára, a tabata edzés intenzitása pedig igazi kihívás volt a résztvevőknek. Az erő próbája sem maradt el ezen a napon: aki a határait kívánta feszegetni az autóbusz elhúzó versenyben mutathatta meg, hogy az összpontosításban és koncentrációban rejlő erőt.

A sportnap nem csak a testedzésről szólt, hanem a közös élményekről, a kötetlen minőségi időről, mely közelebb hozta egymáshoz a munkatársakat.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A színvonalas neurológiai ellátás biztosított Szentesen is

Szabó Viktor

Szentesen forgatott az M1 stábja

Szabó Viktor

Kinek ártott ez a lámpa, és ez a kuka?!

Szabó Viktor

Ellepi a gaz Szentest, felháborodtak a lakók

Szabó Viktor

Elektromos rollert lopott Szentesen, de gyorsan elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Idős embert raboltak ki Szentesen

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább