Szentes

Alakulatnapot tartottak a szentesi katonák

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred a tiszabecsi csata évfordulóján, július 14-én tartotta csapatünnepét, ünnepélyes ezredsorakozóval és megemlékezéssel.

320 éve Tiszabecsen vívták meg a kurucok első győztes csatájukat, amellyel kezdetét vette a Rákóczi-szabadságharc.

A történeti áttekintés után köszöntő levelek és elismerések átadása, majd a laktanya II. Rákóczi Ferenc emlékművének megkoszorúzása következett – számoltak be az alakulat közösségi oldalán.

A program kötetlen sportrendezvénnyel folytatódott, mely során a résztvevők különböző csapatsportokban, kosárlabda, röplabda, jeleskedhettek, de airsoft lövészettel, asztalitenisszel, darts-szal, óriás sakkal és malommal is versenyezhettek. A labdarúgás szerelmesei pedig nagypályás futballmérkőzésen mérhették össze erejüket a MAS SE vendégcsapatával, melyhez hasonló esemény 10 évvel ezelőtt volt utoljára alakulatunknál.

A jó hangulatot az alegységek bográcsaiban rotyogó egytálétel is fokozta. De nem csak a finom étel és a közös főzés volt az, ami összehozta a honvédeket, hanem az, hogy újfajta sportokba is bepillantást nyerhettek.

A zumba ritmusa fergeteges hangulatot varázsolt a pályára, a tabata edzés intenzitása pedig igazi kihívás volt a résztvevőknek. Az erő próbája sem maradt el ezen a napon: aki a határait kívánta feszegetni az autóbusz elhúzó versenyben mutathatta meg, hogy az összpontosításban és koncentrációban rejlő erőt.

A sportnap nem csak a testedzésről szólt, hanem a közös élményekről, a kötetlen minőségi időről, mely közelebb hozta egymáshoz a munkatársakat.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Úszótáborok indulnak Szentesen

Szabó Viktor

Kiváló eredményeket értek el a Horváth Mihály diákjai Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Mutatjuk a Mi Hazánk szentesi képviselőjelöltjeit!

Szabó Viktor

Összművészeti fesztivált rendeznek Szentesen

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor