Mindszent

Imádják Mindszentet a táborozók

Több száz gyerek élvezheti ki a szabadstrandot idén nyáron, hiszen a Vízivándor Táborok kiinduló helye idén Mindszent lett.

A Tisza Magyarország leghosszabb folyója, közel 600 km hosszan szeli át az országot. Az Alföldön folyik keresztül, ami lelassítja a tempóját. A tiszai hajóforgalom kicsi, ezért jól evezhető, vízitúrázásra is kiválóan alkalmas a folyó. A Tisza két partját szegélyező ártéri erdők varázslatos szépségűek. A folyó mindszenti szakasza is gyönyörű látványt nyújt, amit idén nyáron a Vízivándor Tábor résztvevői is megcsodálhatnak.

A Vízivándor Program azzal a céllal született, hogy a fiatal generációkkal megismertesse és megkedveltesse a vízitúrázást. Szabó Martin, a Szeged Vizisport Egyesület volt versenyzője, a tábor egyik vezetője elmondta, hogy a régióban már 2017 óta szerveznek ehhez hasonló evezős táborokat, azonban a Tisza ezen szakasza csak idén csatlakozott be. Kifejtette, hogy nagyon megtetszett nekik a mindszenti szabadstrand, ezért gondolták úgy, hogy itt lesz az alaptábor, innen fognak útnak indulni.

„Régebben jártunk itt edzésen, így nem volt ismeretlen számomra Minszent. Mostanában azonban olyan szépen fejlődött a strand, hogy úgy gondoltuk ez lesz a kiindulópont” – fogalmazott Martin.

A gyerekek programjában első nap a sátorállítás és a környezettel való ismerkedés szerepelt. Ebben a munkafázisban lepte meg a fiatalokat Zsótér Gábor, Mindszent alpolgármestere egy kis aprósággal, köszönte őket a településen. Tekintettel arra, hogy jó szívvel látják őket a településen, barátfülével kínálta a táborozókat. A délutáni fürdés, és az esti vacsora után egy pihentető alvás következett, majd másnap reggel kajak-kenuba pattantak, és elindultak a Tiszán Algyő irányába.

A táborban főleg olyan gyerekek vettek részt, akik voltak már hasonló túrán, így az evezés és a víz világa sem volt ismeretlen a számukra. A mindszenti tartózkodásuk alatt – elmondásuk szerint – a sátorállítás okozta a legnagyobb fejtörést, de ezt is sikerült megoldaniuk.

A gyerekek a mindszenti ízeket is megismerhették, hiszen a vacsorát az önkormányzattól rendelték meg, és az óvoda konyháján készült el. 

A tervek szerint a nyár folyamán több turnusban is érkezni fognak az evezni vágyó fiatalok mindszentre, ami azt jelenti, hogy több száz gyerek élvezheti a szabadstrand adta lehetőségeket.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Két kapura játszik, dupla lóvét remélve a mindszenti DK-elnök

Szabó Viktor

Ez a X. Civil véradó hét – Szentesen és Mindszenten is várják a véradókat

Szabó Viktor

Új víztornyot kapott Mindszent + FOTÓ + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Újra jár a komp Mindszent és Baks között

Szabó Viktor

Mindszenti tolvajt fogtak a rendőrök

Szabó Viktor

Mindszent bekeményít: durva bírságra számíthatnak a felelőtlen állattartók

Szabó Viktor

Mindszent első babáját köszöntötték

Szabó Viktor

Lezárult a nevezés: a mindszenti Ugari Panna is utazik a világbajnokságra

Szabó Viktor

Mindszent vezetése továbbra is elkötelezett az útjavítások iránt

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább