Szentes

Eltűnhetnének már a szemetek Szentesről!

Remélhetően ténylegesen megoldódik a szemétkérdés Szentesen, ahol többen arról panaszkodtak, hogy nem szállították el időben a hulladékudvarban lévő kukák tartalmát.

Július első napján Szentesen is elindult az új hulladékkoncesszió, amire egy Európai Uniós szabályozás miatt volt szükség. A magyarországi tendert a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. nyert el, így ebben a hónapban már ők végzik a hulladékszállítást.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője megkereste a céget, hogy mi a probléma, miért voltak fennakadások a szentesi kukák ürítésével. „…azt a megnyugtató választ kaptam, hogy megoldódni látszik a mindannyiunkat érintő probléma” – írja oldalán a képviselő, aki egy kérdésre reagálva azt is elárulta, hogy a cég tájékoztatta Szentes vezetését is a fennálló helyzetről.

Szerkesztőségünk is „meglátogatott” több szigetet, és szomorúan tapasztaltuk, hogy tényleg nagy bajok vannak a szemétgyűjtéssel. A kukák tele vannak olyan hulladékkal, ami nem is oda való (lásd borítóképünk). Itt hívnánk fel a lakosok figyelmét, hogy a lomtalanításra szánt holmikat NE a szelektívgyűjtő edényekbe helyezzék el, hiszen ez nagyban nehezíti az ürítést!

A problémára egyébként megoldást jelenthetne az, amit több városban is sikerrel alkalmaznak. Bízunk benne, hogy Szentes önkormányzatának is eszébe jut hamarosan körbekeríteni  a hulladékszigeteket, megakadályozva ezzel, hogy illegális hulladéklerakóvá váljanak a szelektív gyűjtők. Ezzel a megoldással csak az ott lakók tudnák elhelyezni a szemetet, a máshonnan érkezők pedig rá lennének kényszerítve, hogy a megfelelő helyre vigyék a szemetüket.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor

Ezernél is több thai érkezett Szentesre békétlenséget szítani

Szabó Viktor

Több képviselőt is kizártak Szentesen egy önkormányzati programból

Szabó Viktor

Zseniális videóval készült a Zsoldos a magyar költészet napjára

Szabó Viktor

Sziijártó Péterrel tárgyalt Bozó Zoltán

Szabó Viktor

Gólyákat mentettek szentesi állatvédők

Szabó Viktor

Politikai hangulatkeltésre akarják felhasználni Szentesen a Budapest Honvédot

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Az idősek is áldozatul esnek Szabó Zoltán agresszív viselkedésének

Szabó Viktor