Szentes

Eltűnhetnének már a szemetek Szentesről!

Remélhetően ténylegesen megoldódik a szemétkérdés Szentesen, ahol többen arról panaszkodtak, hogy nem szállították el időben a hulladékudvarban lévő kukák tartalmát.

Július első napján Szentesen is elindult az új hulladékkoncesszió, amire egy Európai Uniós szabályozás miatt volt szükség. A magyarországi tendert a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. nyert el, így ebben a hónapban már ők végzik a hulladékszállítást.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője megkereste a céget, hogy mi a probléma, miért voltak fennakadások a szentesi kukák ürítésével. „…azt a megnyugtató választ kaptam, hogy megoldódni látszik a mindannyiunkat érintő probléma” – írja oldalán a képviselő, aki egy kérdésre reagálva azt is elárulta, hogy a cég tájékoztatta Szentes vezetését is a fennálló helyzetről.

Szerkesztőségünk is „meglátogatott” több szigetet, és szomorúan tapasztaltuk, hogy tényleg nagy bajok vannak a szemétgyűjtéssel. A kukák tele vannak olyan hulladékkal, ami nem is oda való (lásd borítóképünk). Itt hívnánk fel a lakosok figyelmét, hogy a lomtalanításra szánt holmikat NE a szelektívgyűjtő edényekbe helyezzék el, hiszen ez nagyban nehezíti az ürítést!

A problémára egyébként megoldást jelenthetne az, amit több városban is sikerrel alkalmaznak. Bízunk benne, hogy Szentes önkormányzatának is eszébe jut hamarosan körbekeríteni  a hulladékszigeteket, megakadályozva ezzel, hogy illegális hulladéklerakóvá váljanak a szelektív gyűjtők. Ezzel a megoldással csak az ott lakók tudnák elhelyezni a szemetet, a máshonnan érkezők pedig rá lennének kényszerítve, hogy a megfelelő helyre vigyék a szemetüket.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesen forgatott az M1 stábja

Szabó Viktor

Kinek ártott ez a lámpa, és ez a kuka?!

Szabó Viktor

Ellepi a gaz Szentest, felháborodtak a lakók

Szabó Viktor

Elektromos rollert lopott Szentesen, de gyorsan elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Szentesi lakosok verekedtek össze az utcán

Szabó Viktor

Kocsikból, házakból lopott egy szentesi és egy mindszenti lakos, nyomozás indult ellenük

Szabó Viktor

Baleset Szentesen! Vezessetek óvatosan!

Szabó Viktor

Idős embert raboltak ki Szentesen

Szabó Viktor

8 hónapos terhesen veszett nyoma a 15 éves szentesi születésű lánynak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább