Szentes

Eltűnhetnének már a szemetek Szentesről!

Remélhetően ténylegesen megoldódik a szemétkérdés Szentesen, ahol többen arról panaszkodtak, hogy nem szállították el időben a hulladékudvarban lévő kukák tartalmát.

Július első napján Szentesen is elindult az új hulladékkoncesszió, amire egy Európai Uniós szabályozás miatt volt szükség. A magyarországi tendert a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. nyert el, így ebben a hónapban már ők végzik a hulladékszállítást.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője megkereste a céget, hogy mi a probléma, miért voltak fennakadások a szentesi kukák ürítésével. „…azt a megnyugtató választ kaptam, hogy megoldódni látszik a mindannyiunkat érintő probléma” – írja oldalán a képviselő, aki egy kérdésre reagálva azt is elárulta, hogy a cég tájékoztatta Szentes vezetését is a fennálló helyzetről.

Szerkesztőségünk is „meglátogatott” több szigetet, és szomorúan tapasztaltuk, hogy tényleg nagy bajok vannak a szemétgyűjtéssel. A kukák tele vannak olyan hulladékkal, ami nem is oda való (lásd borítóképünk). Itt hívnánk fel a lakosok figyelmét, hogy a lomtalanításra szánt holmikat NE a szelektívgyűjtő edényekbe helyezzék el, hiszen ez nagyban nehezíti az ürítést!

A problémára egyébként megoldást jelenthetne az, amit több városban is sikerrel alkalmaznak. Bízunk benne, hogy Szentes önkormányzatának is eszébe jut hamarosan körbekeríteni  a hulladékszigeteket, megakadályozva ezzel, hogy illegális hulladéklerakóvá váljanak a szelektív gyűjtők. Ezzel a megoldással csak az ott lakók tudnák elhelyezni a szemetet, a máshonnan érkezők pedig rá lennének kényszerítve, hogy a megfelelő helyre vigyék a szemetüket.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor

BREAKING! Megtalálták a szentesi gyilkosság elkövetőjét!

Szabó Viktor

Szabó Zoltánék megkezdték lejáratókampányukat

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a választás tétje, hogy lesz-e valós gazdaságpolitika Szentesen

Szabó Viktor

Városnapokból baloldali kampányrendezvény a szentesiek forintjaiból

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

A holdbeli csónakost mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Szentest a katasztrófavédelem mentheti meg a csípős helyzettől

Szabó Viktor