Csongrád Sport

Kimondhatatlanul büszkék vagyunk: Európa-bajnok 3. helyezett vízilabdása van Csongrádnak!

A bronzmérkőzésen 14-8-as győzelmet aratott az U15-ös női vízilabda válogatottunk, aminek a csongrádi Erdélyi Janka is tagja volt. Elképesztően büszkék vagyunk, gratulálunk!

Zágrábban rendezték meg a vízilabda leány U15-ös Európa-bajnokságot, ahol elképesztő játékot mutatva a 3. helyen végzett a magyar válogatott. A mérkőzés kezdetére talán felszáradtak U15-ös lányaink könnyei, az elődöntőben, a görögöktől elszenvedett minimális vereséget (11-12) követően. Az addig 100%-os teljesítménnyel hasító csapat emiatt bronzcsatára kényszerült az ellen az olasz válogatott ellen, amelyet az utolsó csoportmeccsükön több mint simán győztek le (16-6). Minden okunk megvolt hát, hogy bízva bízzunk abban, hogy aranyos lányaink bronzéremmel a nyakukban zárják a kontinensviadalt.

A bronzmérkőzésen végül a megszokott arcát mutatta válogatottunk. A középső két negyed 8-2-es rohama eldöntötte a találkozót, az ifjú hölgyek 14-8-ra nyertek, és így felállhattak a dobogóra.

Az Európa-bajnokságon hat meccséből ötöt megnyert a magyar válogatott, amely teljesen megérdemelten lett harmadik. Lehetett volna ez az érem fényesebb is, mert a lányokban megvan a potenciál, remek csapat, kiváló képességű játékosokkal, akik az elkövetkező években be fogják bizonyítani, hogy méltán tartozik a világ élmezőnyébe a magyar női vízilabda.

A csapat tagja a csongrádi Erdélyi Janka is, aki maga is góllal járult hozzá a bronzéremhez. „Nagyon hálás vagyok, hogy a tagja lehettem ennek a csapatnak és nagyon örülök, hogy az első világversenyemen ilyen szép helyezést tudtunk elérni!” – nyilatkozta a meccs után Janka, aki jelenleg a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület játékosa.

Az Eb végeredménye: 1. Spanyolország, 2. Görögország, 3. MAGYARORSZÁG, 4. Olaszország, 5. Hollandia, 6. Horvátország, 7. Németország, 8. Szerbia, 9. Izrael, 10. Törökország, 11. Csehország, 12. Románia, 13. Írország, 14. Szlovákia, 15. Ukrajna

Elképesztő teljesítmény, büszkék vagyunk rád, Janka! Csak így tovább!

Fotók: Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ismét vár a part a Körös-torokban

Szabó Viktor

Bronzkori földvárat találtak a régészek Csongrádon

Szabó Viktor

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Szabó Viktor

Körös-toroki nyaralókból lopott egy trió, akik ellen nyomozás indult

Szabó Viktor

Cs3.hu Család, riadó! Eltűnt egy Csongrádi nő, segítsünk megtalálni!

Szabó Viktor

Világranglista vezető és Európa-bajnok lett a csongrádi származású Kovács Marci

Szabó Viktor

Hibátlanul vizsgáztak a csongrádi karatésok

Szabó Viktor

Új buszjárat indult Csongrádról a Körös-torokba

Szabó Viktor

Harmincnál is többen focitáboroztak Kisteleken

Szabó Viktor