Csongrád Sport

Kimondhatatlanul büszkék vagyunk: Európa-bajnok 3. helyezett vízilabdása van Csongrádnak!

A bronzmérkőzésen 14-8-as győzelmet aratott az U15-ös női vízilabda válogatottunk, aminek a csongrádi Erdélyi Janka is tagja volt. Elképesztően büszkék vagyunk, gratulálunk!

Zágrábban rendezték meg a vízilabda leány U15-ös Európa-bajnokságot, ahol elképesztő játékot mutatva a 3. helyen végzett a magyar válogatott. A mérkőzés kezdetére talán felszáradtak U15-ös lányaink könnyei, az elődöntőben, a görögöktől elszenvedett minimális vereséget (11-12) követően. Az addig 100%-os teljesítménnyel hasító csapat emiatt bronzcsatára kényszerült az ellen az olasz válogatott ellen, amelyet az utolsó csoportmeccsükön több mint simán győztek le (16-6). Minden okunk megvolt hát, hogy bízva bízzunk abban, hogy aranyos lányaink bronzéremmel a nyakukban zárják a kontinensviadalt.

A bronzmérkőzésen végül a megszokott arcát mutatta válogatottunk. A középső két negyed 8-2-es rohama eldöntötte a találkozót, az ifjú hölgyek 14-8-ra nyertek, és így felállhattak a dobogóra.

Az Európa-bajnokságon hat meccséből ötöt megnyert a magyar válogatott, amely teljesen megérdemelten lett harmadik. Lehetett volna ez az érem fényesebb is, mert a lányokban megvan a potenciál, remek csapat, kiváló képességű játékosokkal, akik az elkövetkező években be fogják bizonyítani, hogy méltán tartozik a világ élmezőnyébe a magyar női vízilabda.

A csapat tagja a csongrádi Erdélyi Janka is, aki maga is góllal járult hozzá a bronzéremhez. „Nagyon hálás vagyok, hogy a tagja lehettem ennek a csapatnak és nagyon örülök, hogy az első világversenyemen ilyen szép helyezést tudtunk elérni!” – nyilatkozta a meccs után Janka, aki jelenleg a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület játékosa.

Az Eb végeredménye: 1. Spanyolország, 2. Görögország, 3. MAGYARORSZÁG, 4. Olaszország, 5. Hollandia, 6. Horvátország, 7. Németország, 8. Szerbia, 9. Izrael, 10. Törökország, 11. Csehország, 12. Románia, 13. Írország, 14. Szlovákia, 15. Ukrajna

Elképesztő teljesítmény, büszkék vagyunk rád, Janka! Csak így tovább!

Fotók: Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyarországon rendezik az U19-es női labdarúgó Európa-bajnokságot

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Segítsünk megtalálni egy eltűnt csongrádi fiatalembert!

Szabó Viktor

Csongrád a következő télen is segít a fűtési költségek csökkentésében

Szabó Viktor

Rekordot lőttek a nagycsaládosok Csongrádon

Szabó Viktor

Történelmet írt a mindszenti Ugrai Panna és a csongrádi születésű edzője!

Szabó Viktor

Új számítógépeket kapnak a HSZC szentesi és csongrádi iskolái (is)

Szabó Viktor

Európa-bajnokságra utazott a mindszenti Ugrai Panna

Szabó Viktor

Féltékenységből, téglával vágtak homlokon egy férfit Csongrádon, majd ki is rabolták

Szabó Viktor

Csípőjén ment be, bokáján jött ki a villám, azóta csodás dolgok történnek a nővel, akit Csongrádon ért baleset

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább