Sport

A Liverpool bejelentette Szoboszlai Dominik leigazolását – hivatalos

A Liverpool vasárnap délután hivatalosan is bejelentette Szoboszlai Dominik szerződtetését, sajtóhírek szerint az angolok 70 millió eurót (26 milliárd forintot) fizettek az RB Leipzig 22 éves támadó középpályásáért.

Szoboszlait eredetileg 2026-ig kötötte szerződés a lipcseiekhez, és bár korábban a Newcastle United érdeklődéséről lehetett olvasni, végül a játékos aláírásáért az utóbbi napokban mindent megtevő Liverpool lett a befutó. A középpályás kivásárlási ára a 70 millió euró, Szoboszlai ezzel minden idők legdrágább magyar futballistája lett – a saját rekordját megdöntve.

Különböző kinti források szerint a magyar válogatott csapatkapitánya hosszú távra – legalább 5 évre – írt alá a Vörösöknél, és a bónuszokkal együtt hetente több mint 150.000 fontot (több mint 65 millió forint) keres majd.

A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak – amely a következő idényben az Európa Ligában szerepelhet majd – az argentinokkal világbajnok Alexis Mac Allister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye.

Ez nagyon jó érzés. Élveztem az elmúlt néhány napot, és alig várom, hogy mindenkit jobban megismerjek. Az utolsó három-négy nap nagyon hosszúra nyúlt, nem volt olyan könnyű. De végül itt vagyok, boldog vagyok, és alig várom, hogy elkezdjük. Ez egy igazán történelmi klub, nagyszerű játékosokkal és edzővel. Számomra a tökéletes lépés, hogy egy ilyen klubnál ugorjak a következő szintre. A szurkolók, a stadion, minden nagyon csodálatos. Alig várom, hogy találkozzunk a stadionban, és mindent megteszek majd, ami tőlem telik

– szólt Szoboszlai első üzenete a Pool-szurkolóknak.

A magyar légiós a 8-as mezt viseli majd a világ egyik leghíresebb futballcsapatában.

Forrás, fotó: Liverpool FC 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Olaszországban parádézott a mindszenti úszózseni

Szabó Viktor

Ezen a hétvégén sem pihentek a szentesi táncosok

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor