Térség

21 diák országos eredményeit ismerte el a Hódmezővásárhelyi SZC

A Bagolyvár Étteremben köszöntötte kiválóságait a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum május 4-én, ahol azok a diákok részesültek elismerésben, akik dobogós helyet szereztek országos szakmai, közismereti- és sportversenyeken. Kincses Tímea a HSZC főigazgatója és Hegedűs Zoltán kancellár gratulált a kiválóságoknak és megköszönték, hogy öregbítették az intézmények hírnevét.

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének (ÁSZÉV) kiírója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a verseny megszervezésével az Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt bízta meg. A verseny egyik célja többek között, hogy lehetőséget biztosítson a szakmát tanuló, érettségi előtt álló tehetséges tanulóknak.

Szépészet ágazat, Kozmetikus, Kozmetikai ismeretek vizsgatárgyban III. helyen végzett Meszlényi Viktória, a HSZC Eötvös József Technikum diákja. Felkészítő oktatója Bertáné Csépán Erzsébet volt.

Berczeli Nóra Laura, a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum tanulója Egészségügy ágazat, Gyakorló ápoló szakma, Egészségügyi ismeretek vizsgatárgyban mérte össze tudását, és végzett végül a III. helyen. Felkészítő oktatók: Bolyánné Szamosközi Gabriella†, Dudás-Szabóné Deák Judit, Boros Katalin Gyöngyi.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi. A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák és a szakmatanulás népszerűsítése a diákok körében.

Az elődöntőket a területi kamarák szervezik és bonyolítják le, ezt követik a válogatóversenyek, végül pedig a háromnapos budapesti döntő, amely egy nagyszabású fesztivál keretében zajlik. A „Szakma Sztár Fesztiválon” a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén ebben a tanévben a következő eredmények születtek:

Reményi Bertold, a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegységének diákja a 4. helyen végzett (Villanyszerelő, Épületvillamosság szakmairány, SZKTV). Felkészítő oktatók: Kiss Anikó, Ambruzs Csaba

Futó Mária, a HSZC Eötvös József Technikum diákja a dobogó 3. fokára állhatott fel (Kozmetikus Technikus, OSZTV). Felkészítő oktatók: Bertáné Csépán Erzsébet, Bimbó Veronika

Busi Kevin, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum tanulója a 3. helyet szerezte meg (Elektrotechnika, erősáramú elektrotechnikus, OSZTV). Felkészítő oktatók: Remzső Sándor, Hajdú Zoltán

Baksa Richárd Rudolf, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákja a 3. helyen végzett (Elektrotechnika-Elektronika, Villanyszerelő, Épületvillamosság szakmairány, SZKTV). Felkészítő oktató: Rácz István

Az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Versenyek célja, hogy diákok összemérhessék tudásukat, megmutathassák kiválóságukat, bemutathassák a reál tantárgycsoportba sorolt közismereti tantárgyakhoz kapcsolódóan megmutatkozó tehetségüket és összevethessék másokkal.

A versenyen reál tantárgycsoport kategóriában a III. helyen végzett Baksa Richárd Rudolf, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum kiválósága.

A Hódmezővásárhelyi SZC nebulói egyéb országos szakmai versenyeken is kiválóan teljesítettek. Görgényi Ágnes – HSZC Eötvös József Technikum – a Győri Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum és Kollégium által szervezett fodrászversenyen a III. helyet szerezte meg “Tavasz tündér” kontyával.

Szintén a HSZC Eötvös József Technikum sorait erősítő Halász Edit a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyen Klinikumi és szakápolástani ismeretek/ Sebészet és határterületeinek ápolástana területen II. helyezést ért el.

Szekeres Dóra Lili a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium 12.A osztályos tanulója. Az idei tanévben a Luca Pacioli Egyesület középiskolás versenyén bizonyította szakmai rátermettségét. A Budapesti Corvinus Egyetemen rendezett országos döntőben III. helyezést ért el.

Német Bence a Hódmezővásárhely SZC Szentesi Pollák Antal Technikum 13.B osztályos diákja CAD-CAM informatikus szakon. A 13. évfolyamon elindult az SOLIDWORKS országos diákversenyen, ahol az április 6-ai döntőn 1. helyezést ért el, így ő lett az ország legjobb CAD-modellező tanulója. Bekerült a CNC programozás és gépkezelés országos szakmai versenyének döntőjébe is. Továbbá a Charles Babbage Országos 3D Modellező és Műszaki Rajzoló Verseny 6. helyezést ért el.

Bárány Gergő, Répa Erik, Takács Krisztián szintén pollákosok. A metALCOM Zrt. által rendezett “Az én távközlésem” elnevezésű országos versenyen III. helyezést értek el csapatban.

Büszkék vagyunk a HSZC Eötvös József Technikum sporttagozatára járó diákjainkra is, akik számos sportágban értek el országos viszonylatban is kimagasló teljesítményt.

Ficzere Alexa Zoé az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület tagja már 10 éve, s ez idő alatt nagyon sok szép sikert ért el a csapattársaival különböző formációkban. Idei eredményei:

  • Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál – Kiemelt arany minősítés
  • Év tánca Nemzetközi Táncverseny – Kiemelt arany minősítés
  • Év tánca Nemzetközi Táncverseny – Arany minősítés

Jucha Ada Imola 2022. szeptembere óta az Eötvös 9.B osztályának tanulója, fodrásznak készül. 2022 szeptemberében a Nagykanizsán megrendezett RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságon elhozta az I. díjat. Novemberben Cegléden a RAW Erőemelő Magyar Bajnokságon országos magyar bajnoki csúcsot ért el guggolásban. Tavaly decemberben Kiskunfélegyházán a Mikulás Kupa RAW Fekvenyomás versenyen felhúzásban I. helyet szerzett. Idén április 29-én MERSZ RAW Erőemelő OB-n Cegléden 47 kg ifi guggolásban új magyar csúcsot állított fel és összetettben is elhozta az arany érmet.

Kis Noel a Hód Úszó SE kiválósága. Az idén március 25-26-án Hódmezővásárhelyen megrendezett X. Gyarmati Kupán 3 arany és 3 ezüstérmet sikerült begyűjtenie. A Kaposváron megrendezett CXXV. Felnőtt Úszó Országos Bajnokságon a B döntőben 50 méter gyorson 5., 100 méter gyorson pedig 8. helyen végzett. 50 és 100 méter gyorson, valamint 100 méter pillangóban ranglista vezető. 17 évesen már a felnőtt mezőnyben úszott. Élete legjobb eredménye a felnőtt Országos Bajnokságon elért 9. hely.

Megyesi Lotti a Mikulás Kupa Erőemelő Verseny Kiskunfélegyházi Országos Döntőjében Felhúzásban ezüstérmet (2. hely) és a RAW Erőemelő és Fekvenyomó Bajnokság Debreceni Országos Döntőjében bronzérmet (3. hely) szerzett.  Április 29-én MERSZ RAW Erőemelő OB-n Cegléden 52 kg ifi guggolásban 61 kg-al új magyar rekord született, felhúzásban 83 kg-al szintén új magyar csúcsot ért el valamint az összetettben is arany érmet szerzett.

Szatmári Máté a Hód Úszó SE reményteljes mellúszója. A 2022-23-as Országos Úszó Diákolimpián 200m mellen ezüst-, 100m mellúszásban bronzérmet szerzett.  A 2023-as Úszó Országos Bajnokságon 200m mellúszásban kiváló egyéni csúccsal serdülőként a felnőttek mezőnyében a B döntőbe verekedte magát, ahol a 14. helyen végzett.  Máté az Országos Serdülő Bajnokságra készül, ahol reményeink szerint sikerül kvalifikációt szerezni a 2023 nyarán Mariborban rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra.

Szőke Zita kiváló úszó, amellett, hogy jó tanuló is. Az Országos Bajnokságon Budapesten (április) a B döntőben lett 6. (60 méter pillangó), illetve 8. helyezett (100 méter pillangó). A Rövidpályás Országos Úszó Bajnokságon, Kaposváron 100 méter mellúszásban 2. helyezett lett. Szerepelt Szabadkán az Autumn Cup-on, ahol egy 1. helyezést és két 2. helyezést ért el a selejtezőben. A Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenyen, Hódmezővásárhelyen a selejtezőben több első helyezést is szerzett. A Kaposváron megrendezett Úszó Országos Bajnokságon is részt vett, ahol 50 méter női gyorson 8., 50 méter pillangóúszásban 9. és 50 méter mellúszásban 13. helyezett lett.

Ugrai Panna 2022-ben több nemzetközi és országos felnőtt úszó bajnokságon részt vett. Marseille-ben a Golden Tour-on 200 méter vegyesen 2., 100 méter pillangón 5. helyezett lett. A Gymnasiade-n (gimnáziumi világbajnokság) 7 aranyérmet és 3 ezüstérmet szerzett. Berlinben a világkupán 200 méter pillangón 10., 200 méter vegyes úszásban 12. lett. A Debrecenben tartott felnőtt országos úszóbajnokságon 2 aranyérmet, 1 ezüstérmet, 4. helyett, 6. helyett úszott. A rövidpályás országos bajnokságon 3 aranyérmet (100 méter gyors, 100 méter pillangó, 100 méter vegyes), 2 ezüstöt és 4. helyett úszott. A rövidpályás Hód Kupán (5 aranyérem), II. Hód Sprint Csomiép verseny (3 aranyérem és összesített kategóriában is 1. helyezett). Cikluszáró úszóversenyen, Kecskeméten 2 aranyérmet, a Nemzetközi Cikluszáró versenyen, Hódmezővásárhelyen 100 méter pillangón lett első helyezett. Az Úszó Országos Diákolimpián 100 méter gyorsúszásban országos 1. helyezett lett. A 2023-as, Kaposváron megrendezett Úszó Országos Bajnokságon 100 méter gyorson bronzérmet, 50 méter hátúszásban ezüstérmet, 200 méter gyorson 5. helyet, 100 méter pillangón és 100 méter háton pedig MAGYAR BAJNOKI címet szerzett.

A Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum 9.A osztályos rendészet és közszolgálat ágazatos tanulója, Csuka Eszter a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub igazolt versenyzője. 2022. október 1-2-án Kiskunhalason rendezték meg a XXI. Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívó Tornát, ahol aranyérmet szerzett. Ezen a versenyen a legtechnikásabb női versenyzője különdíját is elnyerte. Az U12, Serdülő és Junior Országos Ökölvívó Bajnokságon az előkelő második helyen végzett. A tanév utolsó megmérettetése április 12-15. között zajlott Budapesten, ahol Eszter szintén szépen helyt állt. 2023. évi Utánpótlás Magyar Kupán újra dobogó második fokára állhatott. Eszter nem csak egyesületi színekben szerepelt az idei tanévben, hanem iskoláját is képviselte egy neves hazai megmérettetésen. A tanuló részt vett február 23-án a Magyar Honvédség Amatőr Katonai Küzdősport Bajnokságán Szentendrén az MH Altiszti Akadémia tornacsarnokában, ahol Nagykesztyűs viadal versenyszámban indult és kategóriájában ezüstérmet szerzett.

Forrás, fotók: hszc.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor