Vélemény

Hámori Tamás: Gyurcsány megint adta magát

“Trianoni békét akarnak… szemforgató alakok maguk!”

Ahogy szokta. Arrogáns és vagy hazug, vagy nem ért semmit.

A trianoni béke persze, hogy igazságtalan volt. Azt sem állítom, hogy a mostani helyzetet lehet úgy lezárni, hogy az ne fájjon valamelyik félnek. Nem lehet. Igazságos béke nem létezik, a vesztes mindig rosszul jár.

Ráadásul most pont ugyanazok az országok támogatják leginkább lelkesen Ukrajna 91-es határai visszaállítását, amelyek (a németeket vegyük ki, nekik a világháború után pont úgy nem osztottak lapot mint nekünk) annak idején szétdarabolták Magyarországot.

Ők nem szemforgatóak?

Ráadásul Trianon már egy katonai szempontból befejeződött háborút zárt le, amelyet Németország és a Monarchia elvesztett. Ott elvileg olyasmi, hogy a legyőzött katonai erőhöz nyúlhat, nem merült fel. (Sopron persze ellenpélda, de bármilyen büszke vagyok rá, azért az olaszok támogatása nélkül nem sikerült volna.)

Most pedig még folyik a “különleges művelet”, szólnak a fegyverek, halnak meg emberek. Sokan. Egy olyan háborúban, amelyet klasszikus értelemben egyik fél sem nyerhet meg. Oroszország nem foglalja el Ukrajnát, nyilván már nem is akarja, azt pedig, hogy Ukrajna foglalja el Oroszországot, legfeljebb a Kukibohóc hiheti el. Vagy ő sem.

A 91-es határok visszaállítása nem létező lehetőség. Azt sem Putyin, sem egy esetleg őt követő orosz elnök nem fogadhatja el. Ahhoz túl sok az áldozat, és túl erős az oroszokban a nemzeti büszkeség. Nem véletlen, hogy Macron ki is mondta, nem szabad az oroszokat megalázni. Márpedig az orosz vezetés ellenére csak akkor lehetne opció a 91-es határ, ha Oroszország tényleg megszűnik. Ami egy atomhatalom esetén kizárt.

Tehát, semmi értelme erkölcsi alapon döntést hozni. Még akkor sem, ha elfelejtjük, hogy azért az ukránok is tettek nem keveset a művelet elindításáért.

A valóság az, hogy vagy előbb-utóbb beletörődik Ukrajna valamekkora terület elvesztésébe, vagy szó szerint az utolsó ukrán katonáig harcol. És utána törődik bele. Ami nem jó senkinek. Kivéve a háborún gazdagodókat, és az USA héjáit.

A háború folytatása amúgy csak és kizárólag az emberek szenvedését hosszabbítja meg.

Vagyis akik a háborút támogatják, akik nem állnak ki határozottan a béke mellett, azok emberek szenvedése, értelmetlen pusztulása mellett állnak. És “mellékesen” Európa további gazdasági nehézségeit támogatják.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újhelyi István: Orbántól valóban érdemi politikai teljesítmény, hogy tető alá hozta a létszámát tekintve harmadik legerősebb EP-frakciót

Szabó Viktor

Deák Dániel: Pánikba estek a balliberális oldalon

Szabó Viktor

Eldőlt: Magyar Péter nem politikus, hanem szektavezér

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Dunai Ede: Megőrülök ettől az “ez a realitás” dumától

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Szabó Viktor

Hont András: A csodás fészbukértelmiség és az egyéb magyar szürkeállomány szerint itt minden Orbán

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Győzni kell!

Szabó Viktor