Vélemény

Moderari: A szavak csak szavak maradnak?

Ha eleget vár az ember türelemmel, az igazság szilánkjait még a balliberális sajtó soraiban is fel lehet fedezni. Szerencsénkre túl sokan vannak, hogy egy egységes, koherens rendszerben tudjanak hazudozni.

Galambos Attila adott hírt a pedagógussztrájk hátteréről igazi hiánypótló cikkben, a „Marxizmusba oltott teológiával ébresztené öntudatra a társadalmat a felszabadítás pedagógiája” címmel a Qbiten.

A haladó értelmiség „polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok, egyetemi oktatók, kutatók, civil szervezetek munkatársai” az Aurórában, az érzékenyítő események szokásos színhelyén megvitattak a „marxi gondolatokra épülő pedagógiai koncepciókat” ez év február 16-án.

A rendezvényen az az Udvarhelyi Tessza tartott előadást, aki a Város Mindenkiért mozgalomban szerezte meg a maga tizenöt perc hírnevét.

Ennyi a hír: a pedagógussztrájk, a polgári engedetlenség szervezői a marxista gondolatok mentén határozzák meg magukat és munkájukat. Ők azok, akik a tanárok elégedetlenségében leginkább a mozgalmi potenciált látják, a törvényes rendet felborító felfordulás szervezésének lehetőségét.

Ezek az emberek akarják meghatározni, – az alulfizetett tanárok hátára kapaszkodva – hogy mit, és hogyan kell tanítani.

Nem vitatom el a jogot senkitől, hogy a marxizmus mentén határozza meg a politikai nézeteit. (Ezzel együtt személy szerint mégis azt hiszem, hogy senkinek nem lenne szabad elfelejteni, hogy e gondolatok nevében hány ártatlan embert öltek meg, még mielőtt beleájulna egy Che Guevarás pólóba.)

A személyes meggyőződés szabadsága azonban semmiképpen nem jelentheti azt, hogy a saját – szélsőséges – nézeteit a tanárok egy szűk csoportja ráerőltetheti a közoktatáson keresztül a társadalom egészére.

Helyeslem ez okból, hogy a tankerületek vezetői ezt a néhány munkavállalót eltávolították a közoktatásból. Gyilkos eszmék népszerűsítőinek, szélsőbalos mozgalmároknak az iskolákban semmi keresnivalója.

A gyermekek tanítása közben kimondott szavak ugyanis nem maradnak csak szavak, az ország jövője lesz belőlük.

Márpedig én a gyerekeimnek és az unokáimnak sokkal különb jövőt szeretnék, mint amilyen a mi múltunk volt a szocializmusban.

Moderari



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor