Vélemény

Moderari: A szavak csak szavak maradnak?

Ha eleget vár az ember türelemmel, az igazság szilánkjait még a balliberális sajtó soraiban is fel lehet fedezni. Szerencsénkre túl sokan vannak, hogy egy egységes, koherens rendszerben tudjanak hazudozni.

Galambos Attila adott hírt a pedagógussztrájk hátteréről igazi hiánypótló cikkben, a „Marxizmusba oltott teológiával ébresztené öntudatra a társadalmat a felszabadítás pedagógiája” címmel a Qbiten.

A haladó értelmiség „polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok, egyetemi oktatók, kutatók, civil szervezetek munkatársai” az Aurórában, az érzékenyítő események szokásos színhelyén megvitattak a „marxi gondolatokra épülő pedagógiai koncepciókat” ez év február 16-án.

A rendezvényen az az Udvarhelyi Tessza tartott előadást, aki a Város Mindenkiért mozgalomban szerezte meg a maga tizenöt perc hírnevét.

Ennyi a hír: a pedagógussztrájk, a polgári engedetlenség szervezői a marxista gondolatok mentén határozzák meg magukat és munkájukat. Ők azok, akik a tanárok elégedetlenségében leginkább a mozgalmi potenciált látják, a törvényes rendet felborító felfordulás szervezésének lehetőségét.

Ezek az emberek akarják meghatározni, – az alulfizetett tanárok hátára kapaszkodva – hogy mit, és hogyan kell tanítani.

Nem vitatom el a jogot senkitől, hogy a marxizmus mentén határozza meg a politikai nézeteit. (Ezzel együtt személy szerint mégis azt hiszem, hogy senkinek nem lenne szabad elfelejteni, hogy e gondolatok nevében hány ártatlan embert öltek meg, még mielőtt beleájulna egy Che Guevarás pólóba.)

A személyes meggyőződés szabadsága azonban semmiképpen nem jelentheti azt, hogy a saját – szélsőséges – nézeteit a tanárok egy szűk csoportja ráerőltetheti a közoktatáson keresztül a társadalom egészére.

Helyeslem ez okból, hogy a tankerületek vezetői ezt a néhány munkavállalót eltávolították a közoktatásból. Gyilkos eszmék népszerűsítőinek, szélsőbalos mozgalmároknak az iskolákban semmi keresnivalója.

A gyermekek tanítása közben kimondott szavak ugyanis nem maradnak csak szavak, az ország jövője lesz belőlük.

Márpedig én a gyerekeimnek és az unokáimnak sokkal különb jövőt szeretnék, mint amilyen a mi múltunk volt a szocializmusban.

Moderari


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kötter Tamás: Az Unió politikusai mindent egy lapra, Oroszország totális vereségére tettek fel

tk_arpad

Kocsis Máté: Kárpátaljai testvéreinknek végig kell nézniük, hogy a halottasházak megtelnek rokonaik holttestével

tk_arpad

Moderari: Magyarország államformája

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Tisztázzuk: az EU nem segélyt tart vissza, hanem a mi pénzünket!

tk_arpad

Jeszenszky Zsolt: Jamie Lee Curtis magyarul vette át az Oscar-díját?

tk_arpad

Szentesi Zöldi László: A győzelemhez

tk_arpad

Bayer Zsolt: Ez így nem mehet tovább!

tk_arpad

Orbán Viktor: Magyarország vezetése elég erős ahhoz, hogy távol tartsa az országot a háborútól

tk_arpad

Hámori Tamás: Gyurcsány megint adta magát

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább