Vélemény

Moderari: A szavak csak szavak maradnak?

Ha eleget vár az ember türelemmel, az igazság szilánkjait még a balliberális sajtó soraiban is fel lehet fedezni. Szerencsénkre túl sokan vannak, hogy egy egységes, koherens rendszerben tudjanak hazudozni.

Galambos Attila adott hírt a pedagógussztrájk hátteréről igazi hiánypótló cikkben, a „Marxizmusba oltott teológiával ébresztené öntudatra a társadalmat a felszabadítás pedagógiája” címmel a Qbiten.

A haladó értelmiség „polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárok, egyetemi oktatók, kutatók, civil szervezetek munkatársai” az Aurórában, az érzékenyítő események szokásos színhelyén megvitattak a „marxi gondolatokra épülő pedagógiai koncepciókat” ez év február 16-án.

A rendezvényen az az Udvarhelyi Tessza tartott előadást, aki a Város Mindenkiért mozgalomban szerezte meg a maga tizenöt perc hírnevét.

Ennyi a hír: a pedagógussztrájk, a polgári engedetlenség szervezői a marxista gondolatok mentén határozzák meg magukat és munkájukat. Ők azok, akik a tanárok elégedetlenségében leginkább a mozgalmi potenciált látják, a törvényes rendet felborító felfordulás szervezésének lehetőségét.

Ezek az emberek akarják meghatározni, – az alulfizetett tanárok hátára kapaszkodva – hogy mit, és hogyan kell tanítani.

Nem vitatom el a jogot senkitől, hogy a marxizmus mentén határozza meg a politikai nézeteit. (Ezzel együtt személy szerint mégis azt hiszem, hogy senkinek nem lenne szabad elfelejteni, hogy e gondolatok nevében hány ártatlan embert öltek meg, még mielőtt beleájulna egy Che Guevarás pólóba.)

A személyes meggyőződés szabadsága azonban semmiképpen nem jelentheti azt, hogy a saját – szélsőséges – nézeteit a tanárok egy szűk csoportja ráerőltetheti a közoktatáson keresztül a társadalom egészére.

Helyeslem ez okból, hogy a tankerületek vezetői ezt a néhány munkavállalót eltávolították a közoktatásból. Gyilkos eszmék népszerűsítőinek, szélsőbalos mozgalmároknak az iskolákban semmi keresnivalója.

A gyermekek tanítása közben kimondott szavak ugyanis nem maradnak csak szavak, az ország jövője lesz belőlük.

Márpedig én a gyerekeimnek és az unokáimnak sokkal különb jövőt szeretnék, mint amilyen a mi múltunk volt a szocializmusban.

Moderari


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Ceglédi Zoltán – Embert ölni

Szabó Viktor

Nagy István: sikeres volt az agrárpetíció, az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését

Szabó Viktor

K. Feri: a bukott baloldal hergel az orvosokkal, de megint hazudnak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a legfontosabb elérni a fegyverszünetet és békét teremteni

Szabó Viktor

A pofátlanság netovábbja! Jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább