Térség

Csongrádi és szentesi szervezetek is részt vehetnek a Mercedes-Benz Gyár sport- és utánpótlás nevelő pályázatában

Cropped view of kids holding dumbbells in sports center

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár a régió legnagyobb munkáltatójaként elkötelezett a sport és az utánpótlásnevelés iránt.  

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (TAO tv.) 24/A §-a rendelkezik a látvány-csapatsport támogatást érintő adófelajánlás intézményéről, mely alapján társasági adójából a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé tett rendelkező nyilatkozata útján támogatni kívánja a fenti tevékenységeket.

A látvány-csapatsportok támogatása esetében a rendelkező nyilatkozatban felajánlott összeg 12,5 százaléka kiegészítő sportfejlesztési támogatásnak minősül. A kiegészítő sportfejlesztési támogatásról az MBMH és a látvány-csapatsportban tevékenykedő szervezet szerződésben rendelkezik arról, hogy az MBMH szponzorációs ellenszolgáltatásra jogosult.

Az MBMH ügyvezetésének döntése értelmében a vállalat 2022. évi társasági adójából a TAO tv. 24/A § szerinti rendelkezés útján történő támogatás felajánlására nyilvános pályázatot hirdet.


A szétosztásra kerülő összeg várhatóan összesen 1.000.000.000 HUF, azaz egymilliárd HUF a következők szerint:
• Utánpótlás-nevelésre összesen maximum 800.000.000 Forint
• Ingatlanfejlesztésre összesen maximum 200.000.000 Forint

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az MBMH fenntartja a támogatásban kiadott összeg módosításának jogát – a pályázati felhívás ennek megfelelően nem tekinthető ígérvényként a teljes maximális összeg maradéktalan kiosztására.

A pályázat feltétele a mindenkor hatályos TAO-törvény által előírt feltételeken kívül:

• Kecskeméti, vagy Kecskemét vonzáskörzetében működő, utánpótlásneveléssel foglalkozó sportegyesületek pályázatát várjuk. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek a következő települések sportegyesületei: Abony, Ágasegyháza, Ballószög, Békéscsaba, Cegléd, Csépa, Cserkeszőlő, Csongrád, Dabas, Dunaújváros, Fegyvernek, Helvécia, Izsák, Jakabszállás, Jászkarajenő, Kecel, Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kistelek, Kőröstetétlen, Kunadacs, Kunszentmárton, Lajosmizse, Lakitelek, Martfű, Nagykőrös, Nyárlőrinc, Nyársapát, Orosháza, Öcsöd, Örkény, Solt, Soltvadkert, Szabadszállás, Szeged, Szentes, Szentkirály, Szolnok, Tiszaalpár, Tiszaföldvár, Tiszakécske, Tiszakürt, Tiszaug, Törökszentmiklós, Törtel
• A sportegyesület vállalja az átfogó Compliance (feddhetetlenségi és transzparencia vizsgálat) és szankciós lista-vizsgálatot
• A sportegyesület vállalja a nyilvánossági záradékot – az MBMH a támogatás adatait közzé teheti
• A sportegyesület igazolni tudja az egyesülethez leigazolt, utánpótláskorú játékosok létszámát
• A sportegyesület teljes transzparenciát vállal a TAO-pénzek felhasználásával kapcsolatban

Utánpótlás-nevelés célú pályázat:

A benyújtott pályázat alapján az egyesületek a következő számítás szerint kaphatnak a TAO-keretből:

• 250 főnél kisebb létszámú egyesületek esetén a maximálisan adható keretösszeg
230.000 Ft/utánpótláskorú, az egyesülethez hivatalosan leigazolt játékos
• 250 főnél nagyobb létszámú egyesületek esetén a maximálisan adható keretösszeg
100.000 Ft/utánpótláskorú, az egyesülethez hivatalosan leigazolt játékos

Amennyiben az utánpótlásnevelésre fordított MBMH TAO támogatás eléri az adott sportegyesület utánpótlásnevelésre fordítható keretösszegének 50%-át, az MBMH az adott támogatási összeget arányosan csökkenti annak megfelelően, hogy a sportegyesület utánpótlásnevelésre fordítható keretösszegének legfeljebb 49%-át tegye ki.

Kérjük, a benyújtott pályázat mellékleteként csatoljanak egy, a sportegyesület által aláírt és lepecsételt dokumentumot a sportegyesülethez leigazolt, utánpótláskorú játékosok összlétszámáról. A dokumentum nem tartalmazhat névsort.

Ingatlanfejlesztési célú pályázat:

• Ingatlan-fejlesztés esetén a benyújtott projekteknél a maximálisan felajánlható keretösszeg az összberuházás 49%-a. Előnyben részesítjük azokat a projekteket, amelyek az energiahatékonyság célját szolgálják. A beérkezett ingatlan-fejlesztésre vonatkozó pályázatokról a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése külön döntést hoz.

A pályázó jogosult mind utánpótlásnevelésre, mind pedig ingatlan-fejlesztésre egyidejűleg pályázni, de a pályázatokat külön dokumentumként, külön pályázatként kell beadni.

A Ptk. versenyeztetési eljárásra vonatkozó szabályai jelen pályázati kiírás tekintetében nem alkalmazandók, azok alkalmazását kizárjuk.

Pályázat(ok) benyújtásának határideje: 2023. március 8-a, 24 óra.

A pályázat benyújtásának formája: pdf-dokumentum pályázati leírással maximum 4.000 karakter terjedelemben a pályázati célok egyértelmű megfogalmazásával, valamint az egyesülethez leigazolt, utánpótláskorú játékosok összlétszámának megadásával a következő e-mail címre: tao@mercedes-benz.com.

Minden pályázatot egyesével bírálunk el, és minden pályázatra visszajelzést adunk legkésőbb 2023. április 10-ig.

Pozitív elbírálás esetén a következő dokumentumok hiánytalan benyújtására van szükség legkésőbb 2023. május 22-ig:

• Szakszövetségtől kapott hivatalos határozat a befogadható támogatásokról
• Igazolási kérelem kitöltve és cégszerűen aláírva
• Adóhatósági igazolás a szervezet köztartozásmentességéről
• A vezető tisztséget betöltő személy erkölcsi bizonyítványa (bemutatásra), illetve ha a szervezet alapító okirata egyértelműen kizárja, hogy büntetett előéletű személy töltse be az ügyvezetői tisztséget, akkor az alapító okirat ide vonatkozó része

Amennyiben a partner az említett dokumentumokat nem tudja határidőig hiánytalanul bemutatni, a partner elesik a pályázati összegtől.

Az MBMH nem vállal felelősséget az országos szakszövetségek hatáskörébe tartozó támogatási időszak módosítása következtében meghiúsuló támogatásokkal kapcsolatban.

Forrás: Mercedes-Benz Gyár, Kecskemét

A kiemelt kép illusztráció/Envato Elements- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Fedezékbe Szentes, Csongrád, erős viharok jönnek! 

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén érvénybe lépett a vörös riasztás!

Szabó Viktor

Üdítőket behűteni, klímákat beüzemelni, itt a harmadfokú hőségriasztás! Nálunk lesz a legmelegebb!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Holnap szavazzunk a békére!

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon, Mindszenten és Kisteleken is rendkívüli nyitvatartás lesz a választás hétvégéjén a kormányablakokban

Szabó Viktor

Márki-Zay Péteri mélységekben alázza a polgárokat Gémes László + FOTÓK!!!

Szabó Viktor

Másodfokú riasztást adtak ki, érkeznek a viharok Szentes és Csongrád környékére is!

Szabó Viktor

Több mint két hónapon át kínál minden este programot a Szarvasi VíziSzínház

Szabó Viktor

Szentesi, Csongrádi és környékbeli mezőgazdászok figyelem! Kihirdették a tartósabb vízhiányos időszakot!

Szabó Viktor