Sport

Meghalt Pelé, nyolcvankét éves korában hosszú betegség után hunyt el

82 éves korában meghalt a brazil futballsztár, Pelé – közölte az egykori sportoló ügynöke az Associated Press hírügynökséggel.

A Sky News beszámolója szerint a Santos FC egykori sztárja, akit széles körben minden idők egyik legnagyobb labdarúgójaként tartanak számon, november 29-e óta a Sao Paulo-i Albert Einstein Izraelita Kórházban kezelték.

Egy karácsony előtt készült orvosi jelentés kimutatta, hogy szív- és veseelégtelenség miatt ápolásra szorul, mivel 2021 szeptembere óta vastagbélrákkal küzd.

Pelé – eredeti nevén Edson Arantes do Nascimento – 15 évesen a Santosban, egy évvel később pedig a brazil válogatottban kezdett játszani, és 17 évesen, az 1958-as világbajnokságon robbant be a világ futballvilágába.

Nemzetközi pályafutása során három világbajnokságot nyert – 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben –, az egyetlen játékos, aki ezt elérte.

Húsz éves pályafutása során 1957 és 1977 között 757 gólt szerzett 831 meccsen, bár Santos azt állítja, hogy a gólok száma megközelítette az 1000-et. 

A sportág egyetlen háromszoros világbajnoka kedden került kórházba, akkor lánya azt mondta, hogy nincs életveszélyben, a rákbetegsége elleni szerek adagolását állítják be az orvosok. Azóta viszont légúti fertőzést is kapott, és antibiotikumokkal is kezelték. 

Fotó: Wikipedia



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább