Belföld

Orbán Viktor: A rendszerváltás óta valószínűleg ez volt a legnehezebb év

Nemzetközi sajtótájékoztatót tartott szerdán Orbán Viktor. A miniszterelnök hat pontban összegezte 2022-t. Szerinte a választás valódi szabadságharc volt, Magyarország megőrizte szuverenitását. Rendkívüli teljesítménynek nevezte, hogy az ország kimaradt a háborúból, eközben meg kellett küzdeni két irányból a migrációval.

Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke emlékeztetett Orbán Viktor év értékelő nemzetközi sajtótájékoztatója immár hagyománnyá vált, ezeken az eseményeken a miniszterelnök több órán keresztül áll az újságírók rendelkezésére minden témában.

Orbán Viktor kormányfő a tájékoztató elején arról beszélt, hogy ez volt Magyarország legnehezebb éve a rendszerváltás óta. Magyarország és Európa a veszélyek korszakába lépett, rendkívül nehéz év volt a magyarok számára – tette hozzá.

A nehéz években nyújtott teljesítményét az embere kétszeresen értékeli – mondta a kormányfő.

Mintegy 3 milliárd forintnyi dollár állt szemben 3 milliónyi szavazóval

A parlamenti választás egy valódi szabadságharc volt, mivel a nemzetközi szereplők olyan súllyal vettek részt a választásban, mint korábban sohasem – mondta Orbán. Mintegy 3 milliárd forintnyi dollár állt szemben 3 milliónyi szavazóval. Egy stabil és cselekvőképes kormány jött létre a választások után – tette hozzá.

Nincs még egy olyan ország az Unióban, ahol 1990 óta ne lett volna előrehozott választás, így stabilitás szempontjából az élen van Magyarország.

A választási teljesítményt felértékeli, hogy a brüsszeli liberális világ baloldali kormányt akart – mondta. 

Ez 2023 egyik legnagyobb kérdése

Korábban azért nem jött létre megállapodás a helyreállítási alap kapcsán, mert Brüsszel baloldali kormányt akart – mondta a kormányfő. A szavazók nem kértek a dollárbaloldalból.

Sikerült kimaradni a háborúból, és ez egy nagyon komoly eredmény – mondta a kormányfő. Több száz magyar is meghalt ebben a háborúban.

A háború különlegessége, hogy eddig csak vesztesei vannak, vesztes a két fél és az európai gazdaság is – mondta Orbán. 2023-ban a legfőbb kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a recessziót. 

Orbán Viktor: Álltuk a sarat a migrációval szemben

Orbán Viktor kijelentette, hogy az európai országok többsége benne van a háborúban a finanszírozás révén, és bízik benne, hogy nyakig nem kerülünk bele a háborúba.

Továbbra is azonnali tűzszünetre és békére van szükség. A bajbajutottakon segíteni kell, és a legnagyobb humanitárius akciót indítottuk meg az ukránok érdekében.

A kormányfő szerint a harmadik legfőbb teljesítmény, hogy a migrációval szemben álltuk a sarat. Nemcsak a déli vonalon, hanem az ukrajnai határon is erősödött a migráció. Több mint 250 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg.

Finanszírozva van az ország energiaellátása

Tudtuk finanszírozni az ország energiaellátását; 10 milliárd euróval többet kellett fizetni, mint 2021-ben. Úgy teremtettük elő ezt az összeget, hogy a rezsivédelmi rendszert sikerült megőrizni – mondta a kormányfő.

Minden hónapban 450 eurónyi támogatást kapnak a családok – mondta a kormányfő. Ezt a rendszert 2023-ban is finanszírozni tudjuk. Ötödik legfőbb eredmény, hogy megmaradt a munkaalapú társadalom – tette hozzá.

A választási év ellenére sikerült csökkenteni a költségvetési hiányt.

Orbán Viktor: Ez 2023 legfontosabb kihívása

Sikerült legyőzni a liberális világban lévő hungarofóbiát és megállapodni az Unióval – mondta a kormányfő. 2023-ban a legfontosabb az lesz, hogy kimaradjunk a háborúból, az európai recesszióból, decemberre egy számjegyű legyen az infláció, és 30 évre emelkedjen a nők körében az szja-mentesség, akik vállalnak gyereket.  

HírTV – Origo


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jó hír a csongrádi és szentesi pedagógusoknak! Minden idők legnagyobb béremelése érkezhet!

Szabó Viktor

Óriási támogatásokat jelentett be Nagy István

Szabó Viktor

IDEA: A Fidesz nagy előnnyel vezet

Szabó Viktor

Kiderült, miért szeretnek a szúnyogok egyes szentesieket és csongrádiakat jobban, mint másokat

Szabó Viktor

A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

Szabó Viktor

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese

Szabó Viktor

Benyújtották a törvényjavaslatot a földadó kivetésének megtiltására

Szabó Viktor

Ebből még baj is lehet: Ukrajna zsarolni kezdte Magyarországot, Brüsszel jóváhagyásával leállíthatják a Barátság vezetéket

Szabó Viktor

Mentesül a bejelentés alól az összes háztartási kút

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább