Tech

Mérföldkőhöz ért a SpaceX műholdas internete

A műholdas internet egykor igazi kiváltságnak számított, és a világ végén lévő telephelyekkel rendelkező cégek ruháztak be rá, de aztán az alacsony Föld körüli pálya egyszer csak elkezdett megtelni értelmezhető sebességű internetelérést megfizethető áron biztosító szatellitekkel, amivel minden egy csapásra megváltozott. A rendszer ma már meglehetősen népszerű, amit jól jelez, hogy a műholdas netet kereskedelmi termékként áruló SpaceX tegnap bejelentette, hogy a hálózatot decemberre globálisan több mint egymillió aktív felhasználó veszi igénybe.

A növekedés különösen az elmúlt egy évben számított jelentősnek, ahogy a földrajzi lefedettség mellett fokozatosan bővítették az engedélyezett végpontok körét, így a műholdas net mostanra nem csak helyhez kötötten, hanem például hajón vagy lakóautón is igénybe vehető.

Május eleje óta Magyarországon is igényelhető a szolgáltatás, havi előfizetési díja jelenleg 17 ezer forint, 183900 Ft egyszeri beruházás mellett.

Forrás, fotó: SpaceX Wikipedia

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Célegyenesben az új uniós kiberbiztonsági rendelet

cs3_admin

Elon Musk – Trump Twitter fiókja vissza lesz állítva

cs3_admin

Újabb szabadalomsértésekkel vádolják az Intelt

cs3_admin

2024-től egységesek lesznek a mobilkészülékek töltői

cs3_admin

PowerPoint prezentációval terjeszt káros programokat egy hackercsoport

tk_arpad

Bemutatkozott az iPhone 14, Plus, Pro és Pro Max

tk_arpad

Magyarországon is elérhető a Google Térkép környezetbarát útválasztási funkciója

tk_arpad

Végleg megszűnik az Extreme Digital

cs3_admin

Látványosan estek a technológia szektor papírjai Pelosi tajvani látogatása miatt

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább