Csongrád

Hétfőn gurulnak a motoros mikulások Csongrádon

December 5-én motorra pattannak a mikulások és két keréken járják a várost, hogy így szerezzenek örömet kicsiknek és nagyoknak.

„A legfőbb cél a gyerekek boldogsága.” – Ezzel a mottóval indult útra közel harminc motoros mikulás ruhába bújva tavaly decemberben. A baráti összefogás hatalmas sikert aratott és nem is volt kérdés, hogy idén újra motorra pattannak. A nemes kezdeményezés szervezési feladataiba idén a csongrádi Albatros Motoros Egyesület is besegít és a tagok is csatlakoznak a fiatal csapathoz két keréken. Mészégető Kristóf ötlete nyomán, egyre többen kaptak kedvet a téli motorozáshoz a gyerekek kedvéért, ha csak egy délutánra is szól.

„Tavaly is érkeztek Szentesről és a környező településekről akik felajánlották, hogy szíveses bújnak télapó ruhába a gyerekek legnagyobb örömére és csatlakoztak hozzánk. Akkor 32-en voltunk, remélhetőleg idén is sokan érkeznek. Ezt mindenki egy nagyon jó lehetőségnek tartja, és egyöntetűen azt gondoljuk, hogy szükség van egy ilyen megmozdulásra, hiszen a gyerekek mosolya és öröme mindannyiunk érdeke. A köztudatban többnyire az él, hogy a motorosok kissé vadabbak és csak száguldoznak. Mi szeretnénk azt is megmutatni, hogy bár a motorok és a motorozás szerelmesei vagyunk ugyan, de emellett nyitottak minden olyan lehetőségre, amivel segíthetünk és örömet szerezhetünk. Tavaly is nagyon sokan eljöttek az egyes megállókba, és nagyon szívéjesen, kedvesen fogadtak bennünket. A gyerekek és a szüleik is nagyon örültek, vártak bennünket. Kissé hangosak leszünk, de annál nagyobb szeretettel megyünk.  Az útvonal ebben az évben hosszabb lett, és rendőri kíséretet is kapunk. Szeretnénk minél több részt bejárni Csongrádon és eljutni a lehető legtöbb helyre. Bár hétköznap megyünk, ennek ellenére is nagyon sokan jelezték, hogy számíthatunk rájuk és jönnek, úgyhogy leszünk szép számmal. Több kilogramm szaloncukor kerül majd kiosztásra a gyerekek és családjaik között, amit közösen összeadtunk és felajánlások is érkeztek”- mondta el Kristóf.

 A gyülekező december 5-én hétfőn, 15.00 órakor a Körös-torok parkolójában lesz, innét indul a lelkes, piros ruhás motoros menet. Csongrádot szinte teljesen körbe motorozzák és egy-egy helyszínen megállva várnak a gyerekekre. A hagyományteremtő esemény során az érdeklődők nem csak egy remek délutáni program részesei lehetnek, hanem megismerhetik közelebbről a motorokat és „lovasaikat” akik szelídek, nemes lelkűek, és nagyon szeretik a gyerekeket.

December 4-én 18 órától pedig Szentesen is motoros felvonulás keretében motoros mikulások járják majd az utcákat.

T.G.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Topsi Bálint csongrádi plébános volt a Retro Rádió ébresztőműsorának “vendége”

Szabó Viktor

Kívül-belül megújult a csongrádi ravatalozó épülete

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi testnevelő is kapott elismerést

Szabó Viktor

Árad a Tisza, nem üzemel a híd sem Csongrádnál!

Szabó Viktor

Péntek este kigyulladt egy lakóház Csongrádon

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Mától Szentesre és Csongrádra is érkezik a dupla nyugdíj

Szabó Viktor

Házasság hete lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább