Térség

Vasárnap gyulladt fel az első adventi gyertya fénye – térségünk adventi programjai

Advent wreath with four candles

A karácsonyi ünnepkört mindig nagy várakozás előzi meg, amely advent első vasárnapjával kezdődik és január 6-ig, vízkeresztig tart. A készülődés november végén már megkezdődik a városokban, településeken, hogy az első adventi gyertya meggyújtásán már ünnepi díszben pompázzon a leglátogatottabb utca vagy tér. Idén november 27-én vasárnap gyulladnak fel az első adventi gyertya fényei országszerte.

Négy gyertyát gyújtunk egészen karácsonyig. Minden gyertyának szimbolikus jelentése van a katolikus vallásban. Az első a hit gyertyája, a második a reményé, a harmadik a világosságé, míg a negyedik gyertya pedig a napkeleti bölcseket vezető csillag ragyogását szimbolizálja. A színek tekintetében a harmadik rózsaszín a többi pedig lila. A rózsaszín az öröm színe, ami azt is jelenti egyben, hogy az adventi időszak a vége felé közeledik. Karácsonykor mind a négy gyertya ég ez jelzi az ünnep elérkezését. A hetek elteltével egyre nagyobb fényt bocsájtanak ki a gyertyák, amelyek szimbolikus jelentése nem más, mint az hogy közeleg Jézus eljövetelének ideje. Manapság már szinte minden színben kaphatóak az adventi koszorúra elhelyezett gyertyák, és a koszorúk díszítése is nagyon változatos, amit az aktuális karácsonyi trend jelentős mértékben befolyásol. A fehér, a piros és a zöld szín a karácsonyi klasszikus, ami mellé gyakran használnak kiegészítő színként aranyat, ezüstöt és fehéret. A díszítő elemek is nagyon változatosak, hiszen a natúr tárgyak a szárított gyümölcs, különféle figurák, mind megtalálhatóak a kínálatban. Leginkább üzletekben vásárolunk, de a kreatív, vállalkozó szellemű és nem mellesleg ügyes kezű családok saját kezűleg készítik el a család adventi koszorúját.

December 24 advent utolsó napja, ami még nem karácsony, mert régebben ez még böjti nap volt. Mára ez az ajándékozás napja lett, amelyre már most is hatalmas a készülődés november végén. A négy adventi gyertyagyújtás megünneplésére térségünkben is nagyon változatos és színvonalas programokkal várják az érdeklődőket.

TG, fotó: EE, plakátok: Facebook- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, érdemes még ma teletankolni a verdát!

Szabó Viktor

A rendőrség meghosszabbította a razziát a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon

Szabó Viktor

Farkas Sándor: boldogság, szeretet, egymásra találás + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább