Szentes

A szentesi szülészet bezárása miatt aggódnak a szülők, szó nincs bezárásról

Igazán megindító levet kapott a szeged365.hu szerkesztősége Szentesről, amelyben arról írnak, hogy a szentesi Dr. Bugyi István Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának fennmaradása bizonytalanná vált.

A levélírók kiemelték, információik szerint nem lesz januártól orvosi személyzet, aki ellátná az osztály működését, ezért összefogtak, és kampányt indítottak annak megmentésére.

Nikolett olvasójuk kereste fel szeged365.hu szerkesztőségét péntek délelőtt. Mint levelében írta, azért írt nekik, mert a szentesi szülészeti és nőgyógyászati osztály fennmaradása orvoshiány miatt bizonytalanná vált.

“Sajnos hivatalosan ezt eddig nem erősítette meg a kórház vezetése, de hónapok óta hallani a problémáról. Több orvos nyugdíjba vonul és van, aki más intézménybe megy át dolgozni. Nem lesz januártól orvosi személyzet, aki ellátná az osztály működését. Írtak ki pályázatokat osztályvezető orvos, szülész-nőgyógyász orvos és rezidens munkakörökre, de egyelőre úgy tűnik, nincsenek jelentkezők. Nagy vonzáskörzetet lát el Szentes, ha jók az információim 11 település tartozik ide. A szülőszobákat felújították nemrégen, 2021 szeptemberében adták át” – emelte ki a levélben Nikolett.

A kórház hivatalos honlapján egyébként fellelhető most is több álláshirdetés, amelyben szülészet-nőgyógyászati osztályvezető főorvost, valamint ápolókat és rezidenst keresnek.

Nikolett azt is írta a szeged365.hu szerkesztőségének, hogy a Szentesianyu Facebook csoportban indult egy kezdeményezés az anyukák részéről, hogy ne hagyják a bezárást szó nélkül megtörténni.

“Szeretnénk segíteni az ügyet a közösségi média megmozgatásával, hátha valahonnan érkezik orvos vagy bármilyen segítség, áthidaló megoldás. Nagy problémákat okozna az osztály bezárása, hiszen a legközelebbi kórház Hódmezővásárhelyen vagy Orosházán van, de komplikáció esetén mire a mentő átér, bármi történhet, és ezeknek a kórházaknak is megvan hány főt tudnak befogadni. Ha itt nem fogadják a kismamákat/betegeket, akkor Szegedre vagy még messzebbre kellene menni” – véli olvasónk, aki azt is hozzátette, hogy a “Szentesianyukkal” egy kampányt indítottak, melyben arra kérik az anyukákat akik Szentesen szültek vagy bármilyen módon érintettek, hogy mondják el a történetüket videóban, vagy írják meg nekik és ők kiteszik ezeket az anyagokat a közösségi oldalaikra. Mint tovább kihangsúlyozta, egy flashmob is tervben van, mert szívügyük a szentesi szülészet fennmaradása.

A kórházi álláshirdetések is bizonyítják, hogy szülészeti osztály bezárásól szó nincs, hanem az átmeneti szakorvoshiány miatt reppentek fel rémhírek a Kurca-parti városban. Amint újabb információnk lesz a szülészettel kapcsolatban, arról is beszámolunk.

F.K.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Beragasztja az önkormányzati cégvezetők száját Szentes polgármestere + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Magyar Nemzeti Galériában jártak a Zsoldos kadétjai

Szabó Viktor

Hősies helytállásért elismerésben részesült a szentesi szolgálatparancsnok

Szabó Viktor

Fánkot sütöttek és maszkokat készítettek a Zsoldosban

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Robbantanak Szentes közelében!

Szabó Viktor

Fenntarthatósági Munkacsoport alakult a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

3D-s kiállítás nyílik Szentesen

Szabó Viktor

Kapuszárnyat lopott egy páros Szentesen, az ügyben nyomozás indult

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább