Mindszent

Mindszent polgármestere: szomorúnak tartom, hogy politikai haszonszerzésre használják az időseinket

A mindszenti idősotthonnal kapcsolatos összevonást Márki-Zay Péter kezdeményezte, most pedig a mindszenti képviselő-testületre mutogat. Nekünk a mindszenti idősek biztonsága az első, ezért a továbbiakban sem kívánunk a zavarkeltés részévé válni – írta a település polgármestere.

November 1-jétől átmenetileg a vásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonába kerülnek a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonában elhelyezett gondozottak. Az ügyben később egy lakossági fórumot szerveztek Mindszenten Márki-Zay Péter vásárhelyi városvezető részvételével, ahol elhangzott, gyűjtést és demonstrációt kezdeményeznek, hogy mégse kelljen költözniük az időseknek, s ne zárjon be áprilisig se az otthon.

Hétfőn Zsótér Károly mindszent polgármestere közleményt adott ki az ügyben, amelyet teljes terjedelmében olvashatnak:

“Tisztelt Mindszenti Polgárok!

Rendkívül szomorúnak tartom, hogy politikai haszonszerzésre használják az időseinket. Mindszent Város képviselő-testületét támadják, miközben a tényeket elhallgatják.

A Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonának a fenntartója a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás. A hódmezővásárhelyi közgyűlés 2022. május 27-én rendkívüli közgyűlésen döntött arról, hogy 2023. január 1-jétől kilép a Többcélú Kistérségi Társulásból. A vásárhelyi vezetés a döntésről előzetesen nem tájékoztatta a társpolgármestereket.

Az, hogy a Többcélú Kistérségi Társulás nem szűnik meg ez év december végén, annak köszönhető, hogy a 3 kistelepülés, Mindszent, Mártély és Székkutas közbelépett, és arra kérték Márki-Zay Péter, hogy halassza el 1 évvel a kilépést.

Most, az energiaválság közepette, Márki-Zay Péter, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke maga adott megbízást a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonát is üzemeltető Kapcsolat Központ igazgatójának, hogy készítsenek megtakarítási, költséghatékonysági tervet. Ebben több intézmény összevonása szerepel, többek között a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonának és a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának összevonása is. A mindszenti képviselő-testületnek sürgősséggel kellett tárgyalni az ügyet, hiszen az összevonáshoz késve kértek hozzájárulást, és a testületi ülést követő hétfőn már napirenden volt a döntés a HTKT ülésen. A város vezetői az idősek érdekeit szem előtt tartva hozták meg az összevonást elfogadó döntésüket.

Az összevonást Márki-Zay Péter kezdeményezte, most pedig a mindszenti képviselő-testületre mutogat. Nekünk a mindszenti idősek biztonsága az első, ezért a továbbiakban sem kívánunk a zavarkeltés részévé válni.”

Forrás: Facebook/Mindszent Város Önkormányzata, fotó: mindszent.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mindszent „felülmúlta” a budapesti 6 fős tüntetést

Szabó Viktor

Bekábítószerezve lopott 2 autót és egy biciklit Mindszenten, most vádat emelnek ellene

Szabó Viktor

Mindszent lesz a legsportosabb település a jövő héten

Szabó Viktor

A katasztrófavédelem menti meg a szentesieket a szúnyogoktól

Szabó Viktor

Újabb 219 millió forintos támogatást kapott Mindszent

Szabó Viktor

Szentesi művésztanár segítségével honosítják meg az élményfestést Mindszenten

Szabó Viktor

Készül a szezonra a mindszenti szabadstrand

Szabó Viktor

Ismét fényárban úszik Mindszent

Szabó Viktor

Nem lennénk a mindszenti szúnyogok helyében

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább