Vélemény

Gémes László: A Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen meghozott megszorítások Mindszentre is elértek

“A mai napom Zsótér Károly Polgármester Úr irodájában kezdődött Mindszenten. Polgármester Úrral átbeszéltük a folyamatban lévő pályázatokat, mint bölcsőde építés, útfelújítás és a kerékpárút építés. Ezek mellet egyeztettünk a napokban vihart kavart Mindszenten működő a Márki-Zay Péter vezette társulás intézménye által működtetett bentlakásos idősek otthona körül kialakult helyzetről.

Elöljáróban tudni kell, hogy az idősek otthona működéséhez az épületet Mindszent városa ingyenesen biztosítja a Márki-Zay Péter vezette társulás intézményének. Ezek mellett évek óta Mindszent város önkormányzata sok millió forintot fizet még az intézménynek a működés biztosításához! Ebben az évben is közel 18 millió forinttal hozzájárult a 20 fős otthon működéséhez! Minden itt ellátott után a város évi 900 ezer forintot adott a működés biztosításához!

A napokban láthattuk, a Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen meghozott megszorításokat, sorozatos elbocsátásokat, ez a folyamat a kistérségi társulást is elérte.

Először a társulás megszűnése volt a cél, ugyanis Márki-Zay Péter ez év december 31-vel ki akart lépni a társulásból, ami azt jelenti, hogy a többi kistelepülésen a közösen ellátott feladatok veszélybe kerülnek (pl. idősek otthona, orvosi ügyelet, stb.). A kistelepülések polgármesterei elérték, hogy a jövő évben még ne szűnjön meg a társulás.

A második intézkedés az volt, hogy Márki-Zay Péter a társulás elnöke megszorításokat vezessen be, amivel az általa vezetett szervezet kiadásait csökkentse. Az egyik ilyen a Mindszenten működő bentlakásos idősek otthona téli rezsi költségének megspórolása. Ezt úgy tudnák elérni, hogy ebben az időszakban Hódmezővásárhelyre vinnék be az időseket.

Ezekből a tényekből egyértelműen kiderül, hogy Mindszent város vezetése mindig az idősek oldalán áll és a békés megoldásokat keresi, folyamatosan biztosítja az idősek otthona működéséhez szükséges feltételeket, forrásokat.

A probléma ott kezdődött, amikor megjelent Márki-Zay Péter és politikai hasznot akart húzni az idősek ellátásából is!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Az apátsági cukrászdás számlával kapcsolatban jutott eszembe

Szabó Viktor

Újhelyi István: Orbántól valóban érdemi politikai teljesítmény, hogy tető alá hozta a létszámát tekintve harmadik legerősebb EP-frakciót

Szabó Viktor

Deák Dániel: Pánikba estek a balliberális oldalon

Szabó Viktor

Eldőlt: Magyar Péter nem politikus, hanem szektavezér

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Dunai Ede: Megőrülök ettől az “ez a realitás” dumától

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Szabó Viktor

Hont András: A csodás fészbukértelmiség és az egyéb magyar szürkeállomány szerint itt minden Orbán

Szabó Viktor