Vélemény

Gémes László: A Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen meghozott megszorítások Mindszentre is elértek

“A mai napom Zsótér Károly Polgármester Úr irodájában kezdődött Mindszenten. Polgármester Úrral átbeszéltük a folyamatban lévő pályázatokat, mint bölcsőde építés, útfelújítás és a kerékpárút építés. Ezek mellet egyeztettünk a napokban vihart kavart Mindszenten működő a Márki-Zay Péter vezette társulás intézménye által működtetett bentlakásos idősek otthona körül kialakult helyzetről.

Elöljáróban tudni kell, hogy az idősek otthona működéséhez az épületet Mindszent városa ingyenesen biztosítja a Márki-Zay Péter vezette társulás intézményének. Ezek mellett évek óta Mindszent város önkormányzata sok millió forintot fizet még az intézménynek a működés biztosításához! Ebben az évben is közel 18 millió forinttal hozzájárult a 20 fős otthon működéséhez! Minden itt ellátott után a város évi 900 ezer forintot adott a működés biztosításához!

A napokban láthattuk, a Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen meghozott megszorításokat, sorozatos elbocsátásokat, ez a folyamat a kistérségi társulást is elérte.

Először a társulás megszűnése volt a cél, ugyanis Márki-Zay Péter ez év december 31-vel ki akart lépni a társulásból, ami azt jelenti, hogy a többi kistelepülésen a közösen ellátott feladatok veszélybe kerülnek (pl. idősek otthona, orvosi ügyelet, stb.). A kistelepülések polgármesterei elérték, hogy a jövő évben még ne szűnjön meg a társulás.

A második intézkedés az volt, hogy Márki-Zay Péter a társulás elnöke megszorításokat vezessen be, amivel az általa vezetett szervezet kiadásait csökkentse. Az egyik ilyen a Mindszenten működő bentlakásos idősek otthona téli rezsi költségének megspórolása. Ezt úgy tudnák elérni, hogy ebben az időszakban Hódmezővásárhelyre vinnék be az időseket.

Ezekből a tényekből egyértelműen kiderül, hogy Mindszent város vezetése mindig az idősek oldalán áll és a békés megoldásokat keresi, folyamatosan biztosítja az idősek otthona működéséhez szükséges feltételeket, forrásokat.

A probléma ott kezdődött, amikor megjelent Márki-Zay Péter és politikai hasznot akart húzni az idősek ellátásából is!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bohár Dániel: Karácsonyék hallgatnak

tk_arpad

Kovács András: Tényleg szóhoz sem jutok!

tk_arpad

Hámori Tamás: Egy tanár véleménye a tüntetésekről

Pászti Dániel

Irsai Farkas László: Nagyon nem értem én Grecsó Krisztiánt

tk_arpad

Kiszelly Zoltán: Ezért sem működnek a szankciók

tk_arpad

Fricz Tamás: A korrupt ellenzék nem úszhatja meg

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Akkor milyen túlsúly, meg milyen sajtószabadság, meg mi van itt, kérem tisztelettel???

tk_arpad

Kötter Tamás: Németországot eltávolították a legkegyetlenebb vallás, a totális woke ideológia nevében

tk_arpad

Hámori Tamás: Úgy tűnik lemaradtam valamiről

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább