Vélemény

Gémes László: A Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen meghozott megszorítások Mindszentre is elértek

“A mai napom Zsótér Károly Polgármester Úr irodájában kezdődött Mindszenten. Polgármester Úrral átbeszéltük a folyamatban lévő pályázatokat, mint bölcsőde építés, útfelújítás és a kerékpárút építés. Ezek mellet egyeztettünk a napokban vihart kavart Mindszenten működő a Márki-Zay Péter vezette társulás intézménye által működtetett bentlakásos idősek otthona körül kialakult helyzetről.

Elöljáróban tudni kell, hogy az idősek otthona működéséhez az épületet Mindszent városa ingyenesen biztosítja a Márki-Zay Péter vezette társulás intézményének. Ezek mellett évek óta Mindszent város önkormányzata sok millió forintot fizet még az intézménynek a működés biztosításához! Ebben az évben is közel 18 millió forinttal hozzájárult a 20 fős otthon működéséhez! Minden itt ellátott után a város évi 900 ezer forintot adott a működés biztosításához!

A napokban láthattuk, a Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen meghozott megszorításokat, sorozatos elbocsátásokat, ez a folyamat a kistérségi társulást is elérte.

Először a társulás megszűnése volt a cél, ugyanis Márki-Zay Péter ez év december 31-vel ki akart lépni a társulásból, ami azt jelenti, hogy a többi kistelepülésen a közösen ellátott feladatok veszélybe kerülnek (pl. idősek otthona, orvosi ügyelet, stb.). A kistelepülések polgármesterei elérték, hogy a jövő évben még ne szűnjön meg a társulás.

A második intézkedés az volt, hogy Márki-Zay Péter a társulás elnöke megszorításokat vezessen be, amivel az általa vezetett szervezet kiadásait csökkentse. Az egyik ilyen a Mindszenten működő bentlakásos idősek otthona téli rezsi költségének megspórolása. Ezt úgy tudnák elérni, hogy ebben az időszakban Hódmezővásárhelyre vinnék be az időseket.

Ezekből a tényekből egyértelműen kiderül, hogy Mindszent város vezetése mindig az idősek oldalán áll és a békés megoldásokat keresi, folyamatosan biztosítja az idősek otthona működéséhez szükséges feltételeket, forrásokat.

A probléma ott kezdődött, amikor megjelent Márki-Zay Péter és politikai hasznot akart húzni az idősek ellátásából is!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gabesz: A polgármester berúgta a kampányát! Célcsoport: diákok

Szabó Viktor

Vietnámi Facebook lájkokat vásárol egy szentesi szennyoldal?

Szabó Viktor

Szentesi Fidelitas: Hol késik a szúnyoggyérítés?!

Szabó Viktor

Hont András: 2006-ban nem 17 éveseket küldtek előre a randalírozók

Szabó Viktor

Moderari: Így nevelem a liberálisomat

tk_arpad

Szentesi Zöldi László: A magyar egység nem számmisztika

tk_arpad

Szánthó Miklós: Aki valóban Európa érdekét tartja szem előtt, az támogatja a magyar békepárti álláspontot

tk_arpad

Sergio Velasco: Itt az ideje, hogy Európa a saját útját járja

tk_arpad

Moderari: Ki gépen száll fölébe …

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább