Térség

Elhunyt Lukács János nyugállományú rendőr vezérőrnagy

Elhunyt dr. Lukács János György nyugállományú rendőr vezérőrnagy 2022. szeptember 21-én, Szegeden. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője méltósággal viselt betegséget követően hunyt el 68 éves korában.

Vezérőrnagy úr 1972-ben csatlakozott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság állományához, majd 1982-től már a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon teljesített szolgálatot.

1982-től a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztályán vizsgálóként, majd csoportvezetőként, 1985-től a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán kiemelt fővizsgálóként, csoportvezetőként, majd osztályvezetőként dolgozott.

1991-ben először a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a főkapitány bűnügyi helyetteseként, majd bűnügyi igazgatóként tevékenykedett.

1997-ben nevezték ki Csongrád megye rendőrfőkapitányának, mely tisztséget 2017-ben elérkezett nyugdíjba vonulásáig töltötte be.

1991 óta a Szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékének külső előadója volt, címzetes egyetemi docens. Elnökként tagja volt az államvizsga bizottságnak. Rendszeresen publikált különböző szaklapokban. 2004 óta tagja volt a Belügyi Szemle című folyóirat szerkesztőbizottságának.

Vezérőrnagy úr 2005-ben vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (katonai tagozat) elismerést, 2012-ben az Év Rendőre címet és a Pro Facultate Emlékplakettet, 2013-ban a Szent György Érdemjelet, 2014-ben Csongrád megye díszpolgára lett, 2017-ben pedig átvette a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje (katonai tagozat) kitüntetést és a Bem József szablyát.

Egykori munkatársai és a rendőrség teljes személyi állománya osztozik a család gyászában.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor