Felgyő

Csak azért is Falunap Felgyőn

Az idei időjárás igencsak a bolondját járatta a rendezvények tekintetében. Vagy a hőségtől szenvedett a látogató közönség, vagy éppen soha nem várt jeget és esőt zúdítottak nyakunkba az égiek.

Nem volt ez másképp Felgyőn sem, hiszen a júniusra tervezett Falunapot a kezdés után szinte egy órával már a jég verte és felhőszakadás áztatta több órán keresztül. Annyira jól sikerült a felhők adta játék, hogy rövid idő leforgása alatt víz borította a Templomkertet. Hiába volt a kiadós próbálkozás a felgyőiek csak azért is megszervezik újra. Ha már lehet, ne maradjanak idén se Falunap nélkül, hiszen ez az egyik legjelentősebb hagyományokra épülő rendezvény.

2022. szeptember 10-én kora reggel a Családi Horgászverseny nyitja az események sorát, majd 11.00 órától elkezdődnek a programok a településen belül. Miközben a főzőverseny útjára indul a gyerekek is birtokba vehetik azt a számos lehetőséget, amit egy ilyen nagyszabású esemény ingyenesen kínál. Az elmaradhatatlan csillámtetoválás számos népszerű szettel várja a gyerekeket.

Az ugrálóvárakban kicsik és nagyok is szintén ingyenesen próbálhatják ki a bátorságukat, és a sorversenyek regisztrációja is elindul majd. Az erős emberek sohasem adják fel, ők már évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek Felgyőn, így most is jelen lesznek 13.00 órától. A világ legügyetlenebb bűvésze, 14.30-tól megpróbálja a lehetetlent, de a bika rodeó sem marad ki a napi programok sorozatából. Az idei Sulisztár versenyzői 15.45-től remélhetőleg elkápráztatják a közönséget, ahol a legkisebbek is megcsillogtathatják énektudásukat. 16.00 órától éles váltásban kutyás bemutató indul a híressé vált terápiás kutyával, Fügével és Rexszel. Bár valószínűleg a bűvészmutatványok is csodálattal töltik el a nagyérdeműt, de egy idomított kecske, igazán nagy meglepetésekkel szolgálhat, aki Kinga névre hallgat. Felgyőn először mutatja meg mit is tud egy kecske, aki tanul.

17.00 órakor a főzőverseny eredményhirdetése is megkezdődik, de előtte még mindenki meghallgathatja Kapi Gábor katonadalait élőben. 18.00-tól indul a Falubál, amelynek alaphangulatát vidám örökzöld slágerek előzik meg Laczkó Anna jóvoltából.

A Spontán zenekar egész éjszakás repertoárral készül, ami valószínűleg nem lesz kihasználatlan, hiszen ahogy a plakát is hirdeti a felgyőiek felkészültek, hogy most is átmulassák az egész éjszakát.

TG, fotó: Cs3



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Húsvéti meglepetés Felgyőn

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor