Csongrád

Nappali programok sokasága a 30. KTN fesztiválon

Két év kihagyás után újult erővel és változatos eseményekkel készülnek a szervezők a nappali programok tekintetében. 7-8 évvel ezelőtt már voltak kezdeményezések a parton is, de az utóbbi pár évben egyre több nappali program is szerveződött, az esti zenei kínálat mellé.

Georgiádes Márta a Csongrád KTN Nappali kulturális, családi és sportprogramok rendezvényszervezője, az idei jubileumi alkalomra egy-egy különleges lehetőséget is betervezett a programsorozatba. „Mivel a terület és a csodálatos part is adott, úgy gondoltuk, hogy a nyaralókra és a családokra is koncentrálnunk kell, tehát minden korosztályt figyelembe kell, hogy vegyünk.” A négy nap, mindegyike más tartalommal lesz megtöltve, amelyek a sportot, az egészséget helyezik előtérbe, szórakoztató formában. A kezdő nap leginkább a promócióra épül, amely során egy pónilovas fogatról fogják a város területén hirdetni a várható napi eseményeket. A hagyományos strandröplabda és lábtenisz bajnokság mellett a víz is fókuszba kerül, mivel egy nagyon látványos vízi kardio-aerobik edzésen is részt vehetnek a látogatók és remélhetőleg nagy sikere lesz a strand Salsa-fiesta bemutatónak is, amelyre várják a jelentkezőket, egy együttes nagyszabású megmozdulásra.

Újdonság lesz a parton zajló versenyek körében a KTN „Rögbeach” Kupa, amelynek szintén a homokos part ad majd teret. A látványelemek is mind a tengerparti hangulatot próbálják előidézi, így óriásbuborékokból sem lesz hiány. Ennyi homok láttán nem is lehet kihagyni a homokvárépítő versenyt sem, amelynek egyik különlegességét a verseny mellett, az adja, hogy Szívos Sándor idén is elkészíti homokból az óriás krokodilt, amely a KTN idején a part egyik jelképévé vált. Akik szeretik a nyüzsgést a forgatagot, és leginkább kisgyerekekkel érkeznek, a földig érő falombok árnyékában a „Bütykölde” várja az ügyes kezeket, a népi játszótéren pedig, bárki kipróbálhatja a hagyományos népi játékokat, illetve a Körös-Toroki Hétpróbát. A kiegészítő programok során az Egészségfejlesztési Iroda folyamatosan végzi a szűrővizsgálatokat, illetve a Okmányiroda is kitelepül.

„Igyekszünk szem előtt tartani, hogy minden korosztály számára, tartalmas programokat tudjunk biztosítani, a jubileumi KTN alkalmával. Bízunk benne, hogy egy nagyon jó hangulatú, jól szervezett fesztivál lesz az idei, hiszen számtalan lehetőséget kínálunk a négy nap folyamán.” A családi és sportprogramok, valamint a strand mindenki számára ingyenesen látogathatóak lesznek, és ami igazán meghatározza majd a nappali események hangulatát, az a parton hallható folyamatos zene.

T.G.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kutyust is mentettek a péntek reggeli csongrádi balesetben

Szabó Viktor

Fának hajtott egy autó Csongrádnál!

Szabó Viktor

Indul az advent Csongrádon, útlezárásokra kell készülni!

Szabó Viktor

Brilliroztak a csongrádi lányok a spanyol FitKid Európa Kupán

Szabó Viktor

Rovarhotel várja a bogarakat a csongrádi Fő Utcai Platánfa Óvodában

Szabó Viktor

Két biciklit is lopott, 5 ezerért adta el az egyiket

Szabó Viktor

Baleset történt Csongrádon! + FOTÓK!

Szabó Viktor

Se Szentesen, se Csongrádon nem lesznek nyitva az egyik üzletlánc boltjai 24-én

Szabó Viktor

Mától érkeznek a szentesi, csongrádi és kisteleki szépkorúaknak is az emelt összegű nyugdíjak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább