Csongrád

Nappali programok sokasága a 30. KTN fesztiválon

Két év kihagyás után újult erővel és változatos eseményekkel készülnek a szervezők a nappali programok tekintetében. 7-8 évvel ezelőtt már voltak kezdeményezések a parton is, de az utóbbi pár évben egyre több nappali program is szerveződött, az esti zenei kínálat mellé.

Georgiádes Márta a Csongrád KTN Nappali kulturális, családi és sportprogramok rendezvényszervezője, az idei jubileumi alkalomra egy-egy különleges lehetőséget is betervezett a programsorozatba. „Mivel a terület és a csodálatos part is adott, úgy gondoltuk, hogy a nyaralókra és a családokra is koncentrálnunk kell, tehát minden korosztályt figyelembe kell, hogy vegyünk.” A négy nap, mindegyike más tartalommal lesz megtöltve, amelyek a sportot, az egészséget helyezik előtérbe, szórakoztató formában. A kezdő nap leginkább a promócióra épül, amely során egy pónilovas fogatról fogják a város területén hirdetni a várható napi eseményeket. A hagyományos strandröplabda és lábtenisz bajnokság mellett a víz is fókuszba kerül, mivel egy nagyon látványos vízi kardio-aerobik edzésen is részt vehetnek a látogatók és remélhetőleg nagy sikere lesz a strand Salsa-fiesta bemutatónak is, amelyre várják a jelentkezőket, egy együttes nagyszabású megmozdulásra.

Újdonság lesz a parton zajló versenyek körében a KTN „Rögbeach” Kupa, amelynek szintén a homokos part ad majd teret. A látványelemek is mind a tengerparti hangulatot próbálják előidézi, így óriásbuborékokból sem lesz hiány. Ennyi homok láttán nem is lehet kihagyni a homokvárépítő versenyt sem, amelynek egyik különlegességét a verseny mellett, az adja, hogy Szívos Sándor idén is elkészíti homokból az óriás krokodilt, amely a KTN idején a part egyik jelképévé vált. Akik szeretik a nyüzsgést a forgatagot, és leginkább kisgyerekekkel érkeznek, a földig érő falombok árnyékában a „Bütykölde” várja az ügyes kezeket, a népi játszótéren pedig, bárki kipróbálhatja a hagyományos népi játékokat, illetve a Körös-Toroki Hétpróbát. A kiegészítő programok során az Egészségfejlesztési Iroda folyamatosan végzi a szűrővizsgálatokat, illetve a Okmányiroda is kitelepül.

„Igyekszünk szem előtt tartani, hogy minden korosztály számára, tartalmas programokat tudjunk biztosítani, a jubileumi KTN alkalmával. Bízunk benne, hogy egy nagyon jó hangulatú, jól szervezett fesztivál lesz az idei, hiszen számtalan lehetőséget kínálunk a négy nap folyamán.” A családi és sportprogramok, valamint a strand mindenki számára ingyenesen látogathatóak lesznek, és ami igazán meghatározza majd a nappali események hangulatát, az a parton hallható folyamatos zene.

T.G.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Nyomozás indult annak a férfinak az ügyében, aki kerékpárt lopott Csongrádon

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Sok sikert szentesi, csongrádi és környékbeli diákok!

Szabó Viktor