Sándorfalva

Két héten át Sándorfalván a művészeté a főszerep

Augusztus 1 és 15 között a Sándorfalva Város Önkormányzata és a Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtárszervezésében idén is megrendezik a Sándorfalvi Újműhely Művésztelepet, amelyen ebben az évben hatan vesznek részt: Csanálosi Mária és Kusnyár Eveline festőművészek, valamint Bajári Zsolt, Németh Csaba, Retkes Máté és Szabó Zoltán szobrászművészek.

A résztvevők augusztus 1-től két héten át alkotnak a Homokpusztai Közösségi Házban (Kéri dűlő 20, 46°24’53.6″N 20°06’03.2″E) és a művésztelepet több program is kíséri.

Augusztus 6-án 15:00 órától a „Nyitott Műhely” keretein belül a művésztelep megnyitja kapuit az érdeklődők előtt – a látogatók bepillantást nyerhetnek az alkotás folyamatába és megismerhetik az alkotókat, a művésztelep életét.

Augusztus 11-én a Pallavicini Kastélyban 17:30 perctől Weiner Sennyey Tibor: A méhészet művészete című előadását hallgathatják meg az érdeklődők, amelyen többek között szó lesz az emberiség és a méhek kapcsolatáról, az ókori Egyiptom méheseiről, Berzsenyi Dániel méhesházáról és talán arra a kérdésre is választ kapunk, hogy miért ilyen szoros és izgalmas a kapcsolat az emberiség műveltsége és a méhek között.

Ezt követően este 7-től Ibos Éva művészettörténész, Boldog Zoltán tanár, Weiner Sennyey Tibor költő és Retkes Máté szobrász tartanak „Közös tér” címmel kötetlen kerekasztal-beszélgetést köztéri szobrászatról és vizuális kultúráról.

A művésztelep zárókiállítása a Pallavicini Kastély Dísztermében, augusztus 13-án 18.00 órakor kezdődik, amelyre sok szeretettel várnak mindenkit! A kiállítást Ibos Éva művészettörténész nyitja meg, a megnyitó előtt köszöntőt mond Csányi Edit, a Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár Igazgatója.

A megnyitó eseményt Wowbagger szegedi lemezlovas zárja válogatott hanglemezekkel.

A művésztelep szervezője és támogatója Sándorfalva Város Önkormányzata és a Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár. További támogatók: a Nemzeti Kulturális Alap, az Új Alkotóműhely Egyesület, a Mangalard Farm és az Osi-Color Kft.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gyakorlatozni fog a honvédség Sándorfalvánál

tk_arpad

A lakosság bevonásával készült klímavédelmi terv Sándorfalván

tk_arpad

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

tk_arpad

Nyílt nap a Sándorfalvi úti Hulladékkezelőnél

tk_arpad

Lezárult a Sándorfalvi Piac fejlesztésének és bővítésének II. üteme

tk_arpad

Kerékpárút fejlesztés Szatymaz és Sándorfalva között és Sándorfalva belterületén

tk_arpad

Megújult az energiahasználat a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban

tk_arpad

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

cs3_admin

Autóbusz és személygépkocsi ütközött össze Sándorfalvánál

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább