Sport

Be kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk

A Ferencváros július 13-án, szerdán este 20.00-kor lép pályára a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körének visszavágóján a kazah bajnok Tobol ellen. A találkozót megelőzően kedden egy sajtótájékoztató keretében a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov, valamint a csapat kapusa, Dibusz Dénes osztotta meg várakozásait.

– A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent, főleg ha olyan szép számban látogatnak ki a szurkolóink, ahogyan hallottuk. Jó volt hétfőn itt lenni, bejártuk a pályát, új gyepszőnyeg van, ezt is meg kell szokni. Az új játékosoknak tetszett a stadion, úgy láttam. Bizakodva várjuk a mérkőzést, bízunk benne, hogy szép estét fogunk szerezni a szurkolóinknak – mondta Dibusz Dénes arra a kérdésre vonatkozva, hogy mennyire hiányzott a csapatnak már a Groupama Aréna, majd szóba került a szerdai ellenfelünk is.

– Az biztos, hogy ők is a továbbjutás szándékával jöttek Budapestre. Az első meccsen jól teljesítettek, partiban voltak velünk. Bármelyik oldalra eldőlhetett volna a meccs. A mi feladatunk szerdán, hogy egy pillanatra se fordulhasson meg a fejükben, hogy reális esélyük lehet a továbbjutásra. Agresszívan és határozottan, dominánsan kell játszanunk az első perctől kezdve. A kinti meccsen ez nem valósult meg, nem volt kellő mennyiségű helyzetünk. A szerdai egy teljesen más találkozó lesz. Hazai pályán be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

Felvetődött, hogy mi lenne, ha büntetőpárbaj után dőlne el a továbbjutás.

– Nem örülnénk, ha büntetőpárbajra kerülne sor, de sose lehet tudni, hogy mit hoz egy-egy mérkőzés. Ha így alakulna, akkor így kell továbbjutni, nincs mese. Ha mind a négy körben így jutunk tovább, akkor hát jussunk be így a csoportkörbe.

Végül Dibusz Dénest az új igazolásokról is kérdezték.

– Mind nyitott személyiségek, gyorsan megtaláltuk velük a közös hangot. Az újak szeretnék beverekedni magukat a csapatba. Idővel mind megkapják majd a lehetőséget a bizonyításra, de nyilván nincs könnyű dolguk, minden poszton komoly konkurenciaharc van. A motivációjuk, a hozzáállásuk nagyszerű. Biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek jó teljesítményt nyújtani – zárta mondandóját Dibusz Dénes, majd Sztanyiszlav Csercseszov is megkapta a maga kérdéseit, először is, hogy sikerült-e egy hét alatt frissebbé, élesebbé tenni a Fradi keretét.

–  A szezon kezdete sose könnyű. A felkészülésünk nagyon sikeres volt, de nem szabad elfelejteni, hogy egy bajnokkal játszottunk a múlt héten. Úgy gondolom, hogy előnyt jelenthet az, ha valaki már belelendült a játékba, a kazahok már javában benne vannak a bajnokságban. Egy hete nem játszottunk rosszul, még csak a párharc felénél vagyunk, szerdán jön a folytatás.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy sikerült-e kielemezni az első mérkőzést.

– Igen! A hétfői napon a védekezést, míg kedden már a támadásokat gyakoroltuk. Átbeszéltük a taktikát mind a két esetben, reméljük, hogy ezt a szerdai meccsen meg is tudjuk mutatni.

Ezt követően a most a kazah csapatot sújtó négyórás időeltolódás is szóba került, hiszen a meccs kezdési időpontjában Kazahsztánban pont éjfél lesz.

– Nem tudom megmondani, hogy az ellenfelünknek mi a jobb. Nekünk is meg kellett küzdenünk ezzel, de megvolt a tervünk minden szituációra. Nem jelenthet egyértelmű előnyt ez a dolog, minden a pályán fog eldőlni.

A magyar közegben már láthatóak voltak Csercseszov stílusjegyei a csapaton, de vajon mi a helyzet a nemzetközi színtérrel? Ez volt az utolsó kérdés a mester felé.

– Már láthattuk, hogy is játszik a csapat az én irányításom alatt. A nemzetközi szint kicsit mást igényel. Ha őszinték akarunk lenni, a selejtezők még nem a BL szintjét képviselik. Ezért akarunk továbbjutni. Leszögezném, nem Csercseszov csapatáról beszélünk, hanem a Ferencvárosról. Tovább kell jutnunk szerdán – zárta gondolatait Sztanyiszlav Csercseszov

Forrás: Fradi.hu- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Olaszországban parádézott a mindszenti úszózseni

Szabó Viktor