Gazdaság

Új irányítási stratégiákban gondolkodnak a belföldi cégvezetők

Construction Worker Preparing Himself For Another Day in Job

A megváltozott kihívásokhoz igazodva új irányítási stratégiákban gondolkodnak a belföldi cégvezetők. Ma már nincs olyan vállalat, amely ne kényszerülne a vezetői szemlélet változtatására a munkavégzés átalakulása miatt.

A koronavírus-járvány előtti keretrendszerek nem felelnek meg a szolgáltatás- és tudásalap-elvárásoknak, mert az alkalmazottak rugalmasabb feltételeket szeretnének, bár a szabályok még sokszor kialakulatlanok. A munka és a magánélet egyensúlya ma sokkal fontosabb, mint a járvány előtt volt, de a cégvezetők 81 százaléka a dolgozói kiégését, motiválatlanságát is éppúgy a legnagyobb kihívások között említette, mint az ellátási láncok akadozását vagy a szükséges munkaerő biztosítását.
    A közlemény szerint egyszerű válasznak tűnhet például a négynapos munkahét vagy az otthoni munka bevezetése, de a stratégiaváltás ennél többet kell jelentsen. A cég válságállósága múlhat azon, hogy meg tudja-e őrizni a termelékenységét akkor is, ha közben ügyel az alkalmazottak mentális egészségére, képes alkalmazkodni a folyamatosan változó feltételekhez, ki tudja használni az új lehetőségeket.
    Újra kell definiálni a csapat fogalmát, és nem elég csupán a béreket emelni, a kényelmi juttatásoknak is lehet jótékony hatásuk.
    A cégvezetők szerint a rugalmas munkavégzés hátrányokkal járhat, ha az otthoni munkából nem részesül mindenki egyformán a cégen belül. A cégvezetők szerepét azért is át kell értékelni, mert minden eddiginél szükségesebb lesz, hogy oldják a feszültséget maguk körül, házon belül nyugodt légkört teremtsenek. Új elvárásként említették a felmérésben a digitalizációs és fenntarthatósági kezdeményezések iránti nyitottságot is.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nagy győzelem: megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak

Szabó Viktor

Nagy Márton: brutálisan hatékonyak a kormányzati intézkedések, a kormány már októberre egy számjegyűre csökkentheti a szankciós inflációt

Szabó Viktor

A régióban elsőként Magyarországon nyitott a Shell LNG-töltőállomást

cs3_admin

Belarusz és Magyarország a nehézségek ellenére dolgozik az együttműködés fejlesztésén

cs3_admin

5 milliárd forintért vásárolnak vetőmagot a kiskertekbe

cs3_admin

Húsvét – Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben

cs3_admin

Már nem lassítja az értékesítést a csiphiány

cs3_admin

A magyar gazdaság egyik húzóágazata lehet az IKT-szektor

Pászti Dániel

Kivonul Magyarországról a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa

Pászti Dániel