Kult

Tüzes nyár a Spiral Flames-el

Az elmúlt 22 év számtalan fellépésre és különféle rendezvényeken való bemutatkozásra adott lehetőséget a Spiral Flames csapatának, akik 2000-ben alapították meg Tihanyi Mihállyal és Retkes Istvánnal a jelenlegi tűzzsonglőrök társulatát.

A zsonglőrködés egyfajta hobbi volt, majd folyamatosan egyre komolyabb trükkökkel szórakoztatták egymást az akkor még huszonéves fiatalok. Rövid időn belül úgy gondolták, hogy tüzes eszközöket is használhatnának, amelyekkel akár fel is léphetnének egy-egy rendezvény keretein belül. A tüzes verzió nagy kihívást jelentett, de hamar megtanulták az egyes látványelemeket, amelyeket leginkább oktató videók felhasználásával és saját ötleteik kipróbálásával valósítottak meg. Az önálló és kitartó gyakorlás hamarosan meghozta a gyümölcsét, hiszen nem csak a fővárosban, hanem számos külföldi rendezvényen is felléptek már. 2007-ben a Sümegi Várjátékokon különdíjasok lettek. A jelenlegi felállásban leginkább három taggal szerepelnek, hiszen az egykori alapító tag, Retkes István már csak az emlékeikben él tovább.

Nagy öröm, hogy „Reti” lánya is édesapja nyomdokaiba lépett, és rendszeresen fellép a trióval. Az egyes elemek betanulása már rutinszerűen megy, de sok gyakorlást igényel, hiszen mint azt Tihanyi Mihály elmondta, a mai napig érzik a bőrükön a tűz perzselő hatását anélkül, hogy megégetnék magukat. Ennek ellenére, egy örök kihívás marad számukra és ennyi idő elteltével sem tudták megunni, sőt egyre nagyobb az inspiráció arra, hogy újabb formációkat találjanak ki, és bővítsék az eszközparkot a látvány fokozása érdekében. A víz feletti tüzes mutatványok nagyon varázslatosak, viszont nagyobb odafigyelést igényel, mivel az eszközök párásodnak, így könnyebben kicsúszik a mutatványos kezéből, és ha egyszer beleesik a vízbe, nem fog újra meggyulladni.

Mégis az egyik nagy kedvencük, ha víz felett bemutatóznak, hiszen páratlan és szemet gyönyörködtető, ahogy a lángok a vízen visszatükröződnek. Mindenkinek van egy meghatározó látványeleme, és stílusa, amelyeket folyamatosan változtatnak, kibővítenek, és újabb kihívásokkal próbálkoznak a tűz berkein belül. Próbálnak különféle arculattal az egyes rendezvényekhez kapcsoltan megjelenni, de arra is figyelni kell, hogy egy-egy eszköz meghatározó mozgásformát igényel. A pirotechnikai eszközök természetesen nem veszélytelenek, ezért nagy összpontosítást igényel az adott előadás, amelynek zenei elemei a látványhoz szorosan kapcsolódnak.

TG, fotók: Spiral Flames


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Oscar-díj – A Minden, mindenhol, mindenkor nyerte a legjobb film díját

cs3_admin

A Guns ’N’ Roses 17 év után visszatér Budapestre

Pászti Dániel

Megjelent a TP-Kert 2023-as menetrendje

Pászti Dániel

Újabb fellépőket jelentettek be a 2023-as Balaton Sound-ra

cs3_endre

Szentesen tartja A revizor előbemutatóját a Békéscsabai Jókai Színház

cs3_admin

Tihanyi Zoé – „AKI5A” – önkifejezés képekben

cs3_admin

A Puskás Arénában ad koncertet a Depeche Mode 2023-ban

cs3_admin

Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje

cs3_admin

Ebgondolat – az Állatok Világnapja, október 4.

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább