Felgyő

Nagyszabású lovasnap Felgyőn

XI. Fogathajtó versenyét rendezte Felgyő, C és D kategóriában. A lovakkal való versenyeztetés nem csak intenzív és időigényes hobbi, hanem nagy anyagi ráfordítást is igényel. A vírushelyzet miatt, sok D kategóriás hajtó még nem indult el. Ennek ellenére, 29 fogat jelentkezett a versenyre, ahol a talaj adottságai kiválóak voltak. A pálya mérete a megszokotthoz képest kicsit nagyobb méretű volt, a nehézségi foka pedig abszolút ideális. Nem volt könnyű, viszont jól felépített akadályokkal volt ellátva.

Helyi hajtó is volt, amely a felgyőiek legnagyobb örömére, nem csak eredményes, hanem a legszebb fogat kategóriát is magáénak tudhatta. Ábel István nagyon összehangoltan hajt, hiszen a lovai még azt is tudják, ki ül fel mögéjük, annak megfelelően futnak.

A verseny minden eddigieknél nagyobb szabású volt, hiszen érkeztek, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből, illetve Fegyvernekről is egy női hajtó: Uring Erika és a veje, két fogattal. Fríz lovaik, igazi különlegességeknek számítottak, hiszen mind azok mellett, hogy nagyon drága fajták, szeretetre méltóak, intelligensek és gyönyörű a fejtartásuk. Nehéz őket hajtani, emiatt általában hobbiból tartják, de ezen a versenyen mindenre rácáfoltak, hiszen csodálatos futamokat láthattunk tőlük. A lovas napon a hagyományokhoz híven, több kiegészítő program is várta a közönséget. A reggel a szokásos disznótoros reggelivel indult, majd a futamok közben Kacziba Pál tartott bemutatót, díjugratásból és díjlovaglásból, illetve Kunszentmártonról, Kovács Alexandra vezetésével a Szandi Lovas Farm női lovasai érkeztek látványos műsorszámmal.

A karusszel bemutatót követően, sajátos felgyői ízesítéssel készült ebéd várta a versenyzőket és a látogatókat, ahol 480 főre készültek birkapörkölttel, töltött káposztával és pacalpörkölttel. A két hajtás közben a családosok számára is voltak kapcsolódó programok, hiszen Hinkó Dorka a legkisebbeket lovagoltatta, emellett pedig egy új emeletes ugráló várban is eltölthették idejüket a gyerekek. A délután végére kialakultak az eredmények, amelyet egy nagyon látványos felvonulást követően vehettek át a hajtók és lovaik egyaránt. A szervezők laminált képpel, rozettával, helyi borral és kupával köszönték meg a kiváló teljesítményt. 

Egy rugalmas, pörgős, látványos, jó kis versenyt szervezett Felgyő idén tavaszra, ahol minden lovat és fogathajtást kedvelő kicsi és nagy, egyaránt jól érezhette magát, a kiváló napsütéses szombati napon.  

TG, fotók Cs3



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor