Sport

Út a csongrádi pockostól a Magyar Kupa elődöntőig

A labdarúgás bizton állíthatjuk, hogy az egyik legnépszerűbb sportág hazánkban. Nem véletlen, hogy a kisebb településeken is működnek egyesületek, és egyre több helyen fektetnek nagy hangsúlyt az utánpótlás nevelésre.

Csongrádon évtizedek óta rúgják a bőrt, és egyre több gyerek fordul meg az egyesület berkein belül. Bagi István is csongrádi nevelésű játékos, aki a profi pályafutását 18 évesen kezdte. Az akkori edzői, Kocsis Imre, Keller Mihály és Dósa Rácz Pál korán látták, hogy egy nagyon tehetséges, ámde szerény fiatalemberrel állnak szemben, aki mind ezek mellett roppant szorgalommal bír. Ők adták a motivációt ahhoz, hogy kipróbálja magát az első osztályban. Jelenleg az ETO FC Győr meghatározó játékosa.

2008-ban igazolt Kecskemétre, akik éppen abban a szezonban kerültek fel NB I-be, majd Mezőkövesd, Békéscsaba és 5 éve pedig a győrieket erősíti. Középpályás játékos, de ennek az idénynek a második felétől belső védőként számítanak rá leginkább klubjában. Győrből az edzések és a bajnoki fordulók miatt nem sok idő adódik hazalátogatni, de azért vannak időszakok, amikor sikerül egy kicsit itthon is lennem a családommal. Ilyenkor ki sem hagynám, hogy ne látogassak ki a pályára, egy-egy mérkőzésre, hiszen a gyerekkori barátaimmal, itt tudunk leginkább találkozni és a csongrádi anyaegyesületem a mai napig nagyon közel áll hozzám,- mondta a népszerű játékos.

A jó kapcsolat már több mint 15 éve töretlen, ennek köszönhetően hívta meg Dósa Rácz Pál, Pisti korábbi edzője egy kötetlen beszélgetésre, Csongrádra, de ezt idő hiányában nem lehetett kivitelezni. Így adódott az az ötlet, hogy az áprilisi, ETO FC Győr – Ferencváros kupamérkőzésre meghívja a csongrádiakat, hiszen ez egy fantasztikus lehetőség és élmény is egyben. Elindult a szervezés, amelyet a Csongrád Tiszapart SE elnöke, Kiss István is támogatott. Az U11 korosztályban focizó gyerekek edzőjük és a szülők kíséretében érkeztek meg Győrbe, ahol Bagi István és Priskin Tamás 65-szörös magyar válogatott labdarúgó fogadták a lelkes csongrádi szurkolótábort. 

A mérkőzés előtt a gyerekek aláírásokat és ajándékokat is kaptak és természetesen beszélgethettek is a két labdarúgóval, akik nagyon kedvesek és közvetlenek voltak. A gyerekek kérdéseire Bagi István elmondta, hogy a tehetség mellett a szorgalom és a sport iránti alázat elengedhetetlen és csapatjátékról lévén szó, a személyiség és a társakhoz való hozzáállás is egyre fontosabb egy profi labdarúgó előmenetelében. A látogatás hatalmas élményt jelentett a gyerekeknek, hiszen két nagyon népszerű magyar csapat mérkőzését tekinthették meg. A csongrádi U11-es korosztály nagyon szép időszakot tudhat maga mögött, hiszen kimagaslóan szerepeltek a terem labdarúgó tornákon, ezért ez egyben egy jutalomút is volt számukra, ahol találkozhattak példaképeikkel, és megtapasztalhatták, hogy egy kis városból is van út az első osztályba, hiszen az utánpótlás nevelés célja nem más, mint a tehetséges gyerekek felkarolása, segítése, és a tehetségük kibontakoztatása.

Az élmény, a személyes találkozás, mind nagyon motiválók lehetnek egy kisgyermek számára, főleg, ha ilyen barátságos és közvetlen fogadtatásban van részük, mint ahogy a két sportember fogadta a lelkes csongrádiakat.

TG



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor