Csongrád

Nobackpack Day a BJG-ben

A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban hosszú évekre visszanyúló hagyományai vannak a diáknapnak. 

A digitalizált világunkban, nehéz olyan több száz diákot megmozgató ötlettel előállni, ami egyöntetűen elnyeri mindenki tetszését, de a BJG-ben ez idén is sikerült. Egy teljesen újszerű, mégis fantasztikus ötlettel álltak elő a szervezők, ami azonnali és egyöntetű támogatásra talált.

A Nobackpack Day, azaz hátizsák nélküli nap plakátját, a felhívást illetve a népszerűsítést a diákok kivitelezték, és már az előkészületeknél érezhető volt, hogy nagyszabású iskolai szintű rendezvényre lehet számítani. Az osztályok közösen ötleteltek, de többen párokban vagy egyénileg találtak ki, kreatív, de egészen “vad” dolgokat, hogy miben hozzák a tankönyveiket aznap a hátizsák helyett. A legmeglepőbbek között volt ruhaszárító, zsíros bödön, bevásárlókocsi, madárkalitka, mikrohullámú sütő, talicska, fűnyíró, macska-és bébihordozó, bogrács, tepsi és számtalan jó ötlet, amiben az iskolai felszerelést el lehet hozni. Az ötletet a tanári kar is támogatta és nagy érdeklődés övezte, vajon mit találnak ki a tanulók.

Hajdúné Tyúkász Zsuzsanna tanárnő támogatásával és koordinálásával, egy nagyon vidám és igazán közösségépítő napot élhettek meg a batsányisok. A kezdeményezés annyira motiváló volt, hogy a tanárok sem maradhattak ki, ők is csatlakoztak a gyerekek legnagyobb örömére, ahol kiderült igen csak kreatív oktatókkal rendelkező középiskolába járnak. Az egyedi és újszerű program nagy népszerűségnek örvendett, olyannyira, hogy az igazán egyedi megoldások közönségszavazás keretein belül jutalmazásban részesültek. A szavazatok alapján a ruhaszárító mint szállító eszköz lett a legnépszerűbb, így a díj nyertese.

Az év-végi hajrá is elkezdődik lassan, hiszen április utolsó napjaiban a középiskolások ballagnak és kezdődik az érettségi, amihez elengedhetetlen egy ilyen laza-vidám nap, hiszen a nagy betűs élet ide vagy oda, a gyerek mégis csak gyerek marad.

TG



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Mazsi birtokba vette a Körös-toroki strandot

Szabó Viktor

Egy 39 éves férfi rongált meg egy csongrádi ingatlant

Szabó Viktor

A kutyusokat is várják a Körös-torokban

Szabó Viktor

Újra együtt a Fivérek

Szabó Viktor

A Csongrádi Május 1 Vadásztársaság küzdelme a vízért

Szabó Viktor

Szombaton a Csík zenekarral startol a Csongrádi Napok

Szabó Viktor

Ismét vár a part a Körös-torokban

Szabó Viktor

Bronzkori földvárat találtak a régészek Csongrádon

Szabó Viktor

Körös-toroki nyaralókból lopott egy trió, akik ellen nyomozás indult

Szabó Viktor