Csongrád

Szén-monoxid érzékelőket szereltek fel a csongrádi önkormányzati bérlakásokba

A meteorológiai tavasz beköszöntött ugyan a napokban, azonban a fűtési szezon még korán sem ért véget. Az önkormányzat tulajdonában közel 200 bérlakás van (szociális jellegű, közérdekű, költségelvű, honvédségi bérlő kijelölési jogú). Az önkormányzat a költségvetésében minden évben 7.000.000-10.000.000 Ft közötti keretösszeget különít el karbantartási-felújítási kiadásokra, mindezen túl folyamatosan figyelemmel kíséri azon pályázati kiírásokat, melyek a bérlakások felújítására, komfort fokozat növelésére irányulnak.

Az elmúlt években az ingatlanok jelentős részében az elöregedett nyílászárók részben, vagy teljesen kicserélődtek modern, műanyag nyílászárókra (bérlői és önkormányzati forrásból együttesen). Ugyanakkor a fűtési rendszer több társasházban is elavult, néhol még gyűjtőkéményes. A Katasztrófavédelem munkatársai sormunka keretében végeznek ellenőrzést az önkormányzati ingatlanokban és jelzéssel, nagyobb hibák esetén felszólítással élnek a tulajdonos felé. Az idei ellenőrzések során a nyílászárók cseréje, a korszerűtlen fűtési technológia miatt több lakásban is légellátási terv elkészítésére szólították fel a tulajdonosokat, így az önkormányzatot is.

Ezen lakások megfelelő légellátása érdekében a közeli jövőben a beltéri ajtókon szellőzőrácsok, a falakon légbeömlő nyílások kerülnek kifúrásra önkormányzati forrásból. A gázfűtéses bérlakásban élők biztonsága érdekében a Polgármesteri Hivatal munkatársai a napokban adtak át 1-1db Honeywell XC70 szén-monoxid vészjelző készüléket térítésmentesen a bérlőknek, összesen 96 háztartásban.

Forrás: Csongrád Városi Önkormányzat, fotó: Honeywell

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egészségügyi Díjra várnak javaslatokat Csongrádon

cs3_admin

Egy idős férfi sérült meg, amikor kocsijával egy másik autónak ütközött Csongrádon

cs3_admin

Két kiskorú gyermek is megsérült, amikor fának csapódott egy autó Csongrádnál

cs3_admin

Kerékpáros ütközött személyautónak Csongrádon

cs3_admin

Május 12-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartanak Csongrádon

cs3_admin

Ismét dobogósok a Giricz-testvérek a Diákolimpián

cs3_admin

Rendőrkézen a csongrádi betörő

cs3_admin

Nobackpack Day a BJG-ben

cs3_admin

Gyarapodott a horgászható pontyok száma a Tiszán

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább