Szentes

Megkezdődött az idei versenyszezon a horgászoknál

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően a horgászoknál már a versenyszezon is megkezdődött március 15-én. A Honvéd Rákóczi SE Rákóczi Pecások horgász szakosztályának vezetője, Körmendi József nagyon elégedetten nyilatkozott az első versenyt követően.

Szentesen a Kurca versenypályáján, 42 versenyzővel nyitották a szezont, ami már nagyon váratott magára, hiszen 2019-ben volt utoljára egész évre kiterjedő bajnoki szezon. A tavalyi évben pár versenyt tudtak csak rendezni, de ezeken nem lehetett bajnoki pontokat szerezni. Térségünk vizei szerencsére minden szempontból megfelelőek, bár néhol alacsonyabb a vízállás a kevés csapadék miatt. Az éves versenykiírás szerint a helyszínek is nagyon változatosak lesznek, így Szentesen a Kurcán, Felgyőn, Szabó Illés halastaván, Csongrádon, Kiskunfélegyházán a Balogh tanyán, Kunszentmártonban a Csengelei holt-ágnál, és Csanyteleken Szabó Zoltán halastava lesz majd a versenyek helyszíne. Ezek az események nagyon meghatározóak térségünkben, hiszen számos egyesületi sporthorgász ér el jelentős eredményeket az országos versenyeken is. Mind ezek mellett a szabadidős, konyhai és verseny sporthorgászat is egyre népszerűbb, ami a nevezések számában is megmutatkozik, mert  egyre többen próbálják ki magukat a versenyeken. A versenysorozatban a regisztrált tagok kapnak lehetőséget, de ha marad szabad hely, azonnal betöltik, így minden verseny teltházas. Egyre több újonnan nevező is van hétről hétre, akik az ország más-más pontjáról érkeznek térségi vizeinkre megmérettetni magukat. Minden vízterület megfelelő minőségű, és halállományban gazdag. A szabályoknak megfelelően a kifogott halat a mérlegelés után kötelező visszaengedni, és figyelni kell arra, hogy az állat ne sérüljön, hiszen ezért büntető pontok járnak. Átlagosan 40 és 60 fő közötti a jelentkezők létszáma a versenyeken, ami nagyon jelentős, hiszen a nap végén van lehetőség a tapasztalatcserére, és mindig “kifőznek” valamit a bográcsban.

A korábbi évektől eltérően a versenyhorgászat olyan sportággá nőtte ki magát, amelynek egyre nagyobb a közösségformáló ereje, hiszen csapatban versenyeznek, és hosszú távú barátságok is kialakulnak. A kifogott halmennyiség is emelkedő tendenciát mutat, és az emberi kapcsolatok szempontjából is remélhetőleg nagyon eredményes szezon vár térségünk verseny- és szabadidős horgászaira.

TG



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi házból lopott egy csongrádi férfi

Szabó Viktor

BREAKING! Meghalt egy 40 év körüli nő Szentesen, vizsgálatot folytat a rendőrség! 

Szabó Viktor

Médianapot tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban

Szabó Viktor

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Elindult a lejáratókampány Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor