Szentes

Megkezdődött az idei versenyszezon a horgászoknál

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően a horgászoknál már a versenyszezon is megkezdődött március 15-én. A Honvéd Rákóczi SE Rákóczi Pecások horgász szakosztályának vezetője, Körmendi József nagyon elégedetten nyilatkozott az első versenyt követően.

Szentesen a Kurca versenypályáján, 42 versenyzővel nyitották a szezont, ami már nagyon váratott magára, hiszen 2019-ben volt utoljára egész évre kiterjedő bajnoki szezon. A tavalyi évben pár versenyt tudtak csak rendezni, de ezeken nem lehetett bajnoki pontokat szerezni. Térségünk vizei szerencsére minden szempontból megfelelőek, bár néhol alacsonyabb a vízállás a kevés csapadék miatt. Az éves versenykiírás szerint a helyszínek is nagyon változatosak lesznek, így Szentesen a Kurcán, Felgyőn, Szabó Illés halastaván, Csongrádon, Kiskunfélegyházán a Balogh tanyán, Kunszentmártonban a Csengelei holt-ágnál, és Csanyteleken Szabó Zoltán halastava lesz majd a versenyek helyszíne. Ezek az események nagyon meghatározóak térségünkben, hiszen számos egyesületi sporthorgász ér el jelentős eredményeket az országos versenyeken is. Mind ezek mellett a szabadidős, konyhai és verseny sporthorgászat is egyre népszerűbb, ami a nevezések számában is megmutatkozik, mert  egyre többen próbálják ki magukat a versenyeken. A versenysorozatban a regisztrált tagok kapnak lehetőséget, de ha marad szabad hely, azonnal betöltik, így minden verseny teltházas. Egyre több újonnan nevező is van hétről hétre, akik az ország más-más pontjáról érkeznek térségi vizeinkre megmérettetni magukat. Minden vízterület megfelelő minőségű, és halállományban gazdag. A szabályoknak megfelelően a kifogott halat a mérlegelés után kötelező visszaengedni, és figyelni kell arra, hogy az állat ne sérüljön, hiszen ezért büntető pontok járnak. Átlagosan 40 és 60 fő közötti a jelentkezők létszáma a versenyeken, ami nagyon jelentős, hiszen a nap végén van lehetőség a tapasztalatcserére, és mindig “kifőznek” valamit a bográcsban.

A korábbi évektől eltérően a versenyhorgászat olyan sportággá nőtte ki magát, amelynek egyre nagyobb a közösségformáló ereje, hiszen csapatban versenyeznek, és hosszú távú barátságok is kialakulnak. A kifogott halmennyiség is emelkedő tendenciát mutat, és az emberi kapcsolatok szempontjából is remélhetőleg nagyon eredményes szezon vár térségünk verseny- és szabadidős horgászaira.

TG

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Négymilliárd forintnyi kapacitásbővítő beruházást valósított meg a Hungerit Zrt.

tk_arpad

Százéves a szentesi iparszerű baromfifeldolgozás

tk_arpad

Halálra vertek egy férfit egy szentesi kocsmában

tk_arpad

Elképesztő hajkreációval nyert a szentesi Berkecz Lilla

cs3_admin

Kapálógépet, kerékpárt, láncfűrészt lopott egy szentesi tolvaj

tk_arpad

Kulturális örökség napjai – Nyílt napokkal és történelmi sétákkal is várják az érdeklődőket Szentesen, Szegeden és Csongrád-Csanád megyében

tk_arpad

Csallány Gábor dédunokája járt Szentesen

tk_arpad

Műtrágyát szállító traktornak ütközött egy kamion Szentesnél

cs3_admin

Indul Zene-Világ-Zene sorozat új évada

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább