Szentes

Megkezdődött az idei versenyszezon a horgászoknál

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően a horgászoknál már a versenyszezon is megkezdődött március 15-én. A Honvéd Rákóczi SE Rákóczi Pecások horgász szakosztályának vezetője, Körmendi József nagyon elégedetten nyilatkozott az első versenyt követően.

Szentesen a Kurca versenypályáján, 42 versenyzővel nyitották a szezont, ami már nagyon váratott magára, hiszen 2019-ben volt utoljára egész évre kiterjedő bajnoki szezon. A tavalyi évben pár versenyt tudtak csak rendezni, de ezeken nem lehetett bajnoki pontokat szerezni. Térségünk vizei szerencsére minden szempontból megfelelőek, bár néhol alacsonyabb a vízállás a kevés csapadék miatt. Az éves versenykiírás szerint a helyszínek is nagyon változatosak lesznek, így Szentesen a Kurcán, Felgyőn, Szabó Illés halastaván, Csongrádon, Kiskunfélegyházán a Balogh tanyán, Kunszentmártonban a Csengelei holt-ágnál, és Csanyteleken Szabó Zoltán halastava lesz majd a versenyek helyszíne. Ezek az események nagyon meghatározóak térségünkben, hiszen számos egyesületi sporthorgász ér el jelentős eredményeket az országos versenyeken is. Mind ezek mellett a szabadidős, konyhai és verseny sporthorgászat is egyre népszerűbb, ami a nevezések számában is megmutatkozik, mert  egyre többen próbálják ki magukat a versenyeken. A versenysorozatban a regisztrált tagok kapnak lehetőséget, de ha marad szabad hely, azonnal betöltik, így minden verseny teltházas. Egyre több újonnan nevező is van hétről hétre, akik az ország más-más pontjáról érkeznek térségi vizeinkre megmérettetni magukat. Minden vízterület megfelelő minőségű, és halállományban gazdag. A szabályoknak megfelelően a kifogott halat a mérlegelés után kötelező visszaengedni, és figyelni kell arra, hogy az állat ne sérüljön, hiszen ezért büntető pontok járnak. Átlagosan 40 és 60 fő közötti a jelentkezők létszáma a versenyeken, ami nagyon jelentős, hiszen a nap végén van lehetőség a tapasztalatcserére, és mindig “kifőznek” valamit a bográcsban.

A korábbi évektől eltérően a versenyhorgászat olyan sportággá nőtte ki magát, amelynek egyre nagyobb a közösségformáló ereje, hiszen csapatban versenyeznek, és hosszú távú barátságok is kialakulnak. A kifogott halmennyiség is emelkedő tendenciát mutat, és az emberi kapcsolatok szempontjából is remélhetőleg nagyon eredményes szezon vár térségünk verseny- és szabadidős horgászaira.

TG- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor

Ezernél is több thai érkezett Szentesre békétlenséget szítani

Szabó Viktor

Több képviselőt is kizártak Szentesen egy önkormányzati programból

Szabó Viktor

Zseniális videóval készült a Zsoldos a magyar költészet napjára

Szabó Viktor

Sziijártó Péterrel tárgyalt Bozó Zoltán

Szabó Viktor

Gólyákat mentettek szentesi állatvédők

Szabó Viktor

Politikai hangulatkeltésre akarják felhasználni Szentesen a Budapest Honvédot

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor