Sport

Egységes, bátor játék kell a szerbek ellen

Férfi A-válogatottunk megkezdte felkészülését a csütörtöki, szerbek elleni és a jövő keddi, északírek elleni mérkőzésekre.

A hétfői edzés előtt rendezett rövid sajtótájékoztatón a ciprusi Omonia játékosa, Lang Ádám és a válogatott egyik újonca, Baráth Péter vett részt. Lang Ádám egy hosszabb kihagyás után nemrégiben tért vissza a pályára, de már utolérte magát, és bevetésre készen várja a mérkőzéseket.

– Ez volt az eddigi leghosszabb kihagyásom, de jól sikerült a rehabilitációm, és már tökéletes fizikai állapotban érzem magam. A legutóbbi válogatott összetartásról szép emlékeket őrzök, ezek még most is élénken élnek bennem, ebből is igyekszem erőt meríteni a soron következő mérkőzések előtt. A szerbek világsztárokkal teletűzdelt csapata a kapitányváltás után egységesebb lett, és jóval erősebb, mint két éve. Pluszmotivációt ad, hogy ilyen erős rivális vár ránk, fontos, hogy élvezzük a futballt és egységesen, bátran játsszunk ellenük – mondta Lang.

Lang ÁdámBaráth Péter első alkalommal került be a felnőtt keretbe, következő célja, hogy pályára is lépjen a nemzeti csapatban.

– Meglepett, hogy meghívót kaptam a válogatottba, felemelő érzés fiatalként bekerülni ebbe a közegbe. Szeretném kihasználni a lehetőséget, és minden edzésen megmutatni, hogy lehet rám számítani. Bízom benne, hogy be is mutatkozhatok a nemzeti csapatban – így Baráth.

A keret tagjai közül már csak a lipcsei különítmény nem érkezett meg Telkibe, a többi játékos hétfőn délután már edzésre jelentkezett. Pontosabban hatan közülük regenerációs gyakorlatokat végeztek, a többieknek pedig az edzőközpont centerpályáján vezényelt edzést Marco Rossi szövetségi kapitány.

A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb szektorok nyíltak meg a Puskás Arénában a csütörtöki Magyarország-Szerbia A-válogatott mérkőzésre (19.30), így minden kategóriában lehet belépőket vásárolni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Forrás, fotó: MLSZ

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nemzetek Ligája – Tinédzser csatár a keretben

cs3_admin

Giro d’Italia – Van der Poel nyerte a nyitóetapot

cs3_admin

Megelőzte Nyilasi Tibort – Ádám Martin túl a 30 gólon

cs3_admin

Út a csongrádi pockostól a Magyar Kupa elődöntőig

cs3_admin

MLSZ-közgyűlés: Teret adni a tehetségeknek

cs3_admin

Kisteleken rendezték a Lábtoll-labda Diákolimpia V-VI. korcsoportok országos döntőjét

cs3_admin

Kisorsolták a katari Foci VB csoportjait

cs3_admin

Az MLSZ pénzbírsággal és szektorbezárással büntette a Ferencvárost és a Budapest Honvédot

cs3_admin

Rebrov harcolni fog a hazájáért

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább