Térség

Elkészült a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő kerékpárút

Több mint egymilliárd forintos beruházással elkészült a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő, 17,6 kilométeres kerékpárút, a beruházást kedden adták át.

    Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az ünnepségen azt mondta, Magyarország az elmúlt öt-hat évben Európában élen járt az aktív életmód, a rendszeres mozgás feltételeit megteremtő beruházásokban.
    Mintegy száz turistaházat újítottak fel, 150 vízitúra-megállóhely készült el, 2010-től a tavalyi év végéig 1850 kilométer kerékpárút épült, és az idén több mint 300 kilométernyi újabb szakaszt adnak át – tudatta a politikus.
    Az újonnan elkészült szakasz egyaránt szolgálja a munkába járókat és a kikapcsolódni vágyókat, az Ópusztaszerre tartó turistákat vagy a Körösök völgyéhez igyekvőket – mondta a kormánybiztos, aki a térségben tervezett beruházások közül a vízitúrákhoz kapcsolódó fejlesztések mellett a Pusztaszer mellett épülő hajtánypályát emelte ki.
    Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, az Alföldön élők számára a kerékpár mindennapos közlekedési eszköz. A térségben élők régi álma volt a településeket összekötő kerékpárút megépítése.
    A képviselő bízik abban, hogy hamarosan elkészül a Szegedet Csongráddal összekötő kerékpárút hiányzó szakasza, illetve teljessé válik a Mindszenttől Szegvárig, illetve Szentesig tartó út is.
    A kerékpárút megépítéséhez az érintett települések és a megyei önkormányzat konzorciuma 700 millió forint uniós támogatást nyert el, amit a kormány 340 millió forinttal egészített ki, hogy a Sándorfalva belterületén átvezető régi, keskeny útszakasz teljesen újjáépülhessen.
    A 4519-es jelű Csongrád-Szeged összekötő út mentén kialakított 17,6 kilométernyi új kerékpárút az országos és a megyei területrendezési tervben kijelölt országos és térségi hálózatba illeszkedik, része az EuroVelo 11 útvonalnak, és számos régebben vagy közelmúltban épült kerékpárúthoz csatlakozik. A kerékpárút jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tisza-völgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.
    A kerékpárút mentén két pihenőhely épült, az egyik a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében Ópusztaszeren, a másik pedig Sándorfalva határában.
    A beruházás kivitelezője a kisteleki székhelyű Probart Kft. volt.

Az átadásról készült videót megtekintheti itt:

MTI


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

December közepétől a Rádió 1 váltja a Gong Rádiót Csongrádon

Szabó Viktor

Egyre nagyobb a baj, Sándorfalván is megjelent a madárinfluenza

Szabó Viktor

Újabb jó hír érkezett a szentesi, csongrádi, kisteleki és térségbeli autósoknak

Szabó Viktor

Decembertől Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is többet kereshetnek a munkavállalók

Szabó Viktor

Észrevettétek? Szentesen és Csongrádon is óriásit zuhant az üzemanyagok ára!

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon és a térségben továbbra is elérhető az ingyenes Gondosóra program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar agrárium a rendkívül nehéz időszakban is növekedési pályán maradt

Szabó Viktor

Januártól Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is indul az új visszaváltási rendszer

Szabó Viktor

Napi jó hír: a szentesi, csongrádi és kisteleki nyugdíjasoknak is érkezik a kiegészítő emelés!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább