Térség

Elkészült a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő kerékpárút

Több mint egymilliárd forintos beruházással elkészült a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő, 17,6 kilométeres kerékpárút, a beruházást kedden adták át.

    Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az ünnepségen azt mondta, Magyarország az elmúlt öt-hat évben Európában élen járt az aktív életmód, a rendszeres mozgás feltételeit megteremtő beruházásokban.
    Mintegy száz turistaházat újítottak fel, 150 vízitúra-megállóhely készült el, 2010-től a tavalyi év végéig 1850 kilométer kerékpárút épült, és az idén több mint 300 kilométernyi újabb szakaszt adnak át – tudatta a politikus.
    Az újonnan elkészült szakasz egyaránt szolgálja a munkába járókat és a kikapcsolódni vágyókat, az Ópusztaszerre tartó turistákat vagy a Körösök völgyéhez igyekvőket – mondta a kormánybiztos, aki a térségben tervezett beruházások közül a vízitúrákhoz kapcsolódó fejlesztések mellett a Pusztaszer mellett épülő hajtánypályát emelte ki.
    Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, az Alföldön élők számára a kerékpár mindennapos közlekedési eszköz. A térségben élők régi álma volt a településeket összekötő kerékpárút megépítése.
    A képviselő bízik abban, hogy hamarosan elkészül a Szegedet Csongráddal összekötő kerékpárút hiányzó szakasza, illetve teljessé válik a Mindszenttől Szegvárig, illetve Szentesig tartó út is.
    A kerékpárút megépítéséhez az érintett települések és a megyei önkormányzat konzorciuma 700 millió forint uniós támogatást nyert el, amit a kormány 340 millió forinttal egészített ki, hogy a Sándorfalva belterületén átvezető régi, keskeny útszakasz teljesen újjáépülhessen.
    A 4519-es jelű Csongrád-Szeged összekötő út mentén kialakított 17,6 kilométernyi új kerékpárút az országos és a megyei területrendezési tervben kijelölt országos és térségi hálózatba illeszkedik, része az EuroVelo 11 útvonalnak, és számos régebben vagy közelmúltban épült kerékpárúthoz csatlakozik. A kerékpárút jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tisza-völgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.
    A kerékpárút mentén két pihenőhely épült, az egyik a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében Ópusztaszeren, a másik pedig Sándorfalva határában.
    A beruházás kivitelezője a kisteleki székhelyű Probart Kft. volt.

Az átadásról készült videót megtekintheti itt:

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor