Derekegyház Eperjes

Új kisbuszt kapott Eperjes és Derekegyház

Eperjes Község és Derekegyház község a héten átvette a Magyar Falu Programban elnyert új kisbuszát. A járművek a települések ellátását fogja segíteni.

A Magyar Falu Program keretén belül 2019 óta 800 buszt cseréltek le vagy vásároltak több mint 11 milliárd forintért, ami azt jelenti, hogy az érintett települések mintegy felén segítettek már.

2022-ben ismét 70 milliárd forint forrásra lehet pályázni a Magyar falu programban.

Idén 14 fejlesztési témakörben pályázhatnak a program forrásaira az 5 ezer lakosnál alacsonyabb lélekszámú kistelepülések.
Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése programpontban polgármesteri hivatalként is működő faluházak fejlesztésére, közösségi terek fejlesztésére, kültéri közösségi terek, például színpadok vagy gépjármű tárolására alkalmas létesítmény építésére, felújítására, orvosi rendelők fejlesztésére, fogászati szék beszerzésére, óvodák és bölcsődék felújítására, korszerűsítésére kaphatnak támogatást az önkormányzatok.

Szintén lehet pályázni közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és közösségszervező bértámogatásra, egyházi közösségi terek fejlesztésére, egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatására, egyházi, illetve önkormányzati tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésére, kommunális eszközök, a közterületek karbantartásához szükséges gépek beszerzésére, óvodai és közterületi játszóterek fejlesztésére.

Továbbá járdák, önkormányzati utak, hidak, kerékpárforgalmi létesítmények, vízelvezető rendszerek építésére, felújítására, szolgálati lakások felújítására, fejlesztésére, tanya- és falugondnoki buszok beszerzése, iskolaépületek, tornatermek fejlesztésére is lehet pályázatokat benyújtani, illetve újra meghirdették a Falusi Civil Alapot



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Derekegyházán dőlt meg az országos melegrekord

Szabó Viktor

Égi csoda Derekegyház határában: vörös szivárványt fotóztak

Szabó Viktor

Útépítési munkálatok kezdődnek Derekegyházon, útlezárások is lesznek!

Szabó Viktor

Ilyen van?! Ellopták a derekegyházi buszmegálló oldalait

Szabó Viktor

Százával sülnek a palacsinták Derekegyházán

Szabó Viktor

Érkezik a térség egyik legnagyobb gasztro-élménye, jön a Derekegyházi Palacsintafesztivál!

Szabó Viktor

Szabó István Derekegyház polgármesterének évértékelője

tk_arpad

A derekegyházi Szentháromság-templom nyerte idén a Média Építészeti Díját

tk_arpad

A derekegyházi Szentháromság-templom is Média Építészeti Díja idei döntősei között

tk_arpad