Peking 2022

Bronzérmes a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó

Bronzérmes lett a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó a pekingi téli olimpia szombati versenynapján.

    A dobogós csapat tagja Krueger John-Henry is, aki a negyeddöntőben szerepelt.
    Az olimpián debütáló számot Kína nyerte Olaszország előtt. A negyedik helyen célba érő magyarok a videózásnak köszönhetik a harmadik helyet, mivel a kanadaiakkal összeakadva, mindkét váltó embere elesett, a zsűri pedig az észak-amerikait látta szabálytalannak.
    A fináléban a hazaiak – akik a világkupában a legjobbak voltak -, a kanadaiak és az olaszok vártak a vk-harmadik magyarokra. Az elődöntőhöz hasonlóan Krueger John-Henry pihent, ő a negyeddöntőben korcsolyázott. A vezetőség bízott az elődöntőben bevált receptben, azaz nem Kónya, hanem Jászapáti kezdett, csakhogy az első kanyarban hárman összeakadtak, a kanadai Florence Brunelle esett, és kisodorta Jászapátit. Új startot rendeltek el, amiben Jászapáti a negyedikként fordult az első kanyarba, így váltotta Kónyát, aki nem tudott előzni. Nem úgy Liu Shaoang, majd testvére, így már a második volt a staféta, ám amikor Kónya került sorra, a kanadai riválisa, Brunelle miatt elesett, így Jászapátinak a mezőny végén kellett kezdenie a körözést. Az esés okozta különbséget a férfiak sem tudtak ledolgozni.
    Következett a videózás, ez alapján Kanadát kizárták, így végül Magyarországé lett a bronzérem!
    Az oroszok és az amerikaiak elődöntős kizárása miatt a B döntőben csak Kazahsztán és Hollandia versenyzett, végül utóbbi győzött.

    A végeredmény:
    vegyes váltó, olimpiai bajnok:
    ——————————
   Kína (Csü Csun-jü, Fan Ko-hszi, Vu Ta-csing, Zsen Ce-vej) 2:37.348 perc
2. Olaszország (Arianna Fontana, Arianna Valcepina, Yuri Confortola, Andrea Cassinelli, Pietro Sighel) 2:37.364
3. Magyarország (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia) 2:40.900

MTI- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Liu Shaoang olimpiai bajnok!

cs3_admin

Gyulay Zsolt: a legfontosabb, hogy a versenyekre figyeljünk

cs3_admin

Kozuback Kamilla 28. lett a slopestyle selejtezőjében

cs3_admin

Megkezdődött a téli olimpia

cs3_admin