Szentes

A leégett szentesi sportcsarnokról nyílt kiállítás a Koszta-múzeumban

A december utolsó napjaiban leégett szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokról nyílt kiállítás pénteken a Koszta József Múzeumban.

    A május 1-jéig látogatható Új remény című tárlat bemutatja az 1996-ban elkészült, 24×48 méteres küzdőterű, 600 férőhelyes lelátóval ellátott sportcsarnok építésének történetét. Több száz fényképfelvétel látható a csarnokban tartott eseményekről, ezeket egészítik ki a tűztől megmenekült relikviák mellett olyan tárgyak, emlékek is, melyeket magánszemélyek és sportegyesületek ajánlottak fel a kiállításra.
    Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője megnyitójában úgy fogalmazott, a december 28-án hajnalban keletkezett tűz miatt a várost és a térséget példátlan kár érte, de példátlan az az összefogás is, amely a katasztrófa után indult helyben és országszerte.
    A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy forrást biztosít – amennyiben az épület állapota azt lehetővé teszi – a sportcsarnok rekonstrukciójához vagy ha az szükséges, egy új létesítmény építéséhez. Emellett a katasztrófavédelem ideiglenesen egy felfújható sátrat állít föl a Klauzál Gábor Általános Iskola udvarán, hogy minél kisebb kiesés legyen Szentes sportéletében – közölte a politikus.
    Szabó Zoltán Ferenc (Jövőnk Szentes Egyesület) polgármester elmondta, az egy hónapja keletkezett tűzben a város leginkább kihasznált intézményét veszítette el.
    A csarnok az elmúlt két és fél évtizedben a hazai és nemzetközi sportesemények, Európa- és világbajnokságok mellett kulturális és társadalmi rendezvények helyszínéül is szolgált, két általános iskola diákjai pedig szinte kizárólag az intézményt használták a mindennapos testnevelés órákhoz.
    A katasztrófát követően az önkormányzat által megnyitott számlára mintegy 10 millió forint érkezett, és sok egyéb felajánlást is kaptak az ország minden részéről és külföldről.
    A tárlat teljes bevételét a közgyűjtemény az újjáépítésre ajánlotta föl.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális ütközést került el a furgonos a 45-ösön

cs3_admin

A szankciók hatásáról tartottak fórumot Szentesen

tk_arpad

A jeges úton két járműnek sodródott a szentesi Tisza-hídon egy autó

cs3_admin

Nagyobb hanghatás várható Szentes környékén

tk_arpad

Meztelen lesz a Mikulás Szentesen?

tk_arpad

Szentesen is földadót vezetnek be

tk_arpad

26 milliós rezsitámogatás a szentesi sportuszodának

tk_arpad

Felavatták az Árpád-Agrár Zrt. és a Szentesi Paradicsom Kft. üvegházait

tk_arpad

Vádat emeltek az apósát megmérgező szentesi férfi ellen

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább