Sport

Rossi – Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát

Az elkövetett hibáink miatt elvesztettük a lehetőséget a vb-kvalifikációra, így most már a jövőre kell készülnünk. Ezt a célunkat tükrözi az utolsó két selejtezőre összeállított keretünk is. Néhány játékost, elsődlegesen Balogh Botondot és Kiss Tamást azért hívtam be, mert szeretnék rájuk számítani a későbbiekben is. Bízom benne, hogy az ő meghívásuk motiváció lesz a többi fiatal számára, akik így jobban fognak teljesíteni klubjaikban is – kezdte Marco Rossi a San Marino elleni, pénteki vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatót.

Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát. Igyekszünk az ideális jelöltekkel feltölteni azokat a posztokat, ahol még hiányoznak minőségi játékosok. De nem csupán fiatal, hanem tehetséges játékosokat keresünk.

Ennek tudatában kell San Marino ellen is játszanunk, ami egy könnyebb mérkőzésnek ígérkezik, de csak akkor valósulhat meg a papírforma, ha elejétől a végéig koncentrálunk és tartjuk magunkat a megbeszélt taktikához – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Rossi több játékosára nem számíthat a mostani két mérkőzésen: Gulácsi Péter, Willi Orbán, Bolla Bendegúz és Kleinheisler László sérülés miatt nem állhat a rendelkezésére, míg Sallói Dánielt, a Kansas City támadóját amerikai klubja nem engedte el.

A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY ELMONDTA: GULÁCSI HIÁNYÁBAN DIBUSZ DÉNES ÁLL MAJD A KAPUBAN, ELŐL PEDIG PÉNTEKEN BIZTOSAN A KEZDŐBEN KAP LEHETŐSÉGET SZALAI ÁDÁM.

A lehetséges távozását firtató kérdésekről szólva Marco Rossi kifejtette: folytatni szeretné a munkáját a válogatott élén, nagy öröm számára, hogy élvezi a szurkolók és Csányi Sándor MLSZ-elnök bizalmát.

Forrás: MLSZ

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Döntetlen a Veszprém–Szeged szuperrangadón

cs3_admin

Szalai Attila a Chelsea-be igazol

cs3_admin

A Szeged legyőzte az előző idény ezüstérmesét

cs3_admin

Lovrencsics Gergő lemondta a válogatottságot

cs3_admin

A magyar csapat a 6-3 óta először nem kapott ki Angliában

cs3_admin

Marco Rossi: Változtatnunk kell a taktikánkon

cs3_admin

Három arany 5000 méteren, 18 éremmel zártak a magyarok a kajak-kenu vb-n

cs3_admin

Paralimpia 2020 – Bronzérmes a kajakos Varga Katalin

cs3_admin

Paralimpia 2020 – Aranyérmes a kajakos Kiss Péter Pál

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább